Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοδος 12,4% στις τιμές κατοικιών

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2013

Οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ κατέγραψαν άνοδο 12,4% τον Ιούλιο, σε σύγκριση με πέρυσι, τη μεγαλύτερη από τον Φεβρουάριο του 2006.
Η αύξηση ήρθε ως αποτέλεσμα των περισσότερων πωλήσεων, αλλά και τον περιορισμό των διαθέσιμων σπιτιών.
Ο δείκτης τιμών Standard & Poor’s/Case-Shiller 20 βελτιώθηκε περαιτέρω σε σχέση με τον Ιούνιο, οπότε είχε καταγράψει άνοδο 12,1% σε σχέση με πέρυσι. Και οι 20 πόλεις που περιλαμβάνονται σε αυτόν είχαν άνοδο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.
Τα κέρδη ανά μήνα πάντως επιβραδύνθηκαν σε 15 πόλεις, κάτι που σημαίνει ότι ίσως οι τιμές φτάνουν στην κορύφωσή τους. Οι μεσίτες εκτιμούν ότι η άνοδος θα συνεχίσει, αλλά με μικρότερο ρυθμό.
Ενδεικτικά, στο Λας Βέγκας οι τιμές αυξήθηκαν κατά 27,5% σε σχέση με πέρυσι και στο Σαν Φρανσίσκο 24,8%. Από την μείωσή τους στα πιο χαμηλά επίπεδα τον Μάρτιο του 2012, οι τιμές των κατοικιών έχουν ανακάμψει κατά 21%. Αλλά είναι μικρότερες κατά 22% σε σχέση με την κορύφωσή τους τον Ιούλιο του 2006.
Στο μεταξύ, η εμπιστοσύνη των Αμερικανών για την Οικονομία μειώθηκε ελαφρά το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, καθώς αρκετοί είναι λιγότερο αισιόδοξοι για την άνοδο σε προσλήψεις και μισθούς, σύμφωνα με έρευνα της Conference Board.
Ο δείκτης εμπιστοσύνης των καταναλωτών βρέθηκε στο 79,7% από το 81,8%. Αυτό δεν είναι ωστόσο ιδιαίτερα χαμηλά σε σχέση με τα υψηλά 5,5 χρόνων, που ήταν τον Ιούνιο (82,1%).
Πηγή: Αssociated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου