Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2015

  • Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου, με τις πολιτικές εξελίξεις να επιταχύνονται από τις 20 Αυγούστου και μετά. Σημείο εκκίνησης των εξελίξεων θεωρείται η ψήφος εμπιστοσύνης που θα ζητήσει ο πρωθυπουργός, όπως διεμήνυσε μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το τρίτο μνημόνιο.
  • Στην ευρύτερη περιοχή της Βάρκιζας συνεχίζονται οι έρευνες από κλιμάκιο της Ασφάλειας, προκειμένου να εντοπιστεί το ζευγάρι των Γεωργιανών που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της ληστείας σε κατοικία στην Ύδρα, όπου σπείρα επτά ομοεθνών τους, αφού έδεσαν και φίμωσαν τον 67χρονο ιδιοκτήτη και την 58χρονη σύζυγό του, απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό.
  • Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Τσαΐρι της Ρόδου, τρία χιλιόμετρα περίπου από την διασταύρωση με την οδό Ρόδου - Λίνδου. Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
  • Σε περισσότερους από 4.000 υπολογίζονται οι μετανάστες που, μετά τη διαδικασία ταυτοποίησής τους στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο, ζουν χωρίς νερό και χώρους υγιεινής, αδυνατώντας να φύγουν από το νησί, καθώς τα πλοία της γραμμής είναι γεμάτα από έλληνες ταξιδιώτες. Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών σήμερα λόγω της πολύωρης αναμονής κάτω από τον ήλιο.
  • Το Β' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματική, νόμιμη και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης την αύξηση από 10 σε 100 ευρώ του παραβόλου που επισυνάπτεται με την κατάθεση των μηνύσεων και την αύξηση από 10 σε 50 ευρώ του τέλους που προβλέπεται από το άρθρο 63 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την πολιτική αγωγή.

Κόσμος

  • Σχεδόν 18.300 μετανάστες περισυνελέγησαν από τις τουρκικές αρχές στο Αιγαίο σε διάστημα ενός μήνα, ενώ αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των μεταναστών που επιχειρούν να φθάσουν στις ακτές της Ελλάδας, γνωστοποίησε η τουρκική κυβέρνηση στο Γαλλικό Πρακτορείο.
  • Η Amazon είναι άραγε μια εταιρεία που κακομεταχειρίζεται το προσωπικό της ή μια επιχείρηση που καινοτομεί παρακινώντας τους υπαλλήλους της ώστε να πετύχουν τους στόχους τους; Διαμάχη έχει ξεσπάσει για αυτό το θέμα, μετά από άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα New York Times.
  • Τουλάχιστον 19 νεκροί -ανάμεσά τους και ξένοι τουρίστες- και περισσότεροι από 120 τραυματίες είναι ο απολογισμός βομβιστικής επίθεσης που συντάραξε τη Δευτέρα την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Χαοτικές σκηνικές εκτυλίχθηκαν έπειτα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε έξω από τέμενος, σε κεντρική διασταύρωση στην καρδιά της Μπανγκόκ. Στόχος των δραστών να καταστρέψουν την οικονομία και τον τουρισμό, δηλώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Φωτορεπορτάζ
  • Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι δεν αισθάνεται τύψεις που καλεί τους γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, στη διάρκεια της ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοβούλιο την Τετάρτη. Έκανε λόγο για δραματική αλλαγή όσον αφορά την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις. Ερωτηθείς, πάντως, εάν ένα Grexit βρίσκεται στο τραπέζι, ο Σόιμπλε είπε ότι αυτό εξαρτάται από την Ελλάδα.
  • Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι το εθνικιστικό κόμμα MHP δεν στηρίζει κυβέρνηση συνασπισμού με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ούτε κυβέρνηση μειοψηφίας, αλλά ούτε και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Από την πλευρά του, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) δήλωσε ότι θα πρέπει τώρα να του δοθεί η εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

Οικονομία

  • Οι έλληνες καταθέτες δεν θα πληγούν, ακόμη κι αν υπάρξει απόφαση για εκκαθάριση τράπεζας, επανέλαβε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ. Πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των τραπεζών.
  • Ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ οι οφειλές προς τη ΔΕΗ στο τέλος Ιουλίου 2015. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, Γιώργο Αδαμίδη, εκτιμάται ότι όσοι οφείλουν θα προχωρήσουν σε ρυθμίσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, «θα επανέλθουμε αναλαμβάνοντας και το κόστος της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων». Ο ίδιος είπε ότι στόχος είναι οι κακοπληρωτές και όχι όσοι αδυνατούν να πληρώσουν.
  • Με άνοδο, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων η αγορά είχε υποχωρήσει κατά 4,41%, παρά τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα. Ειδικότερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 680,94 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,04%.

Αθλητισμός

  • Η Αθτλέτικ Μπιλμπάο κατάφερε να κρατήσει στο 1-1 την Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νου και σε συνδυασμό με το 4-0 του πρώτου αγώνα στο Σαν Μαμές, κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας. Οι Μπλαουγκράνα προσπάθησαν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή και προηγήθηκαν στο 43' με τον Μέσι, αλλά στο 56' έσβησαν οι ελπίδες τους με την αποβολή του Πικέ για έντονη διαμαρτυρία στον βοηθό διαιτητή για οφ σάιντ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο «δήμιος» της Μπάρτσα, Αντούριθ έκανε το 1-1 και κάπου εκεί ο δεύτερος τελικός έλαβε τέλος, με την ομάδα του Βαλβέρδε να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Σούπερ Καπ.
  • Ο Κριστιάν Μπεντέκε πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ και οι «κόκκινοι» νίκησαν 1-0 τη νεοφώτιστη Μπόρνμουθ, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 2η ημέρα της Premiership. Ετσι, μοιράζονται την κορυφή με τις δύο ομάδες του Μάντσεστερι και τη Λέστερ, τις μοναδικές που ξεκίνησαν τη σεζόν με «δύο στα δύο».
  • Ετοιμος για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος είναι ο Κώστας Φορτούνης. Ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού προπονήθηκε κανονικά τη Δευτέρα στις εγκατάσεις του Ρέντη και με δεδομένο ότι την περασμένη Παρασκευή είχε παίξει στο ματς με την Κ-20, δείχνει ότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Σε καλό επίπεδο βρίσκεται και ο Τσόρι Ντομίνγκες που έκανε και πάλι ατομικό, αλλά έχει ανεβάσει ρυθμό.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου