Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2013

  • «Μήνυμα ασφάλειας, σιγουριάς, σταθερότητας προς τους Έλληνες πολίτες αλλά και προς τη διεθνή κοινότητα εκπέμπουν οι ένοπλες δυνάμεις» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην 114η πτέρυγα μάχης στην Τανάγρα, όπου «ενημερώθηκε για τη συνεργασία που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και την Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ».
  • Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, θα έχει την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη μέρα και ώρα.Ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται στη Νέα Υόρκη το Σάββατο, θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη (1-3 Οκτωβρίου).
  • Ομόφωνα καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση με βαριοπούλες που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα στο Μαρούσι. Κάνουν λόγο για προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του Τύπου και τρομοκράτησης των δημοσιογράφων.
  • Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πρόκειται να πραγματοποιήσει στις 30 Οκτωβρίου ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ. Η ημερομηνία της επίσκεψης οριστικοποιήθηκε κατά τη συνάντηση του κ. Λαβρόφ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία συζητήθηκε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων, με έμφαση στην οικονομική συνεργασία.
  • Τα έργα περιβαλλοντικών υποδομών απαλλάσσονται πλέον από την υποχρέωση διενέργειας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αφού πλέον λαμβάνουν αυτόματα περιβαλλοντικούς όρους με τη συμπλήρωση μιας απλής αίτησης, μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ανταγωνιστικότητας.

Κόσμος

  • Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, υπό αμερικανική αιγίδα, είναι η τελευταία ευκαιρία για δίκαιη λύση του Μεσανατολικού. Υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να συναφθεί μια «οριστική» συμφωνία με το Ισραήλ, προειδοποιώντας εναντίον μιας «δίνης ενδιάμεσων συμφωνιών».
  • Στην εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις απειλές της μπερλουσκονικής δεξιάς για «ομαδική έξοδο» και πρόκληση πρόωρων εκλογών παρεμβαίνει ευθέως ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, λέγοντας ότι είναι «παράλογο» να επικαλείται η δεξιά «πραξικόπημα» εκ μέρους των δικαστών. Ο Μπερλουσκόνι «ταπείνωσε την Ιταλία» λέει την ίδια στιγμή ο Ενρίκο Λέτα, ο οποίος προσανατολίζεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία της 4ης Οκτωβρίου στη Γερουσία σχετικά με την αποπομπή του Καβαλιέρε.
  • Τουλάχιστον 32 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε νέο κύμα βομβιστικών επιθέσεων που έπληξε σιιτικές περιοχές στο Ιράκ. Η πλέον πολύνεκρη επίθεση έγινε με τριπλή έκρηξη σε πολυσύχναστη αγορά βόρειου προαστίου της Βαγδάτης.
  • Εικόνες-γροθιά στο στομάχι, δραματική αποτύπωση της απόγνωσης και της απελπισίας που κουβαλά η οικονομική κρίση που σαρώνει την Ισπανία. Η 45χρονη Μαρία Ισαμπέλ Ροντρίγκες Ρομέρο ξεσπά σε λυγμούς κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής έξωσης από την κατοικία της. Στην εξαμελή της οικογένεια όλοι είναι άνεργοι, έχει μία κόρη οκτώ ετών και η μητέρα της πάσχει από διπολική διαταραχή.
  • Δικαστήριο της βορειοδυτικής Ρωσίας διέταξε την προσωρινή κράτηση για δύο μήνες δέκα ακτιβιστών της Greenpeace, Ρώσων και ξένων υπηκόων, οι οποίοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε 15ετή κάθειρξη για «πειρατεία» λόγω της διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν σε ρωσική εξέδρα άντλησης πετρελαίου στην Αρκτική. Άλλοι τρεις ακτιβιστές προφυλακίστηκαν έως την Κυριακή, η τύχη των υπόλοιπων 17 δεν έχει ακόμη καθοριστεί, και η υπόθεση λαμβάνει διαστάσεις διπλωματικού επεισοδίου.

Οικονομία

  • Συνθήκες αποκλιμάκωσης της ύφεσης σε στέρεες βάσεις διαμορφώνονται πλέον στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με την Alpha Bank, με τα καλά νέα να συνεχίζονται και στο 3ο 3μηνο του 2013. Μάλιστα, εκτιμά ότι η καλύτερη του αναμενόμενου πορεία της χώρας, η οποία αποτυπώνεται στις εκτιμήσεις της τρόικας που αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τους οίκους αξιολόγησης.
  • Με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας συναντώνται το πρωί της Παρασκευής οι εκπρόσωποι της τρόικας. Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να τεθούν είναι τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων και η ενεργοποίηση της επιτροπής σοφών για την προώθηση αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα. Στελέχη του υπουργείου Εργασίας, πάντως, διαβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου ή επί των κερδών των επιχειρήσεων.
  • Η μελλοντική βιωσιμότητα του στρατιωτικού σκέλους -μετά την απόσχιση και το κλείσιμο του πολιτικού σκέλους- των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και της ΕΛΒΟ, προκειμένου να μην δημιουργούνται νέα ελλείμματα, αποτελεί το βασικό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για το μέλλον των δύο επιχειρήσεων. Όσον αφορά στη ΛΑΡΚΟ οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με «φόντο» την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου