Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2013

  • Τρία άτομα, ηλικίας 29, 40 και 43 ετών συνελήφθησαν κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λούτσα λίγο πριν τα μεσάνυχτα.
  • Με χειροπέδες και υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία βγήκαν από τη ΓΑΔΑ, με πρώτο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, οι πέντε συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να οδηγηθούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και από εκεί στο γραφείο του εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ανά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή. Έχουν συλληφθεί άλλα 15 άτομα, διαφεύγει ακόμη της σύλληψης ο Χρήστος Παππάς. Το χρονικό των συλλήψεων.
  • Πόρισμα εννέα σελίδων για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτυχία Κουτζαμάνη ο αντεισαγγελέας Χ.Βουρλιώτης. Τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες «δένουν» δέκα υποθέσεις ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας, μεταξύ των οποίων η δολοφονία Φύσσα, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα. Η δράση του συνδέσμου χρονολογείται από το 1987.
  • Η σημερινή μέρα είναι ιστορική, τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, σε σύντομη δήλωση που έκανε το βράδυ του Σαββάτου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. «Διαβεβαιώνω την ελληνική κοινωνία ότι η έρευνα δεν σταματάει εδώ. Θα συνεχιστεί προς πάσα κατεύθυνση και θα ολοκληρωθεί» σημείωσε.
  • Από την πρώτη στιγμή που η Χρυσή Αυγή κατάφερε να μπει στο Κοινοβούλιο οι προκλήσεις ήταν συνεχείς, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής. Από το «εγέρθητω» που ακούστηκε κατά την είσοδο του αρχηγού στα γραφεία, το βράδυ των εκλογών του Μαΐου 20120, την «μπουζού», το κήρυγμα της κόρης του αρχηγού, οι έφοδοι σε νοσοκομεία και λαϊκές, οι επιθέσεις σε δημάρχους, οι «εσχατόγεροι» Μητσοτάκης και Γλέζος...

Κόσμος

  • Την πρόθεση πέντε υπουργών από το μπερλουσκονικό PdL να παραιτηθούν από την κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Ενρίκο Λέτα ανακοίνωσε ο «δεύτερος τη τάξει» του κόμματος, Άντζελο Αλφάνο -θέτοντας την κυβέρνηση προ κατάρρευσης και τη χώρα ξανά στην δίνη της πολιτικής κρίσης. Ο Μπερλουσκόνι κάλεσε τους υπουργούς της κεντροδεξιάς να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και «απορρίπτει το τελεσίγραφο» Λέτα για δήλωση στήριξης από τους κυβερνητικούς εταίρους, εξοργισμένος ο πρωθυπουργός που προειδοποιεί ότι όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους.
  • Ημερομηνία λήξης της στρατιωτικής κυβέρνησης που ανέτρεψε τον Μοχάμεντ Μόρσι έδωσε ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας. Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Ναμπίλ Φάχμι ανακοίνωσε ότι η «μεταβατική περίοδος» θα λήξει μέχρι την επόμενη Ανοιξη.
  • Να αποσυρθεί συμφώνησε η ισλαμιστική κυβέρνηση στην Τυνησία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για νέες εκλογές. Η κυβερνώσα Ενάνχτα συμφώνησε να ξεκινήσε συνομιλίες με τα υπόλοιπα κόμματα για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.
  • Τουλάχιστον 29 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την κατάρρευση πολυκατοικίας την Παρασκευή στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, Μουμπάι. Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία που συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες. Η αστυνομία αναφέρει ότι ανέφερε έναν διακοσμητή, ο οποίος κατηγορείται ότι έκανε παρεμβάσεις στο υπόγειο του κτιρίου που αποδυνάμωσαν τα θεμέλιά του.
  • Πρώτο θέμα στα περισσότερα ξένα μέσα ενημέρωσης είναι η σύλληψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, βουλευτών και μελών της. «Πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου διάλυση πολιτικού κόμματος» σημειώνει ο ανταποκριτής του BBC, ενώ σχεδόν σε όλες τις ανταποκρίσεις οι συλλήψεις συνδέονται με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οικονομία

  • Μετά το Eurogroup της 14ης Οκτωβρίου θα εξεταστούν όλα τα ανοικτά θέματα που σχετίζονται με την επόμενη δόση του ενός δισ. ευρώ. Στην συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας υπήρξε συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ενώ όλα τα άλλα ζητήματα θα επανεξεταστούν. Ικανοποίηση στο Μαξίμου από την συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον πρωθυπουργό.
  • Στην κάλυψη της θέσης του προέδρου της ΤΑΙΠΕΔ προχωρεί η κυβέρνηση. Για τη θέση προτάθηκε ο Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, μέχρι σήμερα πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και μέλος του ΕποπτικούΣυμβουλίου του ΔΕΣΦΑ ΑΕ.
  • Με την προσοχή στραμμένη στη Γερμανία και στην έναρξη των διερευνητικών επαφών Σοσιαλδημοκρατών και Χριστιανοδημοκρατών για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργίας βρίσκονται τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η τρόικα. Ο πρωθυπουργός συναντάται το πρωί με τους εκπροσώπους των δανειστών με τα περισσότερα μέτωπα να είναι ανοιχτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου