Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Συναγερμός στο Μαξίμου για το σενάριο παραίτησης της Χρυσής Αυγής

Αποκαλύψεις για το πώς θα γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές και ποιούς συμφέρει

xrisiaugi

Κυβερνητικές πηγές στο NewsIt: Πολύ δύσκολα η Χρυσή Αυγή θα προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση - H Χρυσή Αυγή σε αυτά τα σενάρια απαντά: Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο

Μετά το σάλο που έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή που προκλήθηκαν από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα σενάρια μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο δίνουν και παίρνουν.
Ο σοβαρός αντίκτυπος τόσο πολιτικά όσο και δικαστικά που είχε η δολοφονία του έλληνα ράπερ έχει θορυβήσει τη Χρυσή Αυγή, η οποία πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να "δεθούν" βουλευτές και μέλη της με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις διαδραματίζει και η δημοσκόπηση του NewsIt που δείχνει τον σύνδεσμο να χάνει τα ποσοστά του.
Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί έντονα το σενάριο η Χρυσή Αυγή να αποφασίσει να παραιτηθεί και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος να τεθεί εκτός Κοινοβουλίου.
Όταν οι δημοσιογράφοι στη Βουλή ρώτησαν βουλευτές του κόμματος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο ουδείς το επιβεβαίωσε, αλλά και ουδείς το διέψευσε. Κύκλοι της Χρυσής Αυγής ανέφεραν πως "θα χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπιστούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους που καταπαντούνται βάναυσα από μία ξενόδουλη κυβέρνηση".
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο NewsIt θεωρούν ιδιαίτερα δύσκολο να προχωρήσει τελικά η Χρυσή Αυγή σε μία τέτοια κίνηση, καθώς θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο ο σύνδεσμος θα χάσει τους παχυλούς βουλευτικούς μισθούς, τα δικαιώματα για μετακλητούς υπαλλήλους, αλλά και για τις κρατικές επιχορηγήσεις.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα κληθούν να λάβουν τις θέσεις των παραιτηθέντων βουλευτών οι επιλαχόντες, αλλά κι αυτό σύμφωνα με τα σενάρια δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό! Στην περίπτωση που ούτε οι επιλαχόντες δεχθούν να αναλάβουν τις βουλευτικές θέσεις, τότε θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές.
Οι επαναληπτικές βέβαια εκλογές θα πραγματοποιηθούν μόνο στις 15 περιφέρειες που έχουν εκλέξει βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Ωστόσο, σύμφωνα με συνταγματολόγους που μίλησαν στο NewsIt κάτι τέτοιο δεν είναι κάτι που θα βοηθήσει τη Χρυσή Αυγή. Και αυτό γιατί οι επαναληπτικές εκλογές, όπου έχει εκλεχθεί βουλευτής της Χ.Α. θα γίνουν για μία μόνο έδρα που έχει λάβει το συγκεκριμένο κόμμα. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως αυτή την έδρα θα μπορέσουν να την "χτυπήσουν" όλα τα κόμματα, άρα και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεδομένο λοιπόν πως η Χρυσή Αυγή σε καμία περιφέρεια δεν ήταν η πρώτη δύναμη, αυτό σημαίνει πως αυτή η έδρα θα πάει είτε σε Νέα Δημοκρατία είτε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Γρίφος σε μία τέτοια περίπτωση είναι το τι θα γίνει με τον βουλευτή Επικρατείας που εξελέγη με τη Χρυσή Αυγή. Για αυτό το λόγο πραγματοποιείται σύσκεψη στη Βουλή, προκειμένου να υπάρξει μία μελέτη στο Σύνταγμα έτσι ώστε να μην γίνουν εκλογές
Πηγή: newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου