Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΤΗΤΑ, Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2013

  • Μπαράζ συλλήψεων στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των συλληφθέτων ο αρχηγός Ν.Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Μίχος. Συνελήφθησαν επίσης ο «πυρηνάρχης» Νίκαιας Πατέλης και ένας αστυνομικός. Καταζητείται ο Χρ.Παππάς. Στις 5:30 η μεταγωγή στα δικαστήρια. Έρευνα και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζητεί ο Άρειος Πάγος. Κατά πληροφορίες, τρία πιστόλια χωρίς σχετική άδεια βρέθηκαν στο σπίτι του Μιχαλολιάκου. Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τις ραγδαίες εξελίξεις.
  • Eφαρμογή της νομιμότητας και τείχος στο φασισμό όλων των πολιτικών δυνάμεων ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μετά τις συλλήψεις βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.
  • Πόρισμα εννέα σελίδων για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτυχία Κουτζαμάνη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης. Τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες «δένουν» δέκα υποθέσεις ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας, μεταξύ των οποίων η δολοφονία Φύσσα, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα. Η δράση του συνδέσμου χρονολογείται από το 1987.
  • Στο τρίπτυχο της απονομής δικαιοσύνης, της διατήρησης της σταθερότητας και της αποφυγής πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μία λακωνική δήλωσή του αναφορικά με τη σύλληψη του Ν.Μιχαλολιάκου, βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής.
  • Τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν εις βάρος βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και ως εκ τούτου δεν απαιτείται προηγούμενη άδεια της Βουλής.

Κόσμος

  • Να παγώσει την όποια απόφαση αναφορικά με τα προωθούμενα οικονομικά μέτρα αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο στην Ιταλία, εν αναμονή εν αναμονή της ψήφου εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η κυβέρνηση Λέτα από το Κοινοβούλιο.
  • Είκοσι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση πολυκατοικίας την Παρασκευή στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, Μουμπάι. Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία που συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες.
  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο απαιτεί την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του συριακού καθεστώτος. Η θετική ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ χαρακτηρίζεται ως μια σημαντική διεθνής διπλωματική επιτυχία καθώς είναι το πρώτο ψήφισμα που εγκρίθηκε από την αρχή της σύγκρουσης στη Συρία τον Μάρτιο του 2011.
  • Με τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί «επισφραγίστηκε» το διπλωματικό άνοιγμα της τελευταίας περιόδου και η κινητικότητα προς εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Την πρώτη απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων ΗΠΑ-Ιράν από την Επανάσταση του 1979 και τη διακοπή των διμερών σχέσεων ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορεί να επιτευχθεί συνολική λύση στο ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.
  • Τους κύριους προγραμματικούς του στόχους εφεξής στη Γερουσία αναμένεται να παρουσιάσει την προσεχή Τρίτη ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα και αμέσως μετά θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να φανεί αν η κυβέρνησή του διαθέτει την αναγκαία υποστήριξη για να συνεχίσει την πορεία της. Ο Ενρίκο Λέτα συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στη σκιά των μπερλουσκονικών απειλών για «μαζική έξοδο» εάν αποπεμφθεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία.

Οικονομία

  • Μετά το Eurogroup της 14ης Οκτωβρίου θα εξεταστούν όλα τα ανοικτά θέματα που σχετίζονται με την επόμενη δόση του ενός δισ. ευρώ. Στην συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας υπήρξε συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ενώ όλα τα άλλα ζητήματα θα επανεξεταστούν. Ικανοποίηση στο Μαξίμου από την συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον πρωθυπουργό.
  • Στην κάλυψη της θέσης του προέδρου της ΤΑΙΠΕΔ προχωρεί η κυβέρνηση. Για τη θέση προτάθηκε ο Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, μέχρι σήμερα πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και μέλος του ΕποπτικούΣυμβουλίου του ΔΕΣΦΑ ΑΕ.
  • Με την προσοχή στραμμένη στη Γερμανία και στην έναρξη των διερευνητικών επαφών Σοσιαλδημοκρατών και Χριστιανοδημοκρατών για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργίας βρίσκονται τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η τρόικα. Ο πρωθυπουργός συναντάται το πρωί με τους εκπροσώπους των δανειστών με τα περισσότερα μέτωπα να είναι ανοιχτά.

Αθλητισμός

  • Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση ανάμεσα στη Βαγιαδολίδ και στη Μάλαγα. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 2-2, στο ματς που άνοιξε την «αυλαία» της 7ης αγωνιστικής της Primera Division. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκαν να χάνουν στο δεύτερο και τελικά, κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να φύγουν με τον βαθμό.
  • Το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη μεταξύ του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα του Πειραιά προέρχεται από την ισοπαλία στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό (0-0) και ψάχνει για την επιστροφή στις επιτυχίες. Λίγο νωρίτερα, στην αναμέτρηση που θα γίνει στο Καυτανζόγλειο, η Βέροια υποδέχεται τον Εργοτέλη.
  • Αουγκσμπουργκ και Γκλάντμπαχ αναδείχθηκαν ισόπαλες, 2-2, στο εναρκτήριο ματς της 7ης αγωνιστικής της Bundesliga. Μέχρι τη μεταξύ τους αναμέτρηση καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε ισοπαλία στο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου