Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τον Μπιλ Ντι Μπλάσιο στηρίζει ο Ομπάμα για δήμαρχο Νέας Υόρκης

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2013

Αριστερά ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Τζο Λότα και αντίπαλος στη διεκδίκηση της δημαρχίας της Νέας Υόρκης, του Μπιλ Ντι Μπλάσιο (δεξιά).

Τον Μπιλ Ντι Μπλάσιο στηρίζει ο Ομπάμα για δήμαρχο Νέας ΥόρκηςΤο 2009 ο αμερικανός Πρόεδρος άργησε πολύ να δώσει το «χρίσμα» στον υποψήφιο των δημοκρατικών απέναντι στον Μπλούμπεργκ για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης και αρκέστηκε σε έναν υπαινιγμό του εκπροσώπου του για στήριξη του Γουίλιαμ Τόμσον.   Και αυτό, παρόλο που ο Τόμσον έχασε για ελάχιστες ψήφους από τον Μπλούμπεργκ και είχε δίπλα του τους αφροαμερικανούς του «Μεγάλου Μήλου».   Αυτή τη φορά, ίσως, με τον Μπλούμπεργκ να αποσύρεται, ο Ομπάμα δεν περίμενε για να προσφέρει την στήριξή του στον υποψήφιο των Δημοκρατικών και γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντι Μπλάσιο.   Σε δήλωσή του που τύπωσε και κυκλοφόρησε ευρέως το πολιτικό γραφείο του Ντι Μπλάσιο ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρει ότι «η προοδευτική αλλαγή της πολιτικής πλατφόρμας του Ντι Μπλάσιο θα τον καταστήσει σπουδαίο δήμαρχο για τη Νέα Υόρκη».
Η στήριξη όμως δεν είναι μόνον λεκτική, «βετεράνοι» της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα κατά το 2008 και το 2012 αποτελούν τώρα συμβούλους του Ντι Μπλάσιο για τις εκλογές του Νοεμβρίου απέναντι στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Τζότζεφ Λότα, πρώην αντιδήμαρχο Νέας Υόρκης επί Ρούντολφ Τζουλιάνι.
Ο ίδιος, άλλωστε, ο 52 ετών σήμερα Μπιλ Ντι Μπλάσιο υπήρξε σύμβουλος της Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον στην προεκλογική της εκστρατεία για τη Γερουσία.
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Ντι Μπλάσιο γεννήθηκε ως Γουίλιαμ Βίλχελμ και ο πατέρας του ήταν γερμανικής καταγωγής, αλλά άλλαξε το επίθετό του σε αυτό της μητέρας του που ήταν ιταλικής καταγωγής.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου