Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Eγκρίθηκε το 3ο Μνημόνιο από το Eurogroup - 26 δισ. ευρώ η α' δόση

Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2015

Με συμφωνία για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν το τριετές πρόγραμμα διάσωσης, ενώ η πρώτη δόση θα είναι συνολικά ύψους 26 δισ. ευρώ.
Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι διασφαλισμένες, το ύψος του προγράμματος θα φτάσει συνολικά τα 86 δισ. ευρώ, ενώ το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο με μέτρα που θα ληφθούν μετά την πρώτη αξιολόγηση, επεσήμανε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά την συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά.
Σε πολιτικό επίπεδο είχαμε θετική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα, υπήρχαν διαφορές, αλλά λύσαμε τα ζητήματα, τόνισε και πρόσθεσε ότι η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών, «είναι σε ευθυγράμμιση με την απόφαση της Συνόδου της 12ης Ιουλίου».
Οι ελληνικές αρχές έχουν καταδείξει προσήλωση τις τελευταίες εβδομάδες, είδαμε πολύ σημαντικά νομοθετικά βήματα ακόμα και τις τελευταίες ημέρες και έχουν βοηθήσει στην επανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, επεσήμανε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
Ο κ. Ντάισεμπλουμ ενημέρωσε πως το Eurogroup υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό στο πλαίσιο του προγράμματος να υπάρχει ένας ισχυρός οργανισμός ιδιωτικοποιήσεων που θα είναι υπό την εποπτεία των θεσμών, και τα 25 δισ. ευρώ που θα προκύψουν από αυτόν θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους, ενώ άλλα 25 δισ. για επενδύσεις. 
Σε σχέση με τα προαπαιτούμενα που έχουν ήδη ψηφιστεί, αξιολογήθηκαν θετικά από τους θεσμούς και αυτό καταδεικνύει ότι έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος, επεσήμανε ο κ. Ντάισελμπλουμ. 
Το ΔΝΤ θα αποφασίσει εάν θα εμπλακεί στο πρόγραμμα το φθινόπωρο, καθώς απαιτεί συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, όπως στο συνταξιοδοτικό, αλλά και να καταστεί το χρέος βιώσιμο, ενημέρωσε ο πρόεδρος του Eurogroup. Ο ίδιος, αναφερόμενος στην ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή, δεν δίστασε να δηλώσει πως «είναι κρίσιμο για εμάς ότι υπάρχει στήριξη και οικειοποίηση από όλες τις ελληνικές αρχές».
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου