Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση Σαμαρά με αξιωματούχους της Ελληνικής Ομογένειας των ΗΠΑ

John Rammos (President) and Bill Kafkas (A' Vice President) officers of the Federation of Greek American Societies of New England with the Prime minister of Greece Mr. Antonios Samaras

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2013
«Στρώνουμε red carpet για τους επενδυτές» είπε ο Πρωθυπουργός
Στο Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης (βρίσκεται στην 79 οδό στο Manhattan) συνάντησε αντιπροσώπους από την οργανωμένη Ελληνική Ομογένεια ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αντώνης Σαμαράς.
Στις 1:00μμ χθες Κυριακή έφτασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο Ελληνικό Προξενείο προερχόμενος από την κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Flashing όπου εκκλησιάστηκε χωροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου.
Λίγα λεπτά μετά και αφού χαιρέτησε τους ομογενείς που ήσαν έξω από το Προξενείο ο Πρωθυπουργός ανέβηκε με την συνοδεία του στον 6ο όροφο όπου έγινε και οι συνάντηση.
Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που περιήλθε η Ελλάδα και ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης και μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού τα πράγματα καλυτερεύουν. όσους ήσαν

«Ελάτε να επενδύσετε» ήταν το μήνυμα του κ. Σαμαρά. “Σας καλώ να έρθετε μόνοι σας και να δείτε ότι η κατάσταση έχει αλλάξει” είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή ευνοεί τη χώρα μας, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στον τουρισμό, που φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τις αφίξεις να πλησιάζουν στα 18.000.000. Η χώρα έχει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση από δύο κόμματα που συμφωνούν με την ευρωπαϊκή προοπτική της.” Είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενώ παράλληλα υπενθύμησε στους αξιωματούχους της Ελληνικής ομογένειας ότι όταν έρχεται εδώ δεν μιλάει κομματικά αλλά σαν Έλληνας για να εισπράξει ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τους προσκεκλημένους αξιωματούχους των Ελληνο-Αμερικανικών Ομοσπονδιών.

Στη συνέχεια πήρε ερωτήσεις από τους ομογενείς αξιωματούχως ομοσπονδιών Ελληνο-Αμερικανικών Συλλόγων. Στις ερωτήσεις που απευθύνθηκαν στον πρωθυπουργό ήταν για την Ελληνική Παιδεία στις ΗΠΑ, για το φόρο που καλούνται να πληρώσουν οι μετανάστες στην Ελλάδα και άλλες.
Την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βοστώνης αντιπροσώπευσαν ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Ράμμος και ο Α' Αντιπρόεδρος κ. Βασίλειος Καυκάς όπου συζήτησαν με τον πρωθυπουργό και του ζήτησαν να επισκευφθεί επίσημα την Βοστώνη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε “έχω περάσει αρκετά χρόνια στη Βοστώνη, θα έρθω σε άλλο ταξίδι μου”.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανεργία στην Ελλάδα που έχει περάσει το 24-26 και ότι μόνο με επενδύσεις θα μειωθεί η ανεργία. Είπε ότι η επένδυση στην οικοδομή είναι ένας από τους τρόπους που μπορεί να μειώσει την ανεργία. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάνει συγκεκριμένες κινήσεις, όπως ο επενδυτικός νόμος, αλλά και η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, που από τη μία προσφέρουν κίνητρα και από την άλλη άρουν πολλά εμπόδια και αγκυλώσεις που υπήρχαν στο παρελθόν. 
Στους παρευρισκομένους ήσαν και οι: Πάνος Σταυριανίδης. Ηλίας Τσεκερίδης (πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Νέας Υόρκης), Θεόδωρος Λαλιώτης (πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων San Fransisco, Παύλος Κωτρότσιος, Δημήτρης Χατζής (Πρόεδρος της Παμακεδονικής Ένωσης), Στέλλα Κοκόλη (πρόεδρος Ομοσπονδίας διδασκαλισσών, Ανδρέας Κομοδρόμος...

«Η χώρα έχει σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση» είπε ο πρωθυπουργός

Έκανε έκκληση στους επιχειρηματίες της ομογένειας να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθηνε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη.
“Η Ελλάδα εξελίσσεται σε χώρα προσέλκυσης της επιχειρηματικότητας, είναι απαραίτητο για να επιζήσουμε σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο” είπε ο πρωθυπουργός και έδωσε έμφαση στο ότι αλλάζει στην Ελλάδα η κουλτούρα στην αντιμετώπιση της επιχειρηματικότητας, που δεν έχει σχέση με την επιφυλακτικότητα που υπήρχε παλαιότερα.
“Από το red tape που ύπηρχε στο παρελθόν, εμείς στρώνουμε red carpet για τους επενδυτές” είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι το γραφείο του είναι ανοικτό και δέχεται εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων απ' όλο τον κόσμο, όπως έγινε πρόσφατα με τον επικεφαλής της ΙΒΜ, στο πλαίσιο της υποβοήθησης της καινοτομίας.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε όμως ότι υπάρχουν εγγενείς δυσκολίες λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα. Επανέλαβε ότι η δική του πρόθεση είναι να καθιερωθεί «flat rate tax» στο 15%, αλλά οι συνθήκες προς το παρόν δεν το επιτρέπουν.
Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι σύντομα θα υπάρξει νέος νόμος για τη φορολόγηση των ακινήτων που να ευνοεί την αγορά και να αναθερμαίνει την οικοδομή, που αποτελεί βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη της οικονομίας.
Τέλος, είπε ότι είναι σημαντικό ότι η χώρα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, από το οποίο το 70% θα δωθεί για την ενίσχυση των πλέον αδύνατων πολιτών. 

Φωτογραφίες:  
1η ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
2η ο Βασίλης Καυκάς αριστερά και ο Γιάννης Ράμμος δεξιά και στη μέση ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου