Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΗΠΑ: Παρεμβαίνει ο στρατός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στις δυτικές Πολιτείες

Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2015

Ανάμεσα στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι το βόρειο τμήμα του Αινταχο, όπου μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της και τουλάχιστον 50 σπίτια καταστράφηκαν.Πηγή: (RΕUΤΕRS)
ΗΠΑ: Παρεμβαίνει ο στρατός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στις δυτικές Πολιτείες
Μονάδες των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έλαβαν διαταγή να κινητοποιηθούν για να συμμετάσχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών οι οποίες μαίνονται σε πολλές δυτικές Πολιτείες, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας δυσκολεύονται να τις αντιμετωπίσουν λόγω της τεράστιας έκτασής τους και του μεγάλου αριθμού τους αλλά και επειδή οι πόροι τους είναι ανεπαρκείς.
Είναι η πρώτη φορά από το 2006 που το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ κινητοποιεί μονάδες του στρατού, διευκρίνισε το εθνικό διυπηρεσιακό κέντρο αντιμετώπισης πυρκαγιών στο Μπόιζι του Αινταχο.
Τα πύρινα μέτωπα μαίνονται σχεδόν ανεξέλεγκτα σε πολλές δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ, εν μέσω του κύματος καύσωνα σε μια περιοχή που ήδη πληττόταν από ξηρασία.
Ανάμεσα στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι το βόρειο τμήμα του Αινταχο, όπου μια ηλικιωμένη γυναίκα, η 70χρονη Τσέριλ Ουίσλερ, έχασε τη ζωή της και τουλάχιστον 50 σπίτια καταστράφηκαν από πυρκαγιές κατά μήκος του Ποταμού Κλιαργουότερ και γύρω από τον ινδιάνικο καταυλισμό Νεζ Περς, οι οποίες καίνε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις από την περασμένη εβδομάδα. Οι αρχές αναγκάστηκαν να απομακρύνουν τους κατοίκους από τις κατοικίες τους σε τουλάχιστον 100 περιπτώσεις στις περιοχές των πόλεων Οροφίνο και Καμάια του Αινταχο, όπου η βασική οικονομική δραστηριότητα είναι η υλοτομία.

«Εχουμε φωτιές παντού»
Οι αρχές, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κάτοικοι πασχίζουν να αντιμετωπίσουν πολλαπλές πυρκαγιές σε μια κομητεία έκτασης 22.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων με βαθιά φαράγγια και ορεινά δάση. «Εχουμε πολύ περιορισμένα μέσα και φωτιές παντού», είπε ο Νταγκ Γκίντενς, σερίφης κομητείας του Αινταχο.
Ο Ράιαν Γκριντίαρ, ένας εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής που συντονίζει την κατάσταση, σημείωσε ότι για τρίτη ημέρα τη Δευτέρα, τα αιτήματα για πεζοπόρα τμήματα και αεροσκάφη λάμβαναν αρνητικές απαντήσεις λόγω της μη διαθεσιμότητάς τους.
«Σε κάθε μέτωπο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με βάση τους πόρους που είναι διαθέσιμοι, όχι αυτό που χρειάζεται», εξήγησε.
Η φωτιά στο Κλίαργουοτερ είναι μία από τις 14 πυρκαγιές στο Αινταχο και τις συνολικά 80 σε επτά δυτικές Πολιτείες, κυρίως στην Ουάσιγκτον, το Ορεγκον, τη Μοντάνα και την Καλιφόρνια, σύμφωνα με το εθνικό διυπηρεσιακό κέντρο αντιμετώπισης πυρκαγιών στο Μπόιζι.
Για τουλάχιστον από τις μισές πυρκαγιές αυτές οι προσπάθειες να τεθούν υπό έλεγχο δεν έχουν καρποφορήσει, ανέφερε το κέντρο, τονίζοντας ότι επικρατούν δυσμενείς συνθήκες, με ανέμους και ασυνήθιστες για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος των δυτικών Πολιτειών.
Εκατοντάδες άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο κεντρικό Ορεγκον, όπου ένα μέτωπο πολλαπλών πυρκαγιών κατέστρεψε 26 οικήματα και απειλεί εκατοντάδες κτίρια, σύμφωνα με τις αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου