Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2013

  • Με 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι καθηγητές, όπως αποφάσισαν στην μαραθώνια συνεδρίασή τους οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ με το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Νέες συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη. Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν το Σαββατοκύριακο οι δάσκαλοι.
  • Την προκήρυξη νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Το πρωί της Δευτέρας, στις 11, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
  • «Είμαστε υπέρ μιας κοινά αποδεκτής σύνθετης ονομασίας, με γεωγραφικό προσδιορισμό, η οποία όμως θα ισχύει για κάθε χρήση. Ένα όνομα για κάθε χρήση. Οριστική, καθαρή, λειτουργική λύση» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, μετά την αποψινή συνάντησή του με το γενικό γραμματέα, Μπαν Γκι-μουν, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.
  • Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον τρόπο δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Δεύτερο -αυτή τη φορά εν ενεργεία- μέλος της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει: «Ο αρχηγός ξέρει τα πάντα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενημερωθεί για το παραμικρό. Ο Μιχαλολιάκος πάντα μας έλεγε ότι αν δράσετε μεμονωμένα δεν θα σας καλύψει το κίνημα». Παράλληλα, δηλώνει ότι «στη ΧΑ δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με την αστυνομία».
  • Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε το απόγευμα της Κυριακής από τη Ν.Υόρκη όπου βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος, προκειμένου να ζητήσει από τον Κ.Παπούλια να θέσει υπό την αιγίδα του τις πρωτοβουλίες και δράσεις της κοινωνίας των πολιτών κατά της βίας και του ναζισμού. Τη Δευτέρα, ο Αλ.Τσίπρας και ο Φ.Κουβέλης πρόκειται να συναντηθούν με τον Κ.Παπούλια, ζητώντας σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη δημιουργία μετώπου απέναντι στη δράση των νεοναζί.

Κόσμος

  • Θρίαμβος για την Μέρκελ, πανωλεθρία για τους Φιλελεύθερους εταίρους της στη Γερμανία: Ακόμη και με ιστορική αυτοδυναμία στην Μπούντεσταγκ φλερτάρουν οι Χριστιανοδημοκράτες, ενώ το FDP μένει εκτός Βουλής και ο νυν κυβερνητικός συνασπισμός περνά στο παρελθόν. Η τρίτη θητεία της Μέρκελ ως εκ τούτου είτε θα έρθει με έναν μεγάλο συνασπισμό (από θέση απόλυτης ισχύος) με τους Σοσιαλδημοκράτες, είτε ακόμη και με πλήρη αυτοδυναμία. Μία ανάσα πριν την πύλη της Μπούντεσταγκ βρέθηκε το ευρωσκεπτιστικό AfD...
  • Στα πρώτα τους σχόλια οι γερμανοί αναλυτές αποδίδουν την ξεκάθαρη νίκη των Χριστιανοδημοκρατών στην ίδια την Α.Μέρκελ
  • Απόλυτη νικήτρια στις κάλπες της Γερμανίας η Άνγκελα Μέρκελ. Για «σούπερ αποτέλεσμα» μίλησε η καγκελάριος αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης που φέρνει CDU-CSU στα όρια της αυτοδυναμίας. Στην ακόλουθη κοινή συνέντευξη Τύπου με όλους τους υποψηφίους, η καγκελάριος είπε: «κατά πάσα πιθανότητα οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό [κυβερνητικής] συμμαχίας θα διεξαχθούν ανάμεσά μας», και έστρεψε το βλέμμα στους Πέερ Στάινμπρουκ και Γίργκεν Τριτίν των Πρασίνων.
  • Η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) εμφανίζεται να μένει οριακά εκτός της γερμανικής Βουλής με 4,9% -εκ πρώτης όψεως οριακή ήττα, αλλά ουσιαστικά μεγάλη νίκη για ένα κόμμα που εμφανίστηκε από το πουθενά με μονοθεματική πλατφόρμα. Το πρώτο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα που εμφανίστηκε μετά την κρίση χρέους στη Γερμανία κόντεψε να γίνει το πρώτο νέο κόμμα που μπαίνει στην Μπούντεσταγκ εδώ και δύο δεκαετίες -και μέχρι και το βράδυ της Κυριακής ακόμη ελπίζει.
  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη την Άνγκελα Μέρκελ για τη νίκη του κόμματός της στις ομοσπονδιακές εκλογές και την προσκάλεσε να επισκεφθεί το Παρίσι για συνομιλίες μόλις σχηματιστεί η επόμενη κυβέρνηση, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

Οικονομία

  • Τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα και την ανάπτυξη φαίνεται να συμμερίζεται η τρόικα, όπως προκύπτει μετά την πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
  • Την πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας είχε το απογευμα της Κυριακής η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο της νέας αξιολόγησης για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Η διαπραγμάτευση «μακράς διαρκείας» που ξεκίνησε, έχει ως βασικότερα ζητήματα την κάλυψη του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού της περιόδου 2015-2016, τη βιωσιμότητα του χρέους, την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος και τις αποκρατικοποιήσεις.
  • Η κάλυψη του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού της περιόδου 2015-2016, η βιωσιμότητα του χρέους, η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος και οι αποκρατικοποιήσεις είναι τα σημαντικότερα ζητήματα της διαπραγμάτευσης «μακράς διαρκείας» που θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας.

Αθλητισμός

  • Την ευκαιρία να περάσει μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας του γαλλικού πρωταθλήματος απώλεσε η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με την πρωτοπόρο Μονακό, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1. Μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα, η Λιόν κατάφερε να πάρει νίκη, καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο της Νάντ με 3-1 στο «Ζερλάν». Την ίδια ώρα, η Νις «σκόρπισε» με 4-0 την Βαλενσιέν. Τέλος «χορταστικό» ματς πρόσφεραν Λοριάν και Μπορντό, που αναδείχθηκαν τελικά ισόπαλες 3-3.
  • Ισόπαλες χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Μπέτις και Γρανάδα, στο πρώτο σημερινό ματς της 5ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο Ορέστης Καρνέζης έμεινε και πάλι στον πάγκο των φιλοξενούμενων και δύσκολα θα βρει θέση στην ενδεκάδα, όσο ο Ρομπέρτο κάνει εμφανίσεις ανάλογες με τη σημερινή, καθώς ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του.Άνετη νίκη πέτυχε η Ρεάλ απέναντι στη Χετάφε με 4-1 έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Κριστιάνο Ρονάλντο που πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με τακουνάκι στις καθυστερήσεις, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.
  • Η Νάπολι νίκησε μέσα στο Μιλάνο τη Μίλαν με 2-1 και με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έμεινε στην κορυφή μαζί με τη Ρόμα που πήρε την μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της ιταλικής πρωτεύουσας, με 2-0 απέναντι στην Λάτσιο. Η Νάπολι προηγήθηκε με γκολ του Μπρίτος και ο Ιγκουαϊν έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους, Η Μίλαν κατάφερε απλά να μειώσει στο 90΄με τον Μπαλοτέλι ο οποίος μάλιστα έχασε και το πρώτο πέναλτι της καριέρας του. Για τους «τζιαλορόσι» έμεινε στο πάγκο ο Τοροσίδης, ενώ οι «Λατσιάλοι» έπαιζαν με 10 παίκτες από το 81' λόγω της αποβολής του Αντρέ Ντιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου