Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Πώς η «Μαύρη Δευτέρα» των κινεζικών χρηματιστηρίων «χτυπάει» τον υπόλοιπο κόσμο: Απώλειες 5 τρισ. από τις 11/8

Δευτέρα, 24 Αυγούστου, 2015
Καθώς η πτώση των κινεζικών, και κατ'επέκταση των υπόλοιπων ασιατικών και μεσανατολικών χρηματιστηρίων, έδωσε «επάξια» στην 24η Αυγούστου 2015 τον χαρακτηρισμό της «Μαύρης Δευτέρας», δεν μένει ανεπηρέαστη και η Ευρώπη.
Οι ευρωπαϊκοί δείκτες καταρρέουν, μετά τη χειρότερη πτώση των κινεζικών μετοχών από το 2007 και μετά. Ο FTSE 100 σημείωσε πτώση της τάξης του 3% νωρίτερα τη Δευτέρα. Σε αντίστοιχο ποσοστό κινείται και η πτώση του γερμανικού Dax, ο οποίος έχει χάσει το 20% της αξίας του από τον Απρίλιο. Ο γαλλικός CAC σημείωσε πτώση 2,7%, ενώ στο ελληνικό χρηματιστήριο ασκούνται ισχυρές πιέσεις, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει πτώση που ξεπερνά το 5% - ειδικά σε συνδυασμό με την παρούσα αβεβαιότητα σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις. Ο Stoxx Europe 600 Index παρουσίασε απώλειες 3,3% το πρωί. Αντίστοιχη εικόνα αναμένεται και στις ΗΠΑ, καθώς από την Παρασκευή στη Γουόλ Στριτ επικρατούσε κλίμα σοβαρής ανησυχίας.
Κύμα ρευστοποιήσεων παρατηρείται σε όλες τις διεθνείς αγορές, ενώ οι απώλειες σε αξία μετοχών είναι τεράστιες- ενδεικτικά θεωρείται ότι διεθνώς από τις 11 Αυγούστου (υποτίμηση του γουάν) έχει χαθεί αξία ύψους πέντε τρισεκατομμυρίων δολαρίων. 
Στις τάξεις των επενδυτών έχει προκληθεί πανικός, ενώ ειδικά στην περίπτωση του βρετανικού FTSE 100 αναφέρονται απώλειες ύψους (αξία) 44 δισ. δολαρίων μέσα σε δύο ώρες. Οι τιμές του πετρελαίου βρέθηκαν σε χαμηλά 6,5 ετών (39,20 δολάρια το βαρέλι για το αμερικανικό αργό, 44,40 για το Μπρεντ). Ο χαλκός, ο οποίος θεωρείται «βαρόμετρο» της παγκόσμιας βιομηχανικής ζήτησης, έπεσε κατά 2,5%. Γενικότερα είναι τεράστιες οι πιέσεις που ασκούνται στις μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εξόρυξης διεθνώς. Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για τη «Μεγάλη Πτώση της Κίνας», που έχει αποκτήσει και το δικό της hashtag στο Twitter (#GreatFallofChina).
Πηγη: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου