Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΝΕΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 26 Αυγούστου, 2015

  • Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.
  • Eτοιμη να ανακοινώσει την ίδρυση του δικού της πολιτικού φορέα φαίνεται πως είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσα στα επόμενα 24ωρα, με το μόνο που την καθυστερεί να είναι οι τελευταίες λεπτομέρειες.
  • Τέσσερα χρόνια μετά τον «νόμο Ρέππα» για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, οι αυστηρές διατάξεις του οποίου δεν εφαρμόστηκαν πρακτικά ποτέ, η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές θα βρεθεί δεσμευμένη έναντι των δανειστών να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ, με στόχο την αύξηση των εσόδων και τη μείωση των εξόδων του οργανισμού.
  • «Αγώνα δρόμου» χωρίς δυνάμεις κάνουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών είναι πολλά -υπολογίζονται σε 13.000- με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί επαναληπτικές εκλογές ακόμα και σε περίπτωση που οι επερχόμενες κάλπες δεν επιτρέψουν το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέκος Φλαμπουράρης. Σε ό,τι αφορά τον Γιάνη Βαρουφάκη, διερωτήθηκε: «Τον κάλεσε κανείς να γυρίσει;»

Κόσμος

  • Πρόθυμη να συζητήσει το αίτημα της Βόρειας Κορέας για άρση των κυρώσεων που της επέβαλε έπειτα από επίθεση σε πολεμικό πλοίο το 2010 δήλωσε την Τετάρτη η Νότια Κορέα, μία ημέρα αφού οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.
  • Φέροντας μαχαίρι, μήκους μάλιστα 20 εκατοστών, μπήκαν δύο Γερμανοί σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Πάρχιμ της βορειοανατολικής Γερμανίας, πριν οι πρόσφυγες αντιληφθούν εγκαίρως την παρουσία τους και η ασφάλεια θέσει τους νεαρούς -που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ- υπό κράτηση. Τα αντανακλαστικά των γερμανικών Αρχών είναι οξυμένα για την ανησυχία ξενοφοβικής βίας, καθώς η συζήτηση για το προσφυγικό έχει ανάψει στη χώρα. Το κέντρο για τους πρόσφυγες στο Χάιντεναου επισκέπτεται η Άνκελα Μέρκελ.
  • Διαδικασία για απόπειρα τέλεσης τρομοκρατικής ενέργειας ξεκίνησε η γαλλική Δικαιοσύνη σε βάρος του 26χρονου Μαροκινού που μπήκε ένοπλος στο τρένο της Thalys με προορισμό το Παρίσι, και τον οποίο είχαν σταματήσει οι τρεις αμερικανοί στρατιώτες. Πρόθεση του Αγιούμπ εκ Χαζάνι, αναφέρει η εισαγγελία, ήταν «δολοφονία τρομοκρατικής φύσης» -μη πειθόμενη πως στόχος ήταν η ληστεία, όπως υποστηρίζει- λέγοντας μεταξύ άλλων πως νωρίτερα είχε παρακολουθήσει τζιχαντιστικά βίντεο.
  • Νέοι κανόνες εμπλοκής για απρόσμενες κρίσεις, που θα αποδέχονται αμοιβαία Ρωσία και NATO, «είναι απαραίτητοι» για να μειωθεί ο κίνδυνος πολέμου, τονίζουν 14 πρώην υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών. Στην παρούσα κατάσταση, κυρίως εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, ελλοχεύει κίνδυνος «ατυχήματος» που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε στρατιωτική σύγκρουση, υποστηρίζουν.
  • ΗΠΑ και Άγκυρα ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες επί «τεχνικών θεμάτων» για τη συμμετοχή της Τουρκίας στον διεθνή συσνασπισμό, υπό την Ουάσινγκτον, που επιχειρεί εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών της ISIS. Η Τουρκία ήταν διστακτική να πάρει μέρος, και μόνο μετά την επίθεση του περασμένου Ιουλίου «άνοιξε» τη βάση του Ιντσιρλίκ για τα αμερικανικά μαχητικά.

Οικονομία

  • Νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις θα επιφέρει η ενοποίηση 11 τομέων επικουρικής ασφάλισης από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όπως προβλέπει το νέο Μνημόνιο.  
  • Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι μειώθηκε τον Ιούλιο κατά 300 εκατ. ευρώ η εξάρτηση της Τράπεζας Κύπρου από τον Μηχανισμό Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας (ELA). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την συνοπτική μηνιαία οικονομική κατάσταση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου ο ELA που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της η Τράπεζα Κύπρου μειώθηκε τον Ιούλιο στα 5,6 δισ. ευρώ από 5,90 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2015.
  • Όλες οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που άπτονται φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων, μεταφέρονται από τις 30 Οκτωβρίου από την Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Αθλητισμός

  • Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ολοκλήρωσε την έκπληξη που ξεκίνησε πριν από 8 ημέρες στην Ελβετία και προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League αφήνοντας έξω τη Βασιλεία. Η πανίσχυρη έδρα της Μάλμε «μίλησε» και απόψε και η Σουηδική ομάδα θα είναι ξανά παρούσα στους ομίλους καθώς επικράτησε 2-0 της Σέλτικ (α΄αγ. 2-3). Θρίλερ στο Λβιβ όπου η Ραπίντ Βιέννης είχε δοκάρι στο 90+5', όμως έμεινε το τελικό 2-2 εναντίον της Σαχτάρ που δίνει την πρόκριση στους Ουκρανούς. Τέλος, η Μονακό πάλεψε για τη μεγάλη ανατροπή του 3-1 του πρώτου αγώνα, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι τη Βαλένθια την οποία κέρδισε 2-1.
  • Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η προετοιμασία του ΠΑΟΚ εν όψει της ρεβάνς του 5-0 με την Μπρόντμπι στη Δανία.
  • Τα περισσότερα εισιτήρια διαρκείας στην Ιστορία του συλλόγου, πούλησε το καλοκαίρι του 2015 ο Ολυμπιακός. Είχε φανεί από τις πρώτες ημέρες διάθεσης, ότι το «φράγμα» των 18.250 που κρατούσε από το 2007 βρισκόταν υπό σοβαρή... απειλή. Σήμερα, Τρίτη, οι πρωταθλητές ανακοίνωσαν ότι έχουν ήδη «φύγει» 18.562 εισιτήρια.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου