Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,

  • Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στον Αρειο Πάγο υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε μια ανάρτηση σε ιστολόγιο στο Διαδίκτυο ενός κειμένου που φέρεται να το υπογράφει η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ)» και με το οποίο ζητούν «την άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης και την σύμπραξη λαού-στρατού».
  • Σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας μπαίνουν από την Πέμπτη τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας καθώς οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Η λήξη της κινητοποίησης αποφασίστηκε την Τετάρτη από τους προέδρους των ΕΛΜΕ και έπειτα από οκτώ ημέρες απεργίας.
  • Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε όλη τη χώρα. Πλήθος κόσμου διαδήλωσε στο κέντρο της Αθήνας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κόμματα και φορείς. Σημειώθηκαν επεισόδια με βόμβες μολότοφ και χημικά μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στη λεωφόρο Μεσογείων. Σε 62 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία. Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις.
  • Κάλεσμα στο λαό να ανατρέψει τη «βαρβαρότητα του μνημονίου» και να δημιουργήσει μέτωπο κατά του φασισμού απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα. Τόνισε ότι κάποιοι ήθελαν τη Χρυσή Αυγή να λειτουργήσει σαν δεξαμενή για τους απογοητευμένους, με προφανή λόγο να κοντύνουν την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ακραίος στις εκφράσεις του και διχαστικός στο λόγο του ο κ.Τσίπρας» σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
  • Στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών που αφορούν υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, κατέθεσαν την Τετάρτη -υπό άκρα μυστικότητα- δύο προστατευμένοι μάρτυρες, πρώην μέλη της ΧΑ, οι οποίοι αναμένεται να ρίξουν φως στη δομή και τη δράση της οργάνωσης.

Κόσμος

  • Ανατριχιαστικό οπτικό υλικό και φωτογραφίες με τον δράστη του μακελειού στη ναυτική βάση της Ουάσινγκτον να κινείται προσεκτικά στους διαδρόμους ψάχνοντας τα θύματά του έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FBI). Ο 34χρονος Άαρον Αλέξις σκότωσε 12 ανθρώπους πυροβολώντας αδιακρίτως πριν πέσει νεκρός από την αστυνομία. Είχε καταγεγραμμένο ιστορικό ψυχιατρικό προβλημάτων και, σύμφωνα με το FBI, πίστευε ότι τον ήλεγχαν με ηλεκτρομαγνητικά κύματα.
  • Η σκληρή γραμμή κερδίζει στο στρατόπεδο της μπερλουσκονικής δεξιάς και ο Καβαλιέρε εμφανίζεται τώρα να ζητά την ομαδική παραίτηση των βουλευτών και γερουσιαστών του σε περίπτωση αποπομπής του από τη Γερουσία -μία ύστατη προσπάθεια να ασκήσει πίεση στην κεντροαριστερά και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για να βρεθεί «πολιτική λύση» που να εξασφαλίζει την παραμονή του στην ηγεσία της κεντροδεξιάς. Ισοδύναμες κεντροαριστερά και κεντροδεξιά στις δημοσκοπήσεις, δεν πείθει η νέα Forza Italia....
  • Η οικονομική πολιτική -στο εσωτερικό και το εξωτερικό- αναδεικνύεται, όπως αναμενόταν, σε κυρίαρχο θέμα των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Γερμανία. Στο επίκεντρο βρίσκεται το ζήτημα της φορολόγησης των πλουσίων, το οποίο αποτελούσε προεκλογική εξαγγελία των Σοσιαλδημοκρατών, αλλά ακόμη και το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, από το οποίο θεωρείται αμετακίνητος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Οι Χριστιανοδημοκράτες επιχειρούν «άνοιγμα» στο SPD, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχτούν τις προτάσεις του για τη φορολόγηση.
  • Στην απέλαση των Ρομά από το γαλλικό έδαφος επιμένει ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς παρά τις επικρίσεις που έχουν διατυπωθεί για τα σχόλιά του από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο. Ο Μανουέλ Βαλς επισημάνει ότι ελάχιστοι Ρομά έχουν κατορθώσει να ενσωματωθούν στη γαλλική κοινωνία και η «πλειονότητα πρέπει να σταλεί πίσω στα σύνορα».
  • Επισήμως, η ομηρία στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι έληξε και στη χώρα έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος. Ωστόσο, πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα στην σοκαρισμένη από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση χώρα.

Οικονομία

  • Ολοήμερες εφ' όλης της ύλης διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής της τρόικας, θα διεξαχθούν την Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών. Στο τραπέζι θα πέσουν όλα τα μεγάλα ανοιχτά θέματα, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2013 και το πρωτογενές πλεόνασμα, ο προϋπολογισμός του 2014, το σχέδιο διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών.
  • Tα θέματα της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και τα μέτρα για την ελληνική ακτοπλοΐα συζητήθηκαν μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και των εκπροσώπων της τρόικας. Πρόθεσή μας, είπε ο υπουργός στους εκπροώπους των δανειστών, είναι να ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ μέσα σε έξι μήνες.
  • «Η απλοποίηση των διαδικασιών, της μείωσης των διοικητικών βαρών των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών, είναι στην πρώτη πολιτική προτεραιότητα του δικού μας υπουργείου», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη συνεργασία του υπουργείου, με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που αφορά την άρση διοικητικών βαρών σε 13 τομείς της οικονομίας.

Αθλητισμός

  • Με αμφισβητούμενο πέναλτι που εκτέλεσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 96ο λεπτό, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 2-1 στην έδρα τής Έλτσε, η οποία είχε ισοφαρίσει στο 91' το πρώτο τέρμα του Πορτογάλου σούπερ σταρ που άνοιξε το σκορ στο 51'. Επιτέλους, η Σεβίλλη πανηγύρισε την πρώτη εφετινή νίκη της στην Primera Division, επικρατώντας με 4-1 της Ράγιο Βαγεκάνο. Ο Τζόνας «χτύπησε» στο 93' και η Βαλένθια πανηγύρισε την 3η εφετινή της νίκη, με 1-0, εκτός έδρας επί της Γρανάδα. Ο Ορέστης Καρνέζης σε ένα ακόμη ματς έμεινε στον πάγκο των γηπεδούχων.
  • Η Σασουόλο, που την περασμένη αγωνιστική συνετρίβη με 7-0 από την Ίντερ έκανε τη μεγάλη έκπληξη της 5ης αγωνιστικής στη Serie A κι απέσπασε ισοπαλία, 1-1, από τη Νάπολι. Ματς-θρίλερ έγινε στη Μπολόνια, όπου η Μίλαν αν κι έχανε με 3-1 στο 89', κατάφερε με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. Μεγάλο ματς και έγινε στο «Ενιο Ταρντίνι», όπου η Πάρμα πήρε την πρώτη εφετινή της νίκη, με 4-3, επί της Αταλάντα. Στον πάγκο της Σαμπντόρια έμεινε ο Σάββας Γκέντσογλου, απ' όπου είδε την ομάδα του να χάνει 2-0 τη Ρόμα, η οποία έκανε το 5Χ5 στο πρωτάθλημα και οδηγεί την κούρσα στο ξεκίνημα της περιόδου. Νίκη με ανατροπή η Γιουβέντους επί της Κιέβο με 2-1.
  • Με γκολ του Τσιτσαρίτο στο 47' η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 1-0 τη Λίβερπουλ και συνεχίζει στο Λιγκ Καπ Αγγλίας, ενώ οι «κόκκινοι» μετά τη δεύτερη διαδοχική ήττα που γνώρισαν έμειναν εκτός συνέχειας. Στα άλλα ματς, η Μπέρμιγχαμ επικράτησε με 3-1 της Σουόνσι, η Νιούκαστλ 2-0 της Λιντς και η Στόουκ πήρε διπλό στην έδρα της Τρανμίρ με 2-0. Στα πέναλτι (4-3) απέκλεισε η Άρσεναλ την Γουέστ Μπρομ με την κανονική διάρκεια να ολοκληρώνεται στο 1-1 χωρίς να αλλάζει κάτι στην παράταση.
  • Πηγή: Κατηιμερινή
  • Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου