Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2015

  • Αλλη λύση που να φέρει ευημερία στον ελληνικό λαό δεν υπήρχε, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπερασπιζόμενος το τρίτο μνημόνιο στη μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας, το πρωί της Παρασκευής.
  • «H συμφωνία είναι η τελευταία ευκαιρία για να περάσουμε στην εποχή της αλήθειας. Δεν σας εμπιστευόμαστε, αλλά δεν έχουμε άλλο δρόμο. Στηρίζουμε, αλλά συνεχίζουμε τη σύγκρουση» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, στη μαραθώνια και επεισοδιακή συνεδρίαση για την κύρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς. Ο πρόεδρος του Ποταμιού άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, ενώ επιτέθηκε και στην πρόεδρο της Βουλής, λέγοντας πως «είμαστε κομπάρσοι στην παράσταση μιας εγωπαθούς».
  • Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως την πληγώνει και την στενοχωρεί το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται ένας ακόμη πρωθυπουργός μνημονίων.
  • «Κύριε Τσίπρα αποτύχατε σε όλα, ο βασιλιάς είναι γυμνός» δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στη συνεδρίαση για την κύρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς. «Πρώτη φορά Αριστερά, τρίτη φορά μνημόνιο, το πιο σκληρό μνημόνιο» είπε, τονίζοντας πως «το δίλημμα 'μνημόνιο - αντιμνημόνιο' ενταφιάζεται από αυτούς που το δημιούργησαν».
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την επικύρωση του τρίτου μνημονίου. Η συνεδρίαση της Βουλής ξεκίνησε στις 02:00 τα ξημερώματα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις 07:00 το πρωί. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η συμφωνία, τα προαπαιτούμενα και οι τροπολογίες πρέπει να πάνε ψηφισμένα στο Eurogroup, διαφορετικά θα ξεκινήσει διαδικασία δανείου-γέφυρας. Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση στην Ολομέλεια. Φωτορεπορτάζ

Κόσμος

  • O Φιντέλ Κάστρο υπενθύμισε τα «πολλά εκατομμύρια δολάρια» που οφείλουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ίδιο, στην Κούβα ως αποζημίωση για το εμπάργκο που επέβαλε η Ουάσιγκτον στην χώρα από το 1962, σύμφωνα με κείμενο που δημοσιεύτηκε στον Τύπο την Παρασκευή, ανήμερα των 89ων γενεθλίων του ιστορικού ηγέτη της Κούβας. Οι δηλώσεις του Φιντέλ ήλθαν την παραμονή της ιστορικής επίσκεψης του Τζον Κέρι στην Αβάνα.
  • Το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας του Κονέκτικατ κατήργησε την Πέμπτη τη θανατική ποινή, χαρακτηρίζοντάς την αντισυνταγματική, ακόμη και για τους ανθρώπους που έχουν ήδη καταδικαστεί σε θάνατο.
  • Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών -περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε- δεν εμπιστεύονται την ελληνική κυβέρνηση ότι θα εφαρμόσει τις νέες μεταρρυθμίσεις και οι περισσότεροι δηλώνουν αντίθετοι στη χορήγηση τρίτου προγράμματος βοήθειας στην Αθήνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει την Πέμπτη η Handelsblatt.
  • Ένας υπουργός Εσωτερικών που δέχεται στο γραφείο του τον Ροντρίγκο Ράτο, τον πρώην διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που εμπλέκεται σε πολλά σκάνδαλα, ένας δήμαρχος που πλουτίζει από μεταχειρισμένα ρούχα που προορίζονταν για φιλανθρωπίες: οι υποθέσεις διαφθοράς αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην Ισπανία και φαίνεται ότι θα έχουν ειδικό βάρος για το αποτέλεσμα των επικείμενων βουλευτικών εκλογών στη χώρα.
  • Χωρίς συμφωνία έληξαν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού ανάμεσα στο κυβερνών ισλαμοσυντηρητικό κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) στην Τουρκία. Οι πιθανότητες να σχηματισθεί μια συμμαχία του AKP με το εθνικιστικό MHP είναι «πολύ μικρές», με αποτέλεσμα να είναι πλέον «πολύ πιθανό» να διεξαχθούν νέες εκλογές τον Νοέμβριο, δήλωσαν στελέχη του CHP στο πρακτορείο Reuters.

Οικονομία

  • Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης σημείωσε από το βήμα της Βουλής ότι οι στόχοι για την επόμενη τριετία αφορούν σε μία ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή.
  • Για μία δύσκολη συμφωνία με πολλά αγκάθια έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για το τρίτο μνημόνιο. Νωρίτερα, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι την Παρασκευή η κυβέρνηση θα πρέπει να πάει στο Eurogroup με ψηφισμένη την συμφωνία και τις τροπολογίες. Κόντρα με Μεϊμαράκη.
  • Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άσκησε πιέσεις στους Ευρωπαίους ώστε να γίνει ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, σημειώνοντας πως θα αποφασίσει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας εάν γίνουν κάποια βήματα ώστε να καταστεί το χρέος βιώσιμο, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Σε δηλώσεις της η Ντέλια Βελκουλέσκου είπε ότι το ΔΝΤ θα αποφασίσει για τη συμμετοχή του σε πιθανή χρηματοδότηση της Ελλάδος μετά τη λήψη απόφασης για ελάφρυνση του χρέους.

Αθλητισμός

  • Σε συμφωνία συνεργασίας με τον Τέρι Αντονις, ακόμη, υποστηρίζεται από την Αυστραλία πως κατέληξε ο «Δικέφαλος». Ο 22χρονος ομογενής μέσος, που βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους», όπως επισημαίνεται, αναμένεται άμεσα σε ελληνικό έδαφος για να επισημοποιήσει τη συνεργασία του με την ομάδα και να ενσωματωθεί στις υποχρεώσεις της. Εν τω μεταξύ, με όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του θα παραταχθεί την Παρασκευή στην Ημαθία, στο φιλικό τεστ που θα δώσει με τη Βέροια (20.00), ο ΠΑΟΚ.
  • Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο Ατρόμητος από τη Λαμία, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Περιστέρι. Ο Ναπολεόνι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 14΄, αλλά η Λαμία ανέτρεψε το σκορ και πήρε τη νίκη με γκολ των Αντωνίου (40΄) και Τσαμούρη (70΄). Ντεμπούτο με την ομάδα του Περιστερίου πραγματοποίησε ο νεοαποκτηθείς, Μίλος Στοϊτσεφ.
  • Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές των πρώτων αγώνων στα πλέι οφ του Europa League, την Πέμπτη 20 Αυγούστου. Στις αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων, ο Ισπανός Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο θα βρίσκεται στην Τούμπα για το ΠΑΟΚ-Μπρόντμπι, ενώ ο Άγγλος Αντρέ Μάρινερ στο Μπακού για το Καμπάλα-Παναθηναϊκός. Εκκρεμεί η ανακοίνωση της UEFA για τον διαιτητή του αγώνα Ατρόμητος-Φενέρμπαχτσε στο Περιστέρι.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου