Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόταση Γ. Αηδόνη για την Εκεχειρία

Να συνεδριάσει στην Ιερή Άλτη το ΔΣ Αρχαίας Ολυμπίας πριν την τελετή Αφής

aidonisΠαρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2013
Μια διαφορετική πρόταση για την ανάδειξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας κατέθεσε με επιστολή του προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Αηδόνης. Προτείνει να πραγματοποιηθεί μια συμβολική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας μέσα στο χώρο της Ιερής Άλτης λίγο πριν από την τελετή Αφής, όπου θα ληφθεί απόφαση σχετική με την Παγκόσμια Ειρήνη και Εκεχειρία.

Ο κ. Αηδόνης αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του αυτή τα εξής:
«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε - Αξιότιμοι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Η Αρχαία Ολυμπία παραμένει θεματοφύλακας των πανανθρώπινων αξιών και ιδανικών της Ειρήνης, της ευγενούς άμιλλας και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Δυστυχώς, η κατάκτηση της ειρήνης φαντάζει ως ουτοπία στη σύγχρονη πραγματικότητα, καθώς ο κόσμος συνεχίζει να βιώνει καθημερινά εχθροπραξίες και πολεμικές συγκρούσεις.

Ακόμη και σήμερα που δεν υπάρχει κανένας διακρατικός πόλεμος σε εξέλιξη, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολλές πολεμικές συρράξεις ανάμεσα σε κοινωνικές και θρησκευτικές φράξιες κρατών, οι οποίες εξελίσσονται σε εμφύλιους πολέμους, με καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για τις ίδιες της χώρες που έχουν τη «φωτιά» στα σπλάχνα τους, αλλά και για όλη την ανθρωπότητα.
Η Αρχαία Ολυμπία λοιπόν, ως θεματοφύλακας της τεράστιας παρακαταθήκης της ιστορίας και του πολιτισμού μας, ως γενέτειρα και Λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων και ως ένας τόπος που δοκιμάστηκε σκληρά από έναν άλλου είδους «πόλεμο» το 2007, από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, οφείλει να στείλει προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της βαθιάς πίστης στην ικανότητα του ανθρώπου να διαμορφώνει το ατομικό και συλλογικό του μέλλον. Το μήνυμα της διαρκούς υπέρβασης των ορίων που μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε ένα θαύμα. Το θαύμα της Παγκόσμιας Ειρήνης. Να μετατρέψουμε έστω και για λίγες μέρες, τον πόλεμο σε άμιλλα, τον εχθρό σε αντίπαλο και συναγωνιστή, γιατί αυτό είναι το νόημα της Εκεχειρίας.
Προτείνουμε λοιπόν, εκεί στον χώρο της Ιερός Άλτης όπου πραγματοποιήθηκαν για μια χιλιετία οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας λίγο πριν ανάψει η Φλόγα και ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι της στον κόσμο με προορισμό το Σότσι της Ρωσίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2013, για να λάβει συμβολική απόφαση με την οποία θα διαδώσει σε όλη την ανθρωπότητα το μήνυμα για την διασφάλιση της Παγκόσμιας Ειρήνης και της Εκεχειρίας. Αντίγραφο της απόφασης θα σταλεί στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου