Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2013

  • Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και άλλων στελεχών, μελών ή συνεργαζόμενων με την ΧΑ ατόμων και εν όψει των απολογιών των κατηγορουμένων και της κατάρτισης των κατηγορητηρίων, οι εισαγγελικές αρχές και η αστυνομία συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς το έργο τους. Σε ό,τι αφορά τις αστυνομικές έρευνες, πρώτη προτεραιότητα είναι ο εντοπισμός του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής. «Φύλλο και φτερό» το γραφείο και η κατοικία του υπαρχηγού Χρ.Παππά.
  • Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη Δευτέρα, με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία καταιγίδες στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από την Παρασκευή.
  • Ρύθμιση κατά της καταχρηστικής παραίτησης βουλευτών ετοιμάζει η κυβέρνηση, σε μια απάντηση προς τις απειλές της Χρυσής Αυγής που -όπως φημολογείται- σχεδιάζει ομαδική παραίτηση βουλευτών της ή παραιτήσεις βουλευτών της κατά κύματα.
  • Νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις θα δώσει προς διαβούλευση σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης.
  • Από την πρώτη στιγμή που η Χρυσή Αυγή κατάφερε να μπει στο Κοινοβούλιο οι προκλήσεις ήταν συνεχείς, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής. Από το «εγέρθητω» που ακούστηκε κατά την είσοδο του αρχηγού στα γραφεία, το βράδυ των εκλογών του Μαΐου 20120, την «μπουζού», το κήρυγμα της κόρης του αρχηγού, οι έφοδοι σε νοσοκομεία και λαϊκές, οι επιθέσεις σε δημάρχους, οι «εσχατόγεροι» Μητσοτάκης και Γλέζος...

Κόσμος

  • Κλειδωμένες κρατούν οι Δημοκρατικοί τις πύλες της Γερουσίας πριν φτάσει στο Σώμα το τροποποιημένο νομοσχέδιο για να συνεχίσει η χρηματοδότηση της κεντρικής κυβέρνησης, με το οποίο οι Ρεπουμπλικανοί έχουν βάλει «ανάχωμα» στην μεταρρύθμιση Ομπάμα στο σύστημα περίθαλψης. Το νομοσχέδιο αναμένεται να καταψηφιστεί και έτσι, εάν δεν επέλθει συμβιβασμός μέχρι τα μεσάνυχτα, οι δημόσιες υπηρεσίες να μην έχουν χρηματοδότηση και να αναστείλουν μέρος των δραστηριοτήτων τους.
  • Σε τουλάχιστον 42 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση σε πολυσύχναστη αγορά της Πεσαβάρ στο Πακιστάν, την τρίτη επίθεση στην περιοχή σε διάστημα μίας εβδομάδας. Ο αριθμός των τραυματιών έχει ανέλθει σε 107.
  • Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, πραγματοποιεί το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό ως επικεφαλής της κυβέρνησης μεταβαίνοντας τη Δευτέρα στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. Το ζήτημα της μετανάστευσης αναμένεται να κυριαρχήσει στις συνομιλίες με τον πρόεδρο Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο, καθώς η αυστηρή πολιτική του Άμποτ για τη χορήγηση ασύλου έχει προκαλέσει εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.
  • Σε πολιτική παράλυση οδηγείται εκ νέου η Ιταλία επτά μήνες μετά το μετεκλογικό αδιέξοδο που γέννησε την αναγκαστική συγκατοίκηση κεντροαριστεράς-κεντροδεξιάς, την οποία τινάζει τώρα στον αέρα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Να αποφύγει νέες εκλογές προσπαθεί πάση θυσία ο Ιταλός πρόεδρος. Ψηφο εμπιστοσύνης αναμένεται να ζητήσει ο Ενρίκο Λέτα. Όσο για τον ίδιο τον Μπερλουσκόνι (που παρεμπιπτόντως γιόρτασε τα 77α γενέθλιά του την Κυριακή), βλέπει υπουργούς να τον εγκαταλείπουν και τη «νεκραναστημένη» Forza Italia να διχάζεται.
  • Ο άλλοτε πανίσχυρος αρχηγός μυστικών υπηρεσιών CNI επί καθεστώτος του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990), στρατηγός Οντλάνιερ Μένα, αυτοκτόνησε σε ηλικία 87 ετών, λίγο αφότου ενημερώθηκε ότι μετάγεται άμεσα από την «προνομιακή» φυλακή όπου κρατείτο σε φυλακή καταδικαθέντων για τέλεση εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου στην Πούντα Πέουκο βορείως του Σαντιάγο.

Οικονομία

  • Αποκλειστικά μέσω διαδικτύου θα δίνονται και φέτος τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2014. Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης οι υπόχρεοι θα λαμβάνουν από τις αρχές Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας του 2014- που για πολλούς χιλιάδες φορολογούμενους θα περιέχουν και το φόρο πολυτελείας του 2013- αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).
  • Μετά από τις πιέσεις της τρόικας για ανεξαρτητοποίηση της φορολογικής διοίκησης από τον κεντρικό οργανισμό του υπουργείου Οικονομικών και αποδέσμευση των αποφάσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από τον έλεγχο της πολιτικής ηγεσίας, με απόφαση του Γ. Στουρνάρα δόθηκαν πρόσθετες αρμοδιότητες στον Χ. Θεοχάρη, ο οποίος αποκτά την πλήρη ευθύνη του Προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας.
  • Εκπνέει σήμερα, Δευτέρα, η καταληκτική προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογουμένους προκειμένου να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους στις εφορίες για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δηλώσεων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου