Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή του νόμου για Υγεία

 Η oμοσπονδιακή κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα παρείχε, την Τρίτη, την πρώτη λεπτομερή ματιά στα ασφάλιστρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες για την ασφάλιση Υγείας σε 36 Πολιτείες, στις οποίες η κυβέρνηση θα εισάγει νέες ασφαλιστικές αγορές, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, το κόστος θα είναι σε γενικές γραμμές χαμηλότερο σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις.
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης έδωσαν στη δημοσιότητα τις πληροφορίες, ως κεντρικό στοιχείο της προσπάθειάς τους να πείσουν τα εκατομμύρια των ανασφάλιστων Αμερικανών να αποκτήσουν ασφαλιστική κάλυψη, την ίδια στιγμή που ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Τεντ Κρουζ, διεξήγαγε μια σκληρή μάχη στην αίθουσα της Γερουσίας, διακινδυνεύοντας ακόμα και το κλείσιμο της κυβέρνησης, εφόσον κρινόταν αναγκαίο, προκειμένου να εξαλειφθεί η χρηματοδότηση για την επέκταση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, όπως αυτή προβλέπεται από τη νομοθεσία της υγειονομικής περίθαλψης του προέδρου Ομπάμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τεντ Κρουζ μιλούσε στη Γερουσία από την Τρίτη το μεσημέρι μέχρι χθες το πρωί (συνολικά 21 ώρες) προκειμένου να καθυστερήσει την σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Σώματος.
Ο Λευκός Οίκος θέλησε να εστιάσει την προσοχή των πολιτών σε αυτά που θεωρεί ως οικονομικά πλεονεκτήματα του προγράμματος που θα αρχίσει να δέχεται πελάτες από την 1η Οκτωβρίου.
«Μπορώ να σας πω από τώρα ότι σε πολλές Πολιτείες σε όλη τη χώρα, αν είστε, ας πούμε, μια 27χρονη γυναίκα, και δεν έχετε ασφάλιση Υγείας, μπορείτε να αποκτήσετε και μάλιστα υψηλής ποιότητας, με κόστος λιγότερο από το κόστους του λογαριασμού του κινητού σας τηλεφώνου», είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα την Τρίτη, μιλώντας σε ένα φόρουμ για την υγειονομική περίθαλψη στη Νέα Υόρκη με τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.
Για ένα πρόγραμμα που καλύπτει το 70% των προβλεπόμενων ιατρικών εξόδων για ένα τυπικό καταναλωτή, το μέσο ασφάλιστρο σε εθνικό επίπεδο θα είναι 328 δολάρια το μήνα για τους ιδιώτες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.
Για μια τετραμελή οικογένεια με ετήσιο εισόδημα των 50.000 δολαρίων, η κυβέρνηση ανέφερε ότι τα μηνιαία ασφάλιστρα για το δεύτερο φθηνότερο πρόγραμμα θα ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό: κατά μέσο όρο 600 δολάρια στην Αριζόνα, 800 δολάρια στην Τζόρτζια, Γεωργία, 961 δολάρια στην Ιντιάνα, 1.069 δολάρια στο Μισισίπι, 859 δολάρια στο Νιου Χαμσάιρ, 943 δολάρια στη Νέα Ιερσέη και 656 δολάρια στην Γιούτα.
Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά παρέχουν μόνο μια μερική εικόνα της πραγματικότητας που οι καταναλωτές θα αντιμετωπίσουν. Η κυβέρνηση δεν προσδιόρισε επί παραδείγματι τα προγράμματα που θα κοστίσουν περισσότερο από αυτά που αναφέρονται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Ρεπουμπλικανοί και άλλοι επικριτές του προγράμματος για την Υγεία ήταν πιθανό να διαφωνήσουν με την οικονομική εικόνα του προγράμματος που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση, καθώς μάλιστα όσο περνούν οι ημέρες περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνονται γνωστές.
Τα στοιχεία, σχεδόν εξ ορισμού, παρέχουν μια θετική άποψη του κόστους, τονίζοντας τα λιγότερο ακριβά προγράμματα σε κάθε αμερικανική πολιτεία.
Σύμβουλοι καταναλωτών υποστηρίζουν ότι όσοι ενδιαφέρονται για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους μόνο την τιμή, αλλά και άλλες παραμέτρους, όπως τον κατάλογο των φαρμάκων που καλύπτονται αλλά και τους γιατρούς και τα νοσοκομεία που είναι διαθέσιμα στο κάθε πρόγραμμα.
Στις 36 Πολιτείες όπου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη για την αγορά των ασφαλιστικών προγραμμάτων, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν κατά μέσο όρο μεταξύ 53 σχεδίων για την Υγεία. Στις περισσότερες Πολιτείες, τα σχέδια για την Υγεία θα προσφέρονται από δύο ή περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες (αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν 13 εταιρείες στο Ουισκόνσιν).
Πηγή: Ε.Κ. New York Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου