Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 22 Αυγούστου, 2015

  • Ανοιχτό άφησε ο Μανόλης Γλέζος το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά. Με ποιους θα πρέπει να συμπορευθούν οι δυνάμεις που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί από τους στόχους από τους στόχους τους οποίους βάζουν. Αν συμφωνήσουμε σε κοινούς στόχους δεν υπάρχει καμία αντίρρηση» δήλωσε.
  • Συνάντηση με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει το πρωί του Σαββάτου η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Λίγο πριν τη συνάντηση, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε πως έχει θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει την πρόεδρο του Σώματος, ενώ ξεκαθάρισε πως θα εξαντλήσει το χρονικό όριο των τριών ημερών στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που θα λάβει. Το ενδιαφέρον εστιάζεται και στις επόμενες κινήσεις της κ. Κωνσταντοπούλου και συγκεκριμένα στο εάν θα συνταχθεί με τη Λαϊκή Ενότητα.
  • Με τη συνάντηση που θα έχει με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στις 12:00 συνεχίζει ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Μεϊμαράκης σκοπεύει, όπως ο ίδιος δήλωσε, να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα και να του ζητήσει κατ' ιδίαν συνάντηση.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Καμπιτσάτσα, Ελίου Πρόνων της Κεφαλονιάς. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και η κατάσταση φαίνεται καλύτερη το πρωί του Σαββάτου.
  • Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, είχε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στην επικοινωνία που είχαν συζήτησαν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Κόσμος

  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στόχο να διασφαλίσει μια δικαιότερη κατανομή των προσφύγων, τονίζει ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, προειδοποιώντας ότι το κρίσιμο αυτό θέμα δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από λαϊκιστές στις εκλογικές αναμετρήσεις στις χώρες-μέλη.
  • Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για το περιστατικό πυροβολισμών σε τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμεστρνταμ - Παρίσι. Τον ένοπλο -ο οποίος έφερε Καλάσνικοφ- φέρεται να εξουδετέρωσαν τρεις Αμερικανοί, οι δύο εκ των οποίων ήταν στρατιώτες εκτός υπηρεσίας.
  • Συνομιλίες θα έχουν αξιωματούχοι της Βορείου και της Νοτίου Κορέας στα σύνορα των δύο χωρών, το Σάββατο, εν μέσω έντασης στην περιοχή. Ανησυχία επικρατεί για τις εξελίξεις στην περιοχή καθώς την Πέμπτη, σύμφωνα με αναφορές, η Βόρειος Κορέα βομβάρδισε στρατιωτική βάση της Νοτίου Κορέας απέναντι από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.
  • Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς το απόγευμα της Παρασκευής σε ένα τρένο «Thalys» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ - Παρίσι από δράστη που ακινητοποίησαν επιβάτες της αμαξοστοιχίας και κατόπιν συνέλαβαν οι αρχές στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αράς στη βόρεια Γαλλία. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας Πιερ-Ανρί Μπραντέ έκρινε αρχικά ως «πρόωρο» το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, ωστόσο οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές ανέθεσαν την έρευνα της υπόθεσης στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Παρασκευή ο Μπαράκ Ομπάμα την πολιτεία της Ουάσινγκτον προκειμένου να κινητοποιηθούν τα μέσα εκείνα που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των τεράστιων πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή. Σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Διυπηρεσιακό Κέντρο Συντονισμού (NICC), συνολικά 13 είναι οι πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ενώ άλλα τέσσερα μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο.

Οικονομία

  • Νέες ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών την Παρασκευή με την αγορά να αποτυπώνει τις ανησυχίες της για τις πολιτικές εξελίξεις, μετά την υποβολή της παραίτησης της κυβέρνησης, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να κλείνει στις 635,31 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,49 %.
  • Ενεργοποιείται για δεύτερη φορά, όπως ήταν προγραμματισμένο, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, η Κάρτα Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας. Η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκε η κάρτα ήταν η 24η Ιουλίου και ο συνολικός προγραμματισμός της αφορά εννέα μήνες.
  • Να διεξαχθούν το ταχύτερο δυνατόν οι εκλογές στην Ελλάδα για να αποφευχθούν καθυστερήσεις στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος στήριξης της χώρας καλεί ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αθλητισμός

  • Με τις αναμετρήσεις της πρεμιέρας αρχίζει το προσεχές τριήμερο, το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ που αναμένεται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση πέρυσι, καθώς έπειτα από αρκετά χρόνια, θα ανταγωνισθούν –σχεδόν- όλοι οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η επιστροφή της ΑΕΚ και του Ηρακλή στα «σαλόνια», η ενίσχυση του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και οι ανερχόμενοι Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος, «υπόσχονται» πολλά και ενδιαφέροντα. Το πρωτάθλημα προφανώς και ξεκινάει έχοντας ως φαβορί τον νταμπλούχο Ολυμπιακό.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου