Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Ο Νταβούτογλου επέστρεψε στον Ερντογάν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση μέχρι τις 23 Αυγούστου ο πρόεδρος θα πρέπει να αναθέσει σε μια μεταβατική υπηρεσιακή κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε νέες βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο (φωτογραφία από τη συνάντηση Ερντογάν-Νταβούτογλου).Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επέστρεψε επισήμως την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που είχε λάβει τον Ιούλιο στον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε η προεδρία μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών την Τρίτη το βράδυ στο προεδρικό μέγαρο.
Η παράδοση της εντολής από τον Νταβούτογλου ήταν μια αναμενόμενη ενέργεια καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και του εθνικιστικού MHP κατέρρευσαν τη Δευτέρα.
Ο πρόεδρος Ερντογάν μπορεί να δώσει την εντολή στο δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα του κοινοβουλίου, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό (CHP), αν και θεωρείται ευρέως ότι ούτε αυτό θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.
Εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση μέχρι τις 23 Αυγούστου ο πρόεδρος θα πρέπει να αναθέσει σε μια μεταβατική υπηρεσιακή κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε νέες βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου