Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Στα πρόθυρα παράλυσης το αμερικανικό Δημόσιο, αδιέξοδο στην Γερουσία

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2013
Η αμερικανική Γερουσία αναμένεται να απορρίψει το σχέδιο προυπολογισμού της Βουλής, το οποίο θα καθυστερούσε την εφαρμογή του νέου νόμου Ομπάμα για την Υγεία, με αντάλλαγμα την διαβεβαίωση ότι το αμερικανό Δημόσιο θα συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά και μετά την Δευτέρα.

Ο αρχηγός της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, Χάρι Ράιντ.
Ο αρχηγός της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, Χάρι Ράιντ, εξόργισε τους Ρεπουμπλικάνους καθώς κράτησε κλειστή την Γερουσία την Κυριακή, με αποτέλεσμα η χώρα να κινδυνεύει με παράλυση του Δημόσιου τομέα. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμβιβασμός της τελευταίας στιγμής, θα είναι η πρώτη φορά μετά απο 17 χρόνια που θα συμβεί κάτι τέτοιο.
Οι Ρεπουμπλικάνοι, που επέμεναν ότι είχαν έτοιμο τον συμβιβασμό και το μόνο που έλειπε ήταν η έγκρισή του απο την Γερουσία, επιρρίπτουν τις ευθύνες του αδιεξόδου στον κ. Ράιντ, ο οποίος δηλώνει βέβαιος ότι έχει την πλειοψηφία στο πλευρό του.
Στην περίπτωση απόρριψης του σχεδίου, οι αμερικανοί δημόσιοι υπάλληλοι που θεωρούνται «ως μη ουσιώδες δυναμικό» θα πρέπει υποχρεωτικά να παραμείνουν στο σπίτι και να μην πάνε στις θέσεις εργασίας τους. Οι δημόσιοι οργανισμοί που απειλούνται να χάσουν προσωπικό είναι αυτοί που είχαν υποστεί το ίδιο «μαρτύριο» το 1995-1996 ήταν είχε προκύψει παρόμοιο δημοσιονομικό κενό.
- Στο υπουργείο Άμυνας: Το ήμισυ των 800.000 πολιτικών υπαλλήλων του Πενταγώνου, που είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του δημοσίου τομέα θα τεθεί σε άδεια άνευ αποδοχών Οι καθαρά στρατιωτικές μονάδες θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά οι μάχιμοι θα πληρώνονται με καθυστέρηση .
- Πάρκα και Μουσεία: Τα 368 εθνικά πάρκα και μουσεία θα κλείσουν καθώς και τα μεγάλα μουσεία της τέχνης και της ιστορίας όπως και ο ζωολογικός κήπος στην Ουάσιγκτον .
- Περιβάλλον : Το 95 % από τους περίπου 16.000 υπαλλήλους του Οργανισμού Περιβάλλοντος ( EPA ), που είναι υπεύθυνος για τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και τη ρύπανση, θα πρέπει να «σταλεί» στο σπίτι του.
-Θεωρήσεις διαβατηρίων: Κατά την τελευταία δημοσιονομική κρίση, η οποία διήρκεσε συνολικά τέσσερις εβδομάδες το 1995/1996, η επεξεργασία 500.000 αιτήσεων θεώρησης και 200.000 αιτήσεων για διαβατήρια ανεστάλη.
-Υγεία: Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και τα ιατρικά ερευνητικά κέντρα, παύουν να αποδέχονται νέους ασθενείς για πειραματικές θεραπείες .
-Κυβέρνηση: Οι περισσότερες ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα δουν τους αριθμούς των υπαλλήλων τους να μειώνονται κατά περισσότερο από 80 %.
Πηγή: The New York Times, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου