Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Αμερικανικά ΜΜΕ: Εγκληματική συμμορία η Χρυσή Αυγή

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2013
Πώς σχολιάζουν τη σύλληψη στελεχων της Χ.Α

«Ρατσιστικός, αντισημιτικός και ναζιστικός» o χαρακτήρας του κόμματος - New York Times: Η βουλευτική ασυλία αίρεται σε περίπτωση κακουργήματος

Με ανταποκρίσεις από την Αθήνα και εκτενή ρεπορτάζ για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στις συλλήψεις των βουλευτών του κόμματος, αλλά και τις αντιδράσεις μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Ο «ρατσιστικός, αντισημιτικός και ναζιστικός» χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής υπογραμμίζεται στα δημοσιεύματα των αμερικανικών ΜΜΕ, με αφορμή τις συλλήψεις στελεχών της για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Τα μέσα τονίζουν πως για πρώτη φορά, μετά την πτώση της στρατιωτικής χούντας το 1974, γίνεται σύλληψη αρχηγού πολιτικού κόμματος, προβάλλοντας τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία, παράνομη κατοχή όπλων, πρόκληση σωματικής βλάβης, επιθέσεις με εκρηκτικά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Αναφέρονται και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά, που αποτέλεσε την αφορμή για τις έρευνες στη Χρυσή Αυγή. Από τα μέσα προβάλλονται οι σχετικές αναφορές του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και η αποφασιστικότητά του για να περιοριστεί η δράση και η επιρροή της Χρυσής Αυγής.
«Η ασυλία που συνήθως απολαμβάνουν τα μέλη του κοινοβουλίου αίρεται αυτόματα σε περίπτωση κακουργήματος», υποστηρίζουν οι New York Times. Wall Street Journal και Washington Post.
Παράλληλα τονίζουν ότι οι συλλήψεις αποτελούν μέρος μιας «διευρυμένης εκστρατείας» για την πάταξη του εξτρεμισμού στην Ελλάδα, που τροφοδοτείται από μια «καταστροφική οικονομική κρίση».
Το CNN επισημαίνει ότι ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής και τέσσερις βουλευτές του κόμματος έχουν συλληφθεί με την κατηγορία ότι αποτελούν μια «εγκληματική συμμορία».
Να σημειωθεί πως ο γενικός διευθυντής του American Jewish Committee (AJC) θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη.
Ο ίδιος είχε δηλώσει πριν τρεις μέρες ότι η «η Χρυσή Αυγή αποτελεί ξεκάθαρη απειλή για την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου