Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ διαψεύδει ότι είναι νεκρός!

Δευτέρα, 17 Αυγούστου, 2015

«Ολη μου η ευγνωμοσύνη στον Αλλάχ καθώς χάρη σε εκείνον δεν έχω χαθεί. Παραμένω ζωντανός και δεν έχω πεθάνει» λέει ο Σεκάου.
Ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ διαψεύδει ότι είναι νεκρός
O ηγέτης της Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπακάρ Σεκάου, διέψευσε τις πληροφορίες ότι έχει σκοτωθεί ή αντικατασταθεί από κάποιον άλλον στην ηγεσία της ισλαμιστικής οργάνωσης, σε ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε την Κυριακή.
«Ολη μου η ευγνωμοσύνη στον Αλλάχ καθώς χάρη σε εκείνον δεν έχω χαθεί. Παραμένω ζωντανός και δεν έχω πεθάνει. Και δεν θα πεθάνω παρά μόνο εάν φθάσει η ώρα αυτή για εμένα, με την καλή θέληση του Αλλάχ» λέει ο Σεκάου.
Σε μήνυμα διάρκειας 8 λεπτών που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στη γλώσσα χάουσα, την οποία μιλούν οι περισσότεροι κάτοικοι στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας, ο Αμπουμπακάρ Σεκάου διαψεύδει τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Τσαντ Ιντρίς Ντεμπί ότι η Μπόκο Χαράμ έχει «αποκεφαλιστεί» και ότι ο αρχηγός της έχει αντικατασταθεί.

«Ο πρόεδρος είναι υποκριτής»
Ο πρόεδρος Ντεμπί είναι «ένας υποκριτής» και ένας «τύραννος» καταγγέλλει ο Σεκάου. «Μπορούμε να διαβάζουμε επομένως παντού στα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο από άπιστους ότι εγώ έχω πεθάνει ή είμαι άρρωστος ή ανίκανος να ενεργήσω και έχω χάσει την επιρροή μου στις θρησκευτικές υποθέσεις» τονίζει σε αυτό το μήνυμα.
«Μπορούμε να κατανοήσουμε ότι αυτό είναι λάθος. Πρόκειται για ένα ψέμα. Εάν ήταν αλήθεια, δεν θα μπορούσατε να ακούτε την φωνή μου τη στιγμή που εγώ σας μιλάω» προσέθεσε ο ίδιος.
Η αυθεντικότητα του βίντεο έχει εξακριβωθεί από την ομάδα των εμπειρογνωμόνων της υπηρεσίας SITE, που παρακολουθεί τους τζιχαντιστικούς ιστότοπους και από έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου με γνώση του θέματος της Μπόκο Χαράμ, ο οποίος εκτιμά ότι η φωνή που ακούγεται στο μήνυμα είναι παρόμοια με εκείνη που ακούγεται σε προηγούμενες ηχογραφήσεις και αποδίδεται στον Αμπουμπακάρ Σεκάου.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου