Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 17 Αυγούστου, 2015

  • Πρόταση μομφής εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου φαίνεται ότι ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή Tο Ποτάμι, για τη στάση και τη συμπεριφορά που έχει επιδείξει η Πρόεδρος της Βουλής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Το Ποτάμι έχει ήδη στείλει στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων της αντιπολίτευσης -πλην ΧΑ- σχετικό κείμενο.
  • Μετά από περιπετειώδη καταδίωξη από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή της Ψερίμου συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος είχε προλάβει και είχε αποβιβάσει σε δύσβατη περιοχή του νησιού 22 μετανάστες, ανάμεσα τους και μια έγκυο γυναίκα.
  • Ολοκληρώθηκε, χωρίς προβλήματα, η μετεγκατάσταση των μεταναστών από το Πεδίον του Αρεως σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Ελαιώνα, της ευρύτερης περιοχής του Βοτανικού. Ωστόσο, δεν μεταφέρθηκε το σύνολο των μεταναστών, καθώς 30 αρνήθηκαν να ακολουθήσουν και παρέμειναν στο Πεδίον του Αρεως. Στο εξής η περιοχή θα αστυνομεύεται για να αποτραπεί η προσέλευση άλλων μεταναστών. Φωτορεπορτάζ
  • Απόπειρα αυτοκτονίας φέρεται να έκανε η Βίκυ Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλεύεται, σύμφωνα με τον συνήγορό της Φραγκίσκο Ραγκούση.
  • Την πρόθεσή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός προχωρήσει σε τέτοια κίνηση, εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι στο εξής κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα κρίνεται και θα αξιολογείται κατά περίπτωση.

Κόσμος

  • Ο αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελφατάχ αλ Σίσι κύρωσε τον δρακόντειο νέο αντιτρομοκρατικό νόμο που διευρύνει την δικαιοδοσία ειδικών δικαστηρίων, προσφέρει μεγαλύτερη κάλυψη σε στρατό και αστυνομία αλλά και προβλέπει υψηλά πρόστιμα σε δημοσιογράφους όταν οι αναφορές τους «αποκλίνουν από τις επίσημες αναφορές» σχετικά με επιθέσεις. Το αυστηρότερο πλαίσιο υιοθετείται με φόντο τους ισλαμιστές ενόπλους στο Σινά αλλά και τους -εκτός νόμου- Αδελφούς Μουσουλμάνους.
  • Μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της χορήγησης ασύλου θα είναι «το επόμενο μεγάλο ευρωπαϊκό εγχείρημα μετά την διάσωση της Ελλάδας, με το οποίο θα δείξουμε αν είμαστε σε θέση να δρούμε από κοινού», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και χαρακτήρισε «ανάξια» της Γερμανίας τα κρούσματα βίας σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων το τελευταίο διάστημα. Τόνισε ωστόσο ότι η οικονομική δυσπραγία δεν αποτελεί λόγο χορήγησης ασύλου.
  • O αριθμός των μεταναστών που πέθαναν από ασφυξία στο αμπάρι υπερφορτωμένου αλιευτικού πλοίου στα ανοικτά της Λιβύης και τους οποίους εντόπισε πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας έχει ανέλθει στους 49, μετέδωσαν την Κυριακή τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
  • Δεκάδες χιλιάδες Βραζιλιάνοι διαδήλωσαν την Κυριακή σε ολόκληρη την χώρα απαιτώντας να διεξαχθούν εκ νέου προεδρικές εκλογές ή να αποπεμφθεί η πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ, καθώς η χώρα της Λατινικής Αμερικής συνταράσσεται από τριπλή κρίση: οικονομική, πολιτική και σκανδάλων διαφθοράς.
  • Την παραπομπή σε δίκη δεκάδων αξιωματούχων, περιλαμβανομένου του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι, ζητά ιρακινή κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την κατάληψη της Μοσούλης του βόρειου Ιράκ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Οικονομία

  • Ριζική αλλαγή στο ασφαλιστικό, στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου, αναμένεται από τον Οκτώβριο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν ανατροπές σε συντάξεις, ασφαλιστικές εισφορές και παροχές υγείας.
  • Βέβαιη ότι η Κριστίν Λαγκάρντ θα ασκήσει πιέσεις στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, εφόσον τηρηθούν οι δεσμεύσεις για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα, εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στο δίκτυο ZDF παραμονές της ψηφοφορίας στην Μπούντεσταγκ. Η Γερμανίδα καγκελάριος απέκλεισε εκ νέου «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελάφρυνσης με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωση των επιτοκίων.
  • Ο Γκλεν Κιμ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Lehman Brothers ήταν μέλος της ελληνικής αντιπροσωπίας στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ του Ιουλίου. Ο σύμβουλος κατέθεσε μάλιστα προτάσεις στον Β. Σόιμπλε, υποστηρίζει η Die Welt.

Αθλητισμός

  • Αν είχαν απομείνει αμφιβολίες για το επίπεδο ετοιμότητας της ΑΕΚ, έξι ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της, διαλύθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Ανκόνα. Η Ενωση κράτησε στο 0-0 την Ιντερ, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και στέλνοντας ενθαρρυντικά μηνύματα στους φίλους της.
  • Σε ελληνικό έδαφος για τον ΠΑΟΚ αφίχθη σήμερα, Κυριακή, ο Γκόικο Τσίμιροτ. Ο 23χρονος Βόσνιος μέσος της Σεράγεβο έφτασε στη Θεσσαλονίκη για να κάνει από κοντά τις τελικές επαφές με τους διοικούντες τον «Δικέφαλο», αναφορικά με το ενδεχόμενο ένταξής του στο ρόστερ της ομάδας.
  • Η εικόνα που αντίκρισαν όσοι συμμετείχαν στο σημερινό φιλικό ΟΦΗ-Χανιά στο Ηράκλειο, ήταν τόσο σοκαριστική που τους οδήγησε στην απόφαση να διακόψουν το ματς.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου