Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Διαξιφισμοί μεταξύ δημάρχων


Σε υψηλούς τόνους παρενέβη χθες στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το μεταναστευτικό, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αποκαλώντας τις διαρκείς συζητήσεις που δεν οδηγούν σε συγκεκριμένα μέτρα «συλλογική ψυχοθεραπεία». Οι δήμαρχοι των νησιών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου που συμμετείχαν στη συνεδρίαση ζήτησαν χρήματα και υποστήριξη κυρίως σε προσωπικό. Περισσότερο οξύς εμφανίστηκε ο δήμαρχος της Κω, Γιώργος Κυρίτσης, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να αποτελούν λύση οι μειοψηφικές αντιλήψεις κάποιων», ενώ λίγο αργότερα αποκάλεσε την κ. Χριστοδουλοπούλου «απίστευτη ψεύτρα».

«Δεν ακούσαμε τίποτα για το διά ταύτα, τι θα γίνει, ποια μέτρα θα ληφθούν. Οι δύο υπουργοί δεν δεσμεύθηκαν σε τίποτα», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, προσθέτοντας ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα καθώς δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι ροές πρόκειται να μειωθούν. «Είναι υποχρέωσή μας ως δήμαρχοι να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους πολίτες μας. Δεν μπορούμε να συναγωνιστούμε σε ασυνέπεια το κεντρικό κράτος». Ο κ. Καμίνης πρότεινε ως μόνη λύση τη δίκαιη κατανομή βαρών μέσα στη χώρα. «Η επιβάρυνση των ακριτικών νησιών και της πόλης της Αθήνας είναι δυσανάλογα μεγάλη. Με λύπη μου ακούω εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης να λένε “εγώ δεν θα δεχθώ ούτε έναν”. Σε ποιον πλανήτη βρίσκονται; Για πόσο ακόμη νομίζετε ότι μπορεί να είμαστε “μαζί στη διεκδίκηση, χώρια στην ευθύνη”;». Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» άλλαξε την τελευταία στιγμή πορεία και έφερε τελικά τους μετανάστες στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη, όπως είχε αποφασιστεί.

«Δεν βλέπω η κυβέρνηση να δεσμεύεται σε τίποτα για το μέλλον. Δεν ακούσαμε τίποτα για άδεια στρατόπεδα και εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Μήπως δεν θέλουν να δυσαρεστηθεί ο υπουργός Αμυνας; Για ποιο λόγο, για παράδειγμα, δεν χρησιμοποιείται η πρώην αμερικανική βάση της Νέας Μάκρης για Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων;», αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ανέφερε ότι στο νησί πλέον έχει στηθεί μηχανισμός διαχείρισης (στη Λέσβο φτάνουν κατά μέσον όρο 2.000 άτομα την ημέρα). «Μέσα σε δύο μήνες πέρασαν από το νησί τόσα άτομα όσα ο πληθυσμός μας. Αυτό είναι ένα επίτευγμα και πρέπει να περάσει στην Ε.Ε.», τόνισε.

Προσωπικό για τον συντονισμό στους καταυλισμούς ζήτησε ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς. Απαντώντας στην αναπληρώτρια υπουργό τόνισε: «Αυτός που υπογράφει τις συνθήκες πρέπει να έχει και σχέδιο για να αντιμετωπίσει τις συνέπειές τους». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι η Ε.Ε. πρέπει να φτιάξει νόμιμους δρόμους για τους πρόσφυγες ώστε να γνωρίζουμε ποιοι έρχονται.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου