Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 20 Αυγούστου, 2015

  • Στο λιμάνι του Πειραιά και όχι της Θεσσαλονίκης θα καταπλεύσει τελικά το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» που μεταφέρει 2.500 μετανάστες από Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Λέσβο. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται Το Βήμα, ο λόγος της αλλαγής είναι διπλωματικός, καθώς αν η Ελλάδα εμφάνιζε μονομιάς χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, θα μπορούσε να προκληθεί ακόμη και διπλωματικό επεισόδιο ή να αποφασίσουν τα Σκόπια να κλείσουν τα σύνορά τους. Περίπου στις 11 το πρωί αναμένεται η άφιξη το πρωί της Πέμπτης.
  • Αγρια συμπλοκή σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ αλβανών και πακιστανών κρατουμένων στις φυλακές Τρικάλων.
  • Για απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς από την Αριστερή Πλατφόρμα μιλά ανοιχτά η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε δηλώσεις του Π.Λαφαζάνη ότι η Αριστερή Πλατφόρμα δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση, με την επίθεσή της στην Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι προφανές ότι στο μόνο που αποβλέπει είναι να βρει διάτρητα άλλοθι για άμεσες εκλογές-εξπρές» απαντά η Αριστερή Πλατφόρμα.
  • Πυρά ανταλλάσσουν ΝΔ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος με αφορμή τη δολοφονία του εστιάτορα στην Ύδρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Χαράλαμπος Αθανασίου καταγγέλλουν ότι οι δράστες της δολοφονίας είχαν εκμεταλλευτεί τον «νόμο Παρασκευόπουλου» για να αποφυλακιστούν. Από την πλευρά του, ο κ. Παρασκευόπουλος κατηγορεί τον Κ.Μητσοτάκη για λαϊκισμό, ενώ το υπουργείο διευκρινίζει ότι οι δράστες είχαν εκμεταλλευτεί παλαιότερη διάταξη.
  • Αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας όλων χαρακτήρισε το Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα η υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στις εγκαταστάσεις. Η κ. Χριστοδουλοπούλου πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο μαζί με τον υπουργό Επικρατείας, Αλ.Φλαμπουράρη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. Το κυβερνητικό κλιμάκιο επανέλαβε τις εκκλήσεις σε ΕΕ και ΟΗΕ για βοήθεια.

Κόσμος

  • Παλαιστίνιος σταμάτησε την απεργία πείνας μετά από 65 ημέρες, έπειτα από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ να άρει το μέτρο της διοικητικής κράτησης που του είχε επιβληθεί. Ο Μοχάμεντ Αλάν πραγματοποιούσε απεργία πείνας εδώ και δύο μήνες, επειδή παρέμεινε υπό κράτηση χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ή να έχει προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου.
  • Νέα αρνητική διάσταση στη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη. Η Σλοβακία προειδοποίησε σήμερα, Τετάρτη, ότι θα δέχεται μόνο χριστιανούς και όχι μουσουλμάνους μετανάστες. Εκπρόσωπος της Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει ευθέως τις δηλώσεις εκπροσώπου του σλοβακικού υπουργείου Εσωτερικών, σημείωσε, όμως, ότι απαγορεύεται οι χώρες-μέλη της ΕΕ να υιοθετούν πολιτικές διακρίσεων.
  • Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές της Ταϊλάνδης, προκειμένου να βρουν έναν «άγνωστο ξένο άνδρα» που διακρίνεται σε βίντεο ασφαλείας να αφήνει σακίδιο στο τέμενος της Μπανγκόκ, λίγα λεπτά πριν την έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε 20 άτομα και τραυμάτισε 120 άλλα. Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το σκίτσο ενός άνδρα.
  • Η κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε στην Ολλανδία πέρασε εύκολα τον σκόπελο της πρότασης μομφής που είχε καταθέσει ο ακροδεξιός πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς με αφορμή την ψηφοφορία για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα. Παράλληλα, καταψήφισε πρόταση που ζητούσε να μην εγκριθεί το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Κατ' αυτόν τον τρόπο το Κοινοβούλιο είπε ουσιαστικά «ναι» στο τρίτο μνημόνιο.
  • Ο 82χρονος σύρος αρχαιολόγος Χαλέντ αλ-Ασάαντ εκτελέστηκε από το Ισλαμικό Κράτος όταν αρνήθηκε να αποκαλύψει στους τζιχαντιστές πού βρίσκονται οι θησαυροί της Παλμύρας. Η δολοφονία σοκάρει με τη βαρβαρότητά της. Ο αρχαιολόγος αποκεφαλίστηκε και η σορός του κρεμάστηκε από κίονα στον αρχαιολογικό χώρο.

Οικονομία

  • Το συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης το νέο δάνειο προς την Ελλάδα. Σε μήνυμά του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις ανακοίνωσε και την επίσημη υπογραφή του νέου δανείου από τον ESM, με την επισήμανση ότι «η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι αυτό που θα μετρήσει στο τέλος».
  • Κύκλοι του υπουργείου Υποδομών αναφέρουν ότι οποιαδήποτε τροποποίηση στο τίμημα του σχεδίου σύμβασης που θέτει κάποιους όρους για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια -που όπως υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, επιβαρύνουν το ελληνικό δημόσιο και πρέπει να φύγουν-, συνεπάγεται ότι η κοινοπραξία Fraport AG-Slentel Ltd δεν θέλει να προχωρήσει η σύμβαση.
  • Η κοινοπραξία της γερμανικής Fraport με την Slentel επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ σε γραπτή ανακοίνωσή του, τονίζοντας παράλληλα ότι η πρόσφατη απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική ανοίγει το δρόμο για τη συγκεκριμενοποίηση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν σύντομα στην υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Αθλητισμός

  • Μεγάλη εμφάνιση της Βαλένθια στο ντέρμπι που έγινε στο Μεστάγια με τη Μονακό για τα play off του Champions League, με τις Νυχτερίδες να επικρατούν με 3-1 της ομάδας του Λεονάρντο Ζαρντίμ, παίρνοντας προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους. Στα άλλα (πρώτα) ματς των play off, η Σαχτάρ Ντόνετσκ πήρε προβάδισμα με «διπλό» (1-0) στη Βιένη επί της Ραπίντ, όπως και η Σέλτικ που νίκησε με 3-2 στη Σκωτία τη Μάλμε αλλά και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ απέδρασε στα... χασομέρια με νίκη 2-1 από την έδρα της Σκεντερμπέου. Σοκ για τη Βασιλεία στο 96' όταν και την ισοφάρισε σε 2-2 η Μακάμπι Τελ Αβίβ μέσα στην Ελβετία.
  • Παρουσία όλων των μεταγραφικών αποκτημάτων, έγινε σήμερα ο αγιασμός του Πανιωνίου. Παρών ήταν και ο Τάσος Καραμάνος που αποκτήθηκε ως δανεικός από τον Ολυμπιακό και πλαισίωσε τους υπόλοιπους "νεοσύλλεκτους", Διούδη, Πατσατζόγλου, Βιγιάλμπα, Ρισβάνη, Καθάριο, Ανσαριφάρντ και Χαλκιαδάκη. Η εκδήλωση έγινε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, όπου την πρώτη του εμφάνιση έκανε το καινούριο, εντυπωσιακό πούλμαν της ομάδας.
  • Με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να αποχωρεί από την προπόνηση, λόγω ενοχλήσεων χαμηλά στους κοιλιακούς, ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την πρώτη αναμέτρηση της Πέμπτης στην Τούμπα (20.00), για τα πλέι οφ του Europa League με την Μπρόντμπι ο ΠΑΟΚ. Ο διεθνής επιθετικός κινήθηκε στην πορεία με πρόγραμμα αποθεραπείας και θα είναι θεατής του αγώνα με τους Δανούς. Για το ματς δεν υπολογίζονται, ακόμη, οι εσχάτως νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές από τους «ασπρόμαυρους», με εξαίρεση τους Στέλιο Μαλεζά, Γκάρι Ροντρίγκες.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου