Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Θλίψη για το θάνατο του Ηλείου πρώην βουλευτή Βασίλη Κορκολόπουλου

Δευτέρα, 17 Αυγούστου, 2015
«Έφυγε», το πρωί της Κυριακής, ο Ηλείος πρώην βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας σε ηλικία 74 ετών Βασίλης Κορκολόπουλος, που κατοικούσε στην Αθήνα.

Ο Βασίλης Κορκολόπουλος, με καταγωγή τη Λινίσταινα Ολυμπίας, υπηρέτησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για χρόνια και εξελέγη βουλευτής Ηλείας το 1993.

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κορκολόπουλος
Πέρα την αγάπη του με την πολιτική, ο Βασίλης Κορκόπουλος έκανε συλλογή διαφόρων αντικειμένων ώστε να τα διασώσει από την φθορά. Μάλιστα, είχε εκδόσει βιβλία με την καταγραφή των αντικειμένων της συλλογής του.
Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, όπως ανέφερε: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Βασίλη Κορκολόπουλου. Υπηρέτησε ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με ζήλο τα καθήκοντά του, αλλά και με επιτυχία κάθε θέση που κατείχε στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κατείχε η ιδιαίτερη πατρίδα του η Ηλεία. Στην οικογένεια του απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Επαγγελματικές και επιστημονικές δραστηριότητες: 
1968-1970: Επιστημονικός συνεργάτης στην Έδρα Θεμελιώσεων ΕΜΠ. 
1971-1981: Γενικός Διευθυντής Κατασκευών του Ομίλου Ι.Σ. Λάτση. Εξειδικεύτηκε σε θέματα κατασκευής διυλιστηρίων, λιμενικών έργων και αεροδρομίων. Έχει εκτελέσει μερικά από τα μεγαλύτερα έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
1982-1988: Σύμβουλος μηχανικός σε διεθνείς εταιρείες. 
1992-1993: Γενικός διευθυντής έργων ομίλου Ι.Σ. Λάτση. 
Είναι κάτοχος του ανωτάτου γενικού εργοληπτικού πτυχίου και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών. 
Συνδικαλιστικές και πολιτικές δραστηριότητες: 
Ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών. Εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (1983). Μέλος της ΕΚΟ Μηχανικών της Ν.Δ. Επίτιμο μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. στο Νομό Ηλείας. 
1984-1988: Μέλος της Επιτροπής Προγράμματος του Κόμματος και της Κεντρικής Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το 1987 έγινε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων με πρόεδρο τον Μιλτιάδη Έβερτ. 
1989-1991: Γενικός γραμματέας υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. 
1991-1992: Γενικός γραμματέας ΥΠΕΧΩΔΕ. 
Το 1993 Εξελέγη βουλευτής Ηλείας. 
1994-1996: Αντιπρόεδρος Ομάδας Κοινοβουλευτικού Έργου του υπουργείου Δημοσίων Έργων. 
Πρόεδρος της ΟΚΕ Δημοσίων Έργων της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου