Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 25 Αυγούστου, 2015

  • Παρά το αίτημα που έχει διατυπωθεί από τον Β.Μεϊμαράκη, τον Π.Λαφαζάνη και τον Στ.Θεοδωράκη για κάλπες στις 27 Σεπτεμβρίου, το χρονοδιάγραμμα που επεξεργάζεται η Προεδρία της Δημοκρατίας δείχνει εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου. Μετά την επιστροφή της διερευνητικής εντολής από τον Π.Λαφαζάνη, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς για μια τελευταία διερεύνηση των δυνατοτήτων σχηματισμού κυβέρνησης, ωστόσο δεν θεωρεί ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος σύγκλησης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.
  • Συνεχίζει την Τρίτη τις επαφές του ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Στις 15:30 έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ από νωρίς το πρωί και έως τις 20:00 πρόκειται να πραγματοποιηθούν μπαράζ επαφών με κοινωνικούς φορείς.
  • Την Τετάρτη 26 Αυγούστου, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι εφετινές βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
  • Για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας την Τρίτη προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, στην κατηγορία κινδύνου 4 περιλαμβάνονται: η Αθήνα και ανατολική Αττική, η Εύβοια, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη.
  • Η απόφαση για προσωρινό κλείσιμο του ορυχείου χρυσού στις Σκουριές δεν πρέπει να ερμηνεύεται με «προεκλογικούς όρους» δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης. Από την άλλη πλευρά, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας κάνει λόγο για απαξίωση μεγάλων επενδύσεων.

Κόσμος

  • Οι ΗΠΑ αναμένεται να δεχτούν συνολικά μέχρι και 10.000 σύρους πρόσφυγες φέτος και το 2016, και εξετάζουν φακέλους 15.000 προσφύγων που αναφέρονται από τον ΟΗΕ. Συνολικά, υπενθυμίζεται, περίπου τέσσερα εκατομμύρια Σύροι έχουν εγκαταλείψει την εμπόλεμη χώρα από το 2011.
  • Μετανάστες που εργάζονται στη Βρετανία παράνομα θα βρίσκονται αντιμέτωποι με φυλάκιση και κατάσχεση των απολαβών τους, σύμφωνα με μέτρα που προτίθεται να νομοθετήσει το Λονδίνο - πλαίσιο που προτίθεται περισσότερο να «στείλεί μήνυμα» προς τα έξω καθώς το ζήτημα του μεταναστευτικού παίρνει φωτιά.
  • Απέναντι στην πρωτόγνωρη κατάσταση με τη μαζική διέλευση χιλιάδων Σύρων από τα Βαλκάνια με προορισμό τη δυτική Ευρώπη, η Γερμανία αναλαμβάνει κεντρική πρωτοβουλία στο πλαίσιο των προσπαθειών επίλυσης της προσφυγικής κρίσης αναστέλλοντας τη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ. Πρακτικά ανοίγει τις πύλες της στους Σύρους που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο, σταματώντας τις επαναπροωθήσεις των προσφύγων στις χώρες πρώτης απογραφής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. Υπό πίεση η Βρετανία για ανάλογη κίνηση.
  • Εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως από αφρικανικές χώρες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς και απέκλεισαν για λίγη ώρα έναν κεντρικό δρόμο στο Μιλάνο, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσής τους και για το μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής μέχρι να τους δοθούν νομιμοποιητικά έγγραφα.
  • Σαράντα πέντε παιδιά έφτασαν τη Δευτέρα στο λιμάνι του Παλέρμο της Σικελίας με τo πλοίο Vega του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού. Συνολικά αποβιβάστηκαν 548 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι διασώθηκαν κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, χάρη στις επιχειρήσεις του ιταλικού ναυτικού, ακτοφυλακής, λιμενικού, και ναυτικών μονάδων της επιχείρησης Triton.

Οικονομία

  • Η De Beers, η μεγαλύτερη εταιρεία διαμαντιών στον κόσμο, προχώρησε σε μείωση των τιμών της καθώς η παραγωγή υπερκαλύπτει τη ζήτηση, σύμφωνα με τρεις διαφορετικές πηγές του Bloomberg.  
  • Την ανάγκη απρόσκοπτης συνέχισης της χρηματοδότησης των έργων του ΕΣΠΑ 2007- 2013, προκειμένου να ολοκληρωθούν εμπρόθεσμα εντός του έτους και να μη χαθούν σημαντικά κονδύλια, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) με κατεπείγουσα επιστολή του προς τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.
  • Σημαντικά μηνύματα για την πολιτική των κεντρικών τραπεζών αναμένει από το ετήσιο Συμπόσιο Οικονομικής Πολιτικής στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ ο γνωστός οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν.

Αθλητισμός

  • Αρσεναλ και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο «Έμιρεϊτς» στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική της Premier League. Απόλυτοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν οι δύο τερματοφύλακες, Τσεχ και Μινιολέ, που μπόρεσαν να κρατήσουν το μηδέν στις εστίες τους.
  • Η Εϊμπάρ πέρασε νικηφόρα με 3-1 απο την έδρα της Γρανάδα στην αναμέτρηση που έριξε την "αυλαία" της πρώτης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Τα γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχαν οι Γκονζάλες, Εσκαλάντε και Αρουαμπαρένα ενω το μοναδικό τέρμα της Γρανάδα σημείωσε ο Ροτσίνα.
  • Από τον ΠΑΟΚ έγινε γνωστό πως τα συμβόλαια των Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Χέντβιγκες Μαντούρο, λύθηκαν με κοινή συμφωνία και οι δυο παίκτες ήδη αποτελούν παρελθόν από την ομάδα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου