Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΝΕΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 21 Αυγούστου, 2015

  • Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί στις 10 το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης προκειμένου να λάβει από τον Προκόπη Παυλόπουλο τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
  • Η πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα μετά την υποβολή παραίτησης από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας προβλέπονται από το άρθρο 37 παράγραφο 3 και το άρθρο 40 του Συντάγματος.
  • Θετική ήταν η αντίδραση της Ανγκελα Μέρκελ στην απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, όπως μετέφερε την άποψή της η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ.
  • Η ΝΔ θα λάβει τη διερευνητική εντολή και θα την αξιοποιήσει, δήλωσε ο Ευ.Μεϊμαράκης μετά την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών, προσθέτοντας ότι το κόμμα είναι πανέτοιμο και για την εκλογική μάχη. «Ως μελλοντικό πρώτο κόμμα θεωρώ πολιτική μου υποχρέωση να εξαντλήσω όλα τα όρια ώστε η παρούσα Βουλή να δώσει λύση» τόνισε. Χαρακτήρισε «τυχοδιωκτική» την κίνηση Τσίπρα να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. «Έχει ενοχές ο Τσίπρας και δραπετεύει, το φάντασμα Λαφαζάνη τον καταδιώκει» σημείωσε.
  • Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο μηνυμά του προς τους έλληνες πολίτες με πιθανότερη ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες την 20ή Σεπτεμβρίου. Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά όσων «επικαλούμενοι ιδεολογική συνέπεια διέπραξαν την ακραία ασυνέπεια» να μετατρέψουν την κυβερνητική πλειοψηφία της πρώτης αριστερής κυβέρνησης σε κυβερνητική μειοψηφία, φωτογραφίζοντας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και όσους στηρίζουν την Αριστερή Πλατφόρμα. 

Κόσμος

  • Παρίσι και Βερολίνο σκοπεύουν να αυξήσουν την πίεση στην ΕΕ -και, εμμέσως, στα πιο διστακτικά μέλη της- για αποφασιστικότερες κινήσεις στο μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού, την ώρα που αρκετές χώρες εμφανίζονται να «νίπτουν τας χείρας τους» απέναντι στο ρεύμα προσφύγων που επιβαρύνει κυρίως τις χώρες του Νότου. Ολάντ και Μέρκελ θα συναντηθούν στο Βερολίνο τη Δευτέρα, λίγο μετά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Μάγχη που συμφώνησε το Παρίσι με το Λονδίνο.
  • Την εκτίμηση ότι οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη στήριξη στη συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών εξέφρασαν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, με το οποίο ανακοίνωνε την παραίτησή του. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι οι πρόωρες εκλογές δεν θα πρέπει να καθυστερήσουν τις μεταρρυθμίσεις.
  • Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, 90 ετών, που αποκάλυψε πριν από μία εβδομάδα ότι πάσχει από καρκίνο, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι θα υποβληθεί σε ακτινοβολίες για να αντιμετωπιστούν οι καρκινικοί όγκοι που εντοπίστηκαν στον εγκέφαλό του.
  • Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ και η βρετανίδα ομόλογός του, Τερέσα Μέι, υπέγραψαν την Πέμπτη συμφωνία συνεργασίας για τη δημιουργία ενός κέντρου αντιμετώπισης κρίσεων που θα έχει ως στόχο την καταπολέμηση των δικτύων των διακινητών στο Καλαί.
  • Ένας σύρος πατέρας αγκαλιάζει κλαίγοντας τον γιο του και την κόρη του σε μία παραλία στην Κω. Έχει μόλις διασχίσει την Μεσόγειο ελπίζοντας σε μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Η φωτογραφία αυτή του φωτογράφου Ντανιέλ Ετέρ έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και έχει μετατραπεί σε σύμβολο της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη.

Οικονομία

  • Λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη στο TAXISnet, υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη απόφαση για παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων μέχρι τις 28 Αυγούστου.
  • Σε καθολική αλλαγή των διοικήσεων των δέκα περιφερειακών λιμανιών διεθνούς ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο των υπό αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, αναμένεται να προχωρήσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, το ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα ανεξάρτητος οίκος έχει ήδη ολοκληρώσει την αξιολόγηση των νέων διοικήσεων.
  • Στην αποπληρωμή των 3,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ προχώρησε η Αθήνα, μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 13 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Το συνολικό ποσό της πρώτης δόσης του δανείου ανέρχεται σε 26 δισ. ευρώ και σε αυτό συνυπολογίζονται τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και άλλα 3 δισ. ευρώ που θα προέλθουν (Σεπτέμβριο και Οκτώβριο) από δύο υποδόσεις.

Αθλητισμός

  • O ΠΑΟΚ έπειτα από μία... διαστημική εμφάνιση στην κατάμεστη Τούμπα, εντυπωσίασε τους πάντες με το ευρύ σκορ (ΠΑΟΚ - Μπρόντμπι 5-0) επί της Μπρόντμπι στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Europa League. Στην ίδια φάση της διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός αν και απογοήτευσε με την απόδοσή του, απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στο Αζερμπαϊτζάν από την Καμπάλα (Καμπάλα - ΠΑΟ 0-0). Ο Ατρόμητος αν και είχε το δυσκολότερο έργο κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, τελικά ηττήθηκε στο Περιστέρι (Ατρόμητος - Φενέρμπαχτσε 0-1) από κάποιες άδικες αποφάσεις του διαιτητή, ο οποίος αρνήθηκε πέναλτι-κόκκινη κατά των Τούρκων και νομιμοποίησε το νικητήριο γκολ, το οποίο προήλθε από επιθετικό φάουλ του Φαν Πέρσι! Επικές ανατροπές από Ντόρτμουντ και Ζίλινα.
  • Για ασέβεια κατά της ομάδας του και του ελληνικού ποδοσφαίρου έκανε λόγο ο Γιώργος Σπανός μετά τον αγώνα του Ατρόμητου με την Φενέρμπαχτσε. Ο πρόεδρος της αθηναϊκής ομάδας ήταν έξαλλος με τη διαιτησία του ματς, τονίζοντας ότι έγιναν «πρωτοφανή διαιτητικά λάθη».
  • Άκρως ικανοποιημένος για την επιβλητική εμφάνιση και την ευρεία σε έκταση νίκη του ΠΑΟΚ επί της Μπρόντμπι, για τα πλέι οφ του Europa League, τοποθετήθηκε σε εκπροσώπους του Τύπου, με την ολοκλήρωση της αποψινής αναμέτρησης του «Δικεφάλου» με τους Δανούς στην Τούμπα, ο Ιγκόρ Τούντορ. Θλάση ο Πέλκας, την Παρασκευή θα υποβληθεί σε μαγνητική.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου