Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Φινλανδός πιλότος και πλήρωμα μπήκαν «τύφλα» στο μεθύσι σε πτήση προς την Ελλάδα

ΑΠΟ ΤΟ ΟΣΛΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο της Νορβηγίας ο συγκυβερνήτης ενός αεροσκάφους της λετονικής εταιρείας Air Baltic που πιάστηκε μεθυσμένος λίγο πριν από την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Όσλο.

Φινλανδός πιλότος και πλήρωμα μπήκαν «τύφλα» στο μεθύσι σε πτήση προς την Ελλάδα
Ο 38χρονος πιλότος παραδέχτηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ —δύο μπουκάλια ουίσκι και μπίρες— μαζί με άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους λίγες ώρες πριν αναχωρήσουν από το Όσλο με προορισμό την Ελλάδα μεταφέροντας 100 επιβάτες, στις 8 Αυγούστου.
Ο δικαστής του επέβαλε 6μηνη φυλάκιση λαμβάνοντας υπόψη του το υψηλό ποσοστό αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του (1,35g/l ενώ το νόμιμο όριο στη Νορβηγία είναι 0,2g/l), τον αριθμό των ανθρώπων που θα έθετε σε κίνδυνο, το μεγάλο ταξίδι που έπρεπε να κάνει και το γεγονός ότι θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί ότι και οι άλλοι συνάδελφοί του είχαν επίσης καταναλώσει αλκοόλ.
Η δίκη του συγκυβερνήτη έγινε πολύ γρήγορα επειδή ο 38χρονος αποδέχτηκε την ενοχή του. Αντιθέτως, ο 50χρονος κυβερνήτης που επίσης υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και βρέθηκε να έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, αρνείται να παραδεχτεί τα γεγονότα και παραμένει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του, στις 17 Σεπτεμβρίου.
Η νορβηγική αστυνομία επενέβη αφού έλαβε μια ανώνυμη πληροφορία και κατέβασε τους δύο πιλότους και δύο αεροσυνοδούς από το αεροσκάφος της Air Baltic λίγη ώρα πριν από την απογείωσή του. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόλυση των τεσσάρων υπαλλήλων της.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου