Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Ενταση και επεισόδια μεταξύ μεταναστών στην Κω

 Κυριακή, 16 Αυγούστου, 2015

Εικόνες από εκατοντάδες μετανάστες να περιμένουν στις ουρές για να ταυτοποιηθούν ή να βρουν εισιτήριο ώστε να φύγουν με πλοίο για το λιμάνι του Πειραιά, κυριαρχούν σε Λέσβο και σε Κω.

Ενταση και επεισόδια μεταξύ μεταναστών στην Κω
Στην Κω, εκατοντάδες πρόσφυγες δεν έχουν επιβιβαστεί στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" που έχει δέσει από χθες στο νησί, ώστε να μείνουν προσωρινά και να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τους, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να ζουν σε σκηνές, κάτω από άθλιες συνθήκες. Το πλοίο δεν έχει ανοίξει τους καταπέλτες για να γίνει η επιβίβαση των προσφύγων από τη Συρία, καθώς εκκρεμούν διάφορα διαδικαστικά θέματα που αφορούν κυρίως στην ασφαλή παραμονή όλων αυτών των ανθρώπων πάνω στο πλοίο. Αστυνομικοί και λιμενικοί έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για το ποιος θα είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των επιβαινόντων, του πληρώματος, αλλά και πλοίου και πώς θα γίνεται η φύλαξη όσο θα διαρκέσει η διαδικασία ταυτοποίησης.
Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ: “Θεωρούμε ότι η παραμονή μεταναστών στο πλοίο εγκυμονεί πολύπλευρους κινδύνους για την ασφάλεια τόσο των μεταναστών και του πληρώματος, όσο και των ένστολων που θα κληθούν να υλοποιήσουν το εγχείρημα. Η πείρα μας έχει δείξει ότι η πολυήμερη παραμονή αλλοδαπών διαφόρων εθνικοτήτων σε κλειστούς χώρους δημιουργεί εντάσεις, οι οποίες στον ιδιότυπο χώρο ενός πλοίου δύσκολα αντιμετωπίζονται”.

Το γήπεδο όπου γινόταν η ταυτοποίηση αλλά και το παλιό ξενοδοχείο όπου έμεναν, κάτω από άθλιες συνθήκες, εκατοντάδες μετανάστες έκλεισαν. Έτσι οι εικόνες με τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά, να βρίσκονται στον δρόμο και εξω από το αστυνομικό τμήμα επαναλαμβάνονται. Μάλιστα το μεσημέρι προκλήθηκαν και επεισόδια με μετανάστες που περίμεναν στην ουρά.
Την ίδια ώρα, εξακολουθούν να καταφτάνουν στο νησί εκατοντάδες μετανάστες, με φουσκωτά, βάρκες και ιστιοφόρα από τα τουρκικά παράλια. Μόνο το πρωί έφθασαν στο νησί 212 άτομα, με πέντε βάρκες. Ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.
Σκηνές ντροπής και στη Μυτιλήνη, όπου έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο εκατοντάδες μετανάστες, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στο νησί, αφού παρά το γεγονός ότι έχει γίνει η ταυτοποίησή τους, δεν μπορούν να φύγουν, γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια. Σύμφωνα με το Mega, το λιμάνι έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο “καταυλισμό” και εισιτήρια για τον Πειραιά δεν υπάρχουν διαθέσιμα μέχρι τα τέλη του Αυγούστου.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου