Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2013

  • Η «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» αλλά και η «απειλή κατά του δημοκρατικού καθεστώτος» από την Χρυσή Αυγή αποτελεί το κύριο ενδιαφέρον της έρευνας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, που εξετάζει την υπόθεση των 32 εκκρεμών δικογραφιών για μέλη της ΧΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα θα ολοκληρωθεί σε 20 - 30 ημέρες.
  • Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών.
  • Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρά την Τρίτη και την Τέταρτη η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις πολιτικές που «καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και οδηγούν στην απόλυση και την ανεργία τους εργαζόμενους». Τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος το πρωί (10.30), ενώ την Τετάρτη τα συνδικάτα οργανώνουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (18.00). Κλειστός από τις 10:30 το πρωί ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.
  • Με τους επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθεί το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της διαθεσιμότητας. Πληροφορίες φέρουν την ηγεσία του υπουργείου να βάζει στο τραπέζι του διαλόγου τις νέες προσλήψεις προσωπικού, με αυξημένα προσόντα, στο πλαίσιο της συμφωνίας «μία πρόσληψη για κάθε απόλυση» από τους 15.000 υπαλλήλους που πρέπει να απολυθούν μέχρι το 2014.
  • Ο προσωπικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του σε Αθήνα και Σκόπια, σχεδιάζει να καλέσει στη Νέα Υόρκη τους εκπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ για νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

Κόσμος

  • Στους Σοσιαλδημοκράτες έκανε την πρώτη «κρούση» η Άνγκελα Μέρκελ αναζητώντας εταίρο για την τρίτη θητεία στην καγκελαρία, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό κάθε ενδεχόμενο -δηλαδή και την συνεργασία με τους Πράσινους. Η Μέρκελ είχε τις πρώτες επαφές της με τον αρχηγό των Σοσιαλδημοκράτων (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος δηλώνει ανοικτός σε κυβερνητική συνεργασία, την οποία όμως εξαρτά από το περιεχόμενο της όποιας συμφωνίας.
  • Τον έλεγχο του εμπορικού κέντρου στο Ναϊρόμπι που έχουν ταμπουρωθεί ένοπλοι ισλαμιστές αναφέρουν ότι ανέκτησαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας, μετά από σφοδρή ανταλλαγή πυρών που ακούστηκε τα ξημερώματα. Οι δυνάμεις ασφαλείας θεωρούν ότι οι όμηροι είναι σώοι. Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των ενκρών είναι στους 62, ενώ στρατός και αστυνομία «χτενίζουν» το κέντρο για να επιβεβαιώσουν ότι έχουν «εξουδετερωθεί» όλοι οι ένοπλοι.
  • Βολιδοσκοπήσεις για αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου ξεκίνησε το πρωί η Α.Μέρκελ. Οι Σοσιαλδημοκράτες εμφανίζονται συγκρατημένοι. Το χρηματοδοτικό πακέτο στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με το SPD, όταν ξεκινήσουν.
  • Η Άνγκελα Μέρκελ κατάφερε να επανεκλεγεί εν μέσω της ευρωκρίσης. Οικονομικοί εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ωστόσο την ανησυχητική καθυστέρηση μεταρρυθμίσεων την τελευταία τετραετία.
  • Μετά την σαρωτική της νίκη, η γερμανίδα καγκελάριος βρίσκεται, από θέση σχεδόν απροσδόκητης ισχύος, ενώπιον ενός προβλήματος που ήξερε πως θα έπρεπε να αντιμετωπίσει: Με τους Φιλελεύθερους εκτός Μπούντεσταγκ, οι Χριστιανοδημοκράτες πρέπει να διαλέξουν μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών και Πράσινων για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνασπισμού, με το πόκερ να έχει ήδη ξεκινήσει.

Οικονομία

  • Συμφωνία εξαγοράς της BlackBerry από τον μεγαλύτερο μέτοχό της, την επενδυτική εταιρεία Fairfax Financial Holdings, έναντι του ποσού των 4,7 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι δύο πλευρές.
  • Την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη των αποφάσεων, φέρεται να ζήτησαν από την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, οι επικεφαλής της τρόικας. Η ηγεσία του Ταμείου επεσήμανε ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα 1,5 δισ. ευρώ το 2013, η τρόικα όμως φέρεται να ζητά να προχωρήσουν από εφέτος αποκρατικοποιήσεις που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα του 2014.
  • Μη αναγκαίες χαρακτηρίζει η Goldman Sachs ενδεχόμενες περαιτέρω περικοπές μισθών και συντάξεων στην Ελλάδα, «καθώς τα ρίσκα είναι πολύ μεγαλύτερα από τα οφέλη της εφαρμογής τους», όπως εκτιμά αναλυτής της επενδυτικής τράπεζας, σημειώνοντας πως το κόστος νέων μέτρων μπορεί να είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς η πολιτική αστάθεια θα μπορούσε να υπονομεύσει το πρόγραμμα.

Αθλητισμός

  • Ο υπηρεσιακός προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Κεχαγιάς, στη συνέντευξη Τύπου μετά την νίκη επί του Αρη με 2-0 στα Πηγάδια γνωστοποίησε πως ο Ράινερ Μάουρερ θα είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας. Την είδηση επιβεβαίωσε και η ακριτική ΠΑΕ με επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της. Αυτός θα είναι ο τέταρτος ελληνικός σταθμός στην καριέρα του Γερμανού προπονητή που στο παρελθόν έχε κάτσει στον πάγκο των ΟΦΗ, Καβάλα και Ρόδου.
  • Η Ξάνθη επικράτησε με 2-0 του Άρη στα Πηγάδια στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ για τους «ακρίτες» πέτυχαν οι Μάνταλος (23') και Σολάρι (62'), ενώ ο Άρης παρέμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα έπειτα από πέντε αγωνιστικές και... φιγουράρει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
  • Γλίτωσε τα χειρότερα ο Πάουλο Μασάντο, ο οποίος δεν υπέστη ρήξη χιαστών αλλά κάκωση στο δεξί γόνατο, όπως έδειξε η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε την Κυριακή. Έτσι, ο Ισπανός μέσος των Ερυθρολεύκων θα απουσιάσει για δύο εβδομάδες, δηλαδή θα χάσει τα ματς με Φωκικό, Πανιώνιο, Άντερλεχτ και Βέροια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου