Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 16 Αυγούστου, 2015

  • Περί τα μεσάνυχτα θα αρχίσει η επιβίβαση των προσφύγων από τη Συρία στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται από την Παρασκευή στο λιμάνι της Κω. Νωρίτερα, οι εμπλεκόμενοι φορείς πραγματοποίησαν συνάντηση στο πλοίο προκειμένου να διευθετηθεί ποιος θα έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των μεταναστών που θα φιλοξενηθούν επί του πλοίου. 
  • Σε κλίμα κατάνυξης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και χιλιάδων προσκυνητών, τιμήθηκε στην Τήνο η Κοίμηση της Θεοτόκου και η 75η επέτειος του τορπιλισμού της «Έλλης». Κατάνυξη σε όλη τη χώρα, αλλά και στην Παναγία Σουμελά του Πόντου.
  • Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, όπου για έκτη συνεχόμενη χρονιά τελέστηκε το προσκύνημα, αλλά και το αντάμωμα των απανταχού της γης Ποντίων.
  • Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον διαπιστώθηκε σε δύο σταθμούς, του Αμαρουσίου και της Αγίας Παρασκευής, σύμφωνα με το Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας.
  • Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε εκλογές εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση μειοψηφίας και είναι αδύνατον να συνεχίσει να κυβερνά και να νομοθετεί με τις ψήφους των βουλευτών της αντιπολίτευσης» υποστήριξε.

Κόσμος

  • Τρεις ακόμα τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση που αποδίδεται στους μαχητής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην ανατολική Τουρκία. Την ίδια ώρα, η τουρκική κυβέρνηση εκφράζει ανησυχίες για την προέλαση του ένοπλου βραχίονα του κουρδικού κόμματος της Συρίας στο βόρειο τμήμα της χώρας.
  • Η σημαία των ΗΠΑ κυματίζει και πάλι στην Αβάνα μετά από 54 χρόνια οικονομικού εμπάργκο στην Κούβα. Στην τελετή ήταν παρών ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος στη συνέχεια έκανε τη βόλτα του στους δρόμους και τα αξιοθέατα της κουβανικής πρωτεύουσας. Δείτε το φωτορεπορτάζ.
  • Τους 104 έφτασαν οι νεκροί από τις εκρήξεις που συγκλόνισαν το κινεζικό λιμάνι της Τιαντζίν, ενώ οι Αρχές έχουν εκκενώσει την περιοχή σε ακτίνα 3χλμ από το φόβο διαρροής τοξικών ουσιών. Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, προανήγγειλε αλλαγές σε ό,τι αφορά την πρόληψη των εργατικών δυστυχημάτων.
  • O πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον έπαιξαν μία παρτίδα γκολφ εν όψει δεξίωσης όπου θα παραστούν για τα γενέθλια του ισχυρού χρηματιστή της Ουάσιγκτον Βέρνον Τζόρνταν, ο οποίος είναι κοινός τους φίλος.
  • Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε νέο κύμα επιθέσεων αυτοκτονίας και εκρήξεων στη πρωτεύουσα του Ιράκ. Στο στόχαστρο για μια ακόμα φορά, οι σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης, ιδίως η Χαμπιμπίγια.

Οικονομία

  • Τριετή δανειακή σύμβαση 86 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1% πέτυχε η Ελλάδα με τη συμφωνία στο Eurogroup, ενώ δόθηκε διαβεβαίωση ότι δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις στις τράπεζες. Βασική εκκρεμότητα, το θέμα του χρέους και της συμμετοχής του ΔΝΤ στο όλο πρόγραμμα, το οποίο παραπέμπεται στην πρώτη αξιολόγηση. Η μαραθώνια συνεδρίαση είχε εκπλήξεις και παρασκήνιο.
  • Βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει η συμφωνία είναι η επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά, υποστηρίζει σε συνέντευξη του ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης. «Γι’ αυτό και επιμείναμε να αναθεωρηθούν οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα» σημειώνει.
  • «Όποιος δεν το δηλώσει, το έχασε» είναι το μήνυμα που στέλνει, μέσω του Βήματος της Κυριακής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε όσους «ξεχάσουν» να συμπεριλάβουν στο νέο Περιουσιολόγιο ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, καταθέσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν είτε στη χώρα είτε στο εξωτερικό.

Αθλητισμός

  • Με το... δεξί μπήκε στο πρωτάθλημα η Σάλκε, καθώς στην πρεμιέρα της εφετινής bundesliga επιβλήθηκε 3-0 εκτός έδρας της Βέρντερ Βρέμης. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έπαιξε σε όλο το 90λεπτο (κεντρικός αμυντικός) με την φανέλα της Μπάγερ Λεβερκούζεν και πανηγύρισε με την ομάδα του το πρώτο «τρίποντο» της χρονιάς, με 2-1 επί της Χοφενχάιμ.
  • Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο Ηρακλής από τη Φιορεντίνα, σε φιλική αναμέτρηση πουη έγινε στο "Αρτέμιο Φράνκι". Ο "Γηραιός" ήταν ανταγωνιστικός μέχρι το σημείο που ο Περόνε (26΄) ισοφάρισε το γκολ του Κάλινιτς (17΄), αλλά στη συνέχεια οι "Βιόλα" επιβλήθηκαν.
  • Μετά το «στραβοπάτημα» στην πρεμιέρα στην έδρα της η Έβερτον πήρε μεγάλο «διπλό» στο «Σεντ Μέρις» επί της Σαουθάμπτον με 3-0 και πέτυχε την πρώτη εφετινή της νίκη στην Premier League.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου