Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 19 Αυγούστου, 2015

  • Για Πειραιά αποπλέει μετά τα μεσάνυχτα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Κω με 2.000 σύρους μετανάστες. Το πλοίο θα έχει ενδιάμεσους σταθμούς τη Λέρο και την Κάλυμνο, απ' όπου θα παραλάβει κι άλλους μετανάστες, και εν συνεχεία θα κατευθυνθεί προς Πειραιά.
  • Το πτώμα ηλικιωμένου άνδρα που επέπλεε κοντά στην ακτή, ανασύρθηκε από άνδρες της λιμενικής αρχής Κιάτου στην παραλία Κοκκώνι Κορινθίας το πρωί της Τρίτης.
  • Τη δυνατότητα μείωσης του προστίμου των 150 ευρώ σε όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ το ΙΧ τους, δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας και Υποδομών, για όσους περάσουν από ΚΤΕΟ τα οχήματά τους μέσα στο 2015.
  • Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα του δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Παιδική κατασκήνωση εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.
  • «Δέσμια των ιδεοληψιών της και των ανεφάρμοστων προεκλογικών της υποσχέσεων η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ύστερα από επτά μήνες προχώρησε στην πρώτη της αποκρατικοποίηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι σχολιάζοντας την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport.

Κόσμος

  • Ο Λευκός Οίκος προσέλαβε τον πρώτο ανοιχτά διεμφυλικό υπάλληλό του, ανακοίνωσαν την Τρίτη κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μια ενέργεια που έρχεται να προστεθεί στη δημόσια στήριξη που έχει εκφράσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για τα δικαιώματα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων και των διεμφυλικών ατόμων.
  • Οι αρχές της Ουγγαρίας θα αναπτύξουν χιλιάδες αστυνομικούς στα σύνορα με τη Σερβία, στο νότιο τμήμα της χώρας όπου κατασκευάζεται ένας φράκτης ασφαλείας, για να ανασχεθεί η μεγάλη ροή προσφύγων, δήλωσε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος την Τρίτη.
  • Με το βλέμμα στραμμένο στους «αντάρτες» των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ και των συμμάχων τους Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) διενεργείται αύριο, Τετάρτη στην Μπούντεσταγκ η συζήτηση και η ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο. Συνολικά, στη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU-CSU, 56 βουλευτές γνωστοποίησαν στη Μέρκελ ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν «όχι», παρά τις εκκλήσεις της καγκελαρίου και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για συναίνεση.
  • Τα Κοινοβούλια της Ισπανίας και της Εσθονίας ενέκριναν το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα. Γερμανία και Ολλανδία θα ψηφίσουν αύριο, Τετάρτη. Το μνημόνιο εγκρίθηκε και από κοινοβουλευτική επιτροπή της Αυστρίας.
  • H γαλλική και η βρετανική κυβέρνηση θα υπογράψουν την Πέμπτη συμφωνία σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης των μεταναστών, που συρρέουν στο Καλαί στη βόρεια Γαλλία, και θα αφορά ιδίως θέματα ασφαλείας, «τη μάχη εναντίον των εγκληματικών δικτύων διακίνησης» και την ανθρωπιστική βοήθεια, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οικονομία

  • Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι αναβάθμισε κατά μία βαθμίδα το αξιόχρεο της Ελλάδας. Επικαλούμενος τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για το πλαίσιο του τρίτου προγράμματος στήριξης, ο οίκος αναβάθμισε τη χώρα από το CC στο CCC.
  • Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε την Τρίτη το όριο ρευστότητας του ELA για τις ελληνικές τράπεζες από 91 δισ. ευρώ στα 89,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
  • Οι τρεις μεγάλες κυπριακές τράπεζες, Κύπρου, Ελληνική και Συνεργατισμός, άρχισαν να αποστέλλουν επιστολές-ειδοποιήσεις για την εκποίηση υποθηκευμένων ακινήτων για δάνεια, τα οποία δεν εξυπηρετούνται και για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις, μετά την ενεργοποίηση των προνοιών του σχετικού νόμου από σήμερα, Τρίτη.

Αθλητισμός

  • Και με τη βούλα ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι ο Μανουέλ Ντα Κόστα, καθώς το απόγευμα της Τρίτης, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον Μαροκινό σέντερ μπακ. Τη δεύτερη μεταγραφή του εντός της σημερινής ημέρας ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός. Μετά το Μανουέλ Ντα Κόστα οι «ερυθρόλευκοι» ενέταξαν στο δυναμικό τους και τον Σεμπά, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε.
  • Ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε 1-0 από την Αστάνα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν και η αποστολή της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League γίνεται πλέον επικίνδυνη. Ωστόσο, οι πρωταθλητές Κύπρου έδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν, ειδικά με την εμφάνισή τους στο β' ημίχρονο όταν δημιούργησαν ευκαιρίες και έχασαν μία πολύ μεγάλη με τον Ινιάκι Αστίς στο 55'. Δεν μπόρεσαν, όμως, να ισοφαρίσουν το γκολ που πέτυχε με κεφαλιά ο Τζολτσίγεφ στο 14'.
  • Οριστική θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Μεχντί Αμπέντ στον Παναθηναϊκό. Το βράδυ της Τρίτης, η Νιούκαστλ άναψε το «πράσινο» φως για την πώληση του Αλγερινού χαφ στο «τριφύλλι» και έτσι έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις, η συμφωνία μοιάζει «κλεισμένη». Τη δουλειά «τελείωσαν» οι Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος, οι οποίοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να πείσουν τον αγγλικό σύλλογο να ρίξει τις απαιτήσεις του κάτω από το εκατομμύριο.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου