Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Επίθεση αυτοκτονίας σε ιστορική χριστιανική εκκλησία του Πακιστάν

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2013
Τουλάχιστον 78 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά, έχασαν τη ζωή τους χθες, σε μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις ενάντια στη χριστιανική μειονότητα του Πακιστάν εδώ και χρόνια.
Η διπλή επίθεση αυτοκτονίας καμικάζι συνέβη όταν οι πιστοί έφευγαν από την Εκκλησία των Αγίων Πάντων, στο παλαιό τετράγωνο της Πεσαβάρης, μετά τη λειτουργία της Κυριακής.
Περίπου 600 πιστοί ήταν παρόντες, οι οποίοι πήγαιναν προς διανομή δωρεάν φαγητού, έξω από τον ναό, όταν έλαβαν χώρα δύο εκρήξεις που έπληξαν το πλήθος.
Δεκάδες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο Ακχτάρ Αλί Σαχ, γραμματέας της επαρχίας Κιμπέρ Πακχτούνκχα.
Ο αριθμός των νεκρών συνέχισε να αυξάνει καθώς οι διασώστες που κατέφθασαν στο σημείο καθάριζαν τα συντρίμμια γύρω από την περιοχή της εκκλησίας, ανέφερε ο Αμίντ Ουλά, εκ των διασωστών.
Ανάμεσα στα θύματα ήταν γυναίκες, παιδιά και δύο μουσουλμάνοι αστυνομικοί, που βρίσκονταν σε υπηρεσία εκεί.
Το Βορειοδυτικό Πακιστάν, όπου κύρια πόλη είναι η Πεσαβάρη, είναι το οχυρό πολυάριθμων σουνιτικών ισλαμιστικών ανταρτικών οργανώσεων, όπως το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), συμμάχων της «Αλ Κάιντα» και δραστών αναρίθμητων επιθέσεων αυτοκτονίας οι οποίες έχουν από το 2007 στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 6.000 ανθρώπους και προκαλούν τακτικά λουτρά αίματος στην Πεσαβάρη.
Οι χριστιανοί του Πακιστάν, που υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύουν το 2-4% του πληθυσμού της χώρας αυτής των 180 εκατ. κατοίκων, ο οποίος είναι σε ποσοστό 95% μουσουλμανικός, πέφτουν μερικές φορές θύματα βίας, αλλά πολύ σπάνια με τέτοιες επιθέσεις, οι οποίες έχουν συνήθως στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας ή τα μέλη των μουσουλμανικών μειονοτήτων (σιίτες, σούφι...) που θεωρούνται άπιστοι από ορισμένους εξτρεμιστές σουνίτες ταλιμπάν.
Η επίθεση δημιουργεί φόβους ότι οι χριστιανοί, που στο Πακιστάν είναι παραδοσιακά φτωχοί και θύματα διακρίσεων και συχνά ζουν σε παραγκουπόλεις, γίνονται κι αυτοί ολοένα και περισσότερο στόχοι τέτοιων επιθέσεων.
Οι Αρχές γνώριζαν ότι η εκκλησία αυτή μπορεί να δεχόταν επίθεση και είχαν γι’ αυτό αναπτύξει επιπλέον δυνάμεις ασφαλείας γύρω της, δήλωσε ο υπεύθυνος των διοικητικών υπηρεσιών της πόλης Σαχιμπζάντα Ανίς.
«Είμαστε ακόμη στη φάση της διάσωσης, όμως όταν αυτό τελειώσει θα διεξαγάγουμε έρευνες για να δούμε τι δεν έγινε», όσον αφορά στα μέτρα ασφαλείας, διευκρίνισε.
Μπροστά από την εκκλησία, δακρυσμένοι συγγενείς των θυμάτων φώναξαν συνθήματα εναντίον της Αστυνομίας που στάθηκε ανίκανη να αποτρέψει αυτή την επίθεση. Αλλοι απέκλεισαν έναν από τους κύριους δρόμους της πόλης με πτώματα των θυμάτων για να καταγγείλουν αυτές τις δολοφονίες.
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ, καταδίκασε κατηγορηματικά την επίθεση. «Οι τρομοκράτες δεν έχουν θρησκεία και το να επιτίθεσαι σε αθώους είναι αντίθετο στις διδασκαλίες του Ισλάμ και όλων των άλλων θρησκειών», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του με την οποία εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του προς τη χριστιανική κοινότητα.
«Αυτές οι ωμές τρομοκρατικές πράξεις δείχνουν το βάναυσο και απάνθρωπο πνεύμα των τρομοκρατών», πρόσθεσε.
Πηγή: Ε.Κ. New York Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου