Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 27 Αυγούστου, 2015

  • Εντιμότατη χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Δήλωσε ότι ήταν τιμή η πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και εξέφρασε την επιθυμία μετεκλογικά να συνεχίσει το έργο του από το ίδιο πόστο.
  • Παρά τα σχετικά αιτήματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εμφανίζεται αποφασισμένος, μετά την επιστροφή της διερευνητικής εντολής από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, να προχωρήσει σε τηλεφωνικές διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς αντί της σύγκλησης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Δεδομένου ότι οι επαφές αυτές θα αποβούν άκαρπες, επί της ουσίας αρχίζει και επισήμως η προεκλογική περίοδος, με τις κάλπες να στήνονται στις 20 Σεπτεμβρίου.
  • Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα ασκεί ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC. Eπικρίνει τον πρωθυπουργό για το ότι εγκατέλειψε όλες τις ουσιώδεις και θεμελιώδεις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ότι πέρασε στην αντίπερα όχθη αποδεχόμενος ένα τρίτο πολύ σκληρό μνημόνιο που αποτελεί τώρα το πρόγραμμά του για τις εκλογές.
  • Προεκλογικός πολιτικός αγώνας με κεντρικό πρωταγωνιστή τον πρόεδρό της Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα είναι κατά βάση η εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας που θα επιχειρήσει να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς και να πλήξει καίρια τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες 25 μέρες έως την ημέρα των εκλογών.
  • Δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 4,6 και 4,2 βαθμών, σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η μία περίπου 20 λεπτά μετά την άλλη, στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Ιεράπετρας και έγιναν αισθητές στην περιοχή αισθητές στην Ιεράπετρα, στον Μακρύ Γυαλό και στα ανατολικά παράλια των Νομών Λασιθίου και Ηρακλείου.

Κόσμος

  • Οι διαφωνίες στην ΕΕ για σχήμα διανομής προσφύγων σε όλους τους «28» παραμένουν: Στις χώρες που δεν βλέπουν με καλό μάτι την ιδέα βρίσκεται και η Πολωνία, ο πρόεδρος της οποίας Αντρέι Ντούντα αναγνωρίζει μεν την ανάγκη να δείξει αλληλεγγύη η ΕΕ -αλλά όσον αφορά την ίδια την Πολωνία, η «κατάσταση είναι ιδιαίτερη» λέει, επικαλούμενος την ουκρανική κρίση. Η απάντηση του Ντούντα στο προσφυγικό είναι πως «πρέπει να καταπολεμηθούν τα δίκτυα διακίνησης».
  • Το Κίεβο και οι φιλορώσοι ένοπλοι συμφώνησαν, σε μία «κίνηση καλής θέλησης», συμφώνησαν να επιδιώξουν παύση όλων των εχθροπραξιών από την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που διαμεσόλαβησε για τις συνομιλίες. Η μέχρι τώρα επισφαλής εκεχειρία έχει διαρραγεί από «σποραδικές» παραβιάσεις, για τις οποίες η κάθε πλευρά κατηγορεί την άλλη.
  • Η αστυνομία της Κίνας συνέλαβε 12 άτομα που φέρονται να ευθύνονται για τις τεράστιες εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα στην Τιαντζίν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 139 άνθρωποι και να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές στο λιμάνι της. Παράλληλα, σε βάρος άλλων 11 αξιωματούχων και υπαλλήλων του λιμανιού ασκήθηκαν κατηγορίας παραμέλησης καθηκόντων.
  • Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα εξήρε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας τον ηγετικό ρόλο που επιδεικνύει η Ανγκελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων στην Ευρώπη.
  • Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης εναντίον της δημοσιογράφου και του εικονολήπτη στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ αυτοπυροβολήθηκε ενώ τον καταδίωκαν αστυνομικοί και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο. Ο ύποπτος, Βέστερ Λι Φλάναγκαν, που εργαζόταν στο παρελθόν στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό με τα θύματα, βιντεοσκόπησε και ο ίδιος την πράξη του και ανέβασε τις εικόνες στο Διαδίκτυο.

Οικονομία

  • Με άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei κατέγραψε κέρδη 1,08%, με τους επενδυτές να είναι καθησυχασμένοι μετά τη μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Κίνας.
  • Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παρέτεινε τη δημοσίευση των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων των τραπεζών ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα των πιστωτικών ιδρυμάτων.
  • Κερδοφόρο ήταν το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς για την Τράπεζα Κύπρου, σε συνδυασμό με ταυτόχρονη μείωση του δείκτη δανείων προς καταθέσεις, αλλά και ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης.

Αθλητισμός

  • Συμπληρώθηκε ο χάρτης του Champions League πριν από την κλήρωση που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Πέμπτης (18:45) στο Μονακό. Ετσι ο Ολυμπιακός γνωρίζει πλέον όλους τους υποψήφιους αντιπάλους του.
  • Μόλις πέντε λεπτά... μακριά από τους ομίλους του Champions League έμεινε ο ΑΠΟΕΛ καθώς μέχρι το 85' ήταν μπροστά με 1-0 της Αστάνα, ωστόσο δέχθηκε το γκολ διαμορφώθηκε το 1-1 και έχασε την πρόκριση. Αντίθετα επεισοδιακή πρόκριση πέτυχε η ΤΣΣΚΑ επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 3-1 και η Μπάτε επί της Παρτιζάν παρά την ήττα της με 2-1. Εύκολα πήρε τελικά το εισιτήριο η Λεβερκούζεν με επιβλητικό 3-0 επί της Λάτσιο, ενώ περίπατο έκανε η Γιουνάιτεντ επί της Μπριζ με 4-0 και χατ τρικ Ρούνεϊ.
  • Στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί τελικά η αναμέτρηση του Λεβαδειακού με τον Ολυμπιακό για την δεύτερη αγωνιστική της Super League. Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε πως ο αγώνας δεν μπορούσε να γίνει στο δημοτικό στάδιο της Λιβαδειάς λόγω προβλημάτων στο αγωνιστικό χώρο.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου