Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

NEA -EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, 2012


  • Άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως το Σάββατο ο υδράργυρος στην Αττική θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, από το απόγευμα της Κυριακής προβλέπονται βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, οι οποίες θα συνεχιστούν και την Καθαρά Δευτέρα.
  • Την ίδρυση του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ανακοίνωσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Στις 11:00 αναμένεται να ανακοινωθεί η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος.
  • Υπό την προεδρία του Λουκά Παπαδήμου συνεδριάζει το πρωί της Παρασκευής το Υπουργικό Συμβούλιο με κύριο αντικείμενο την έκδοση απόφασης για την διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή τη δημόσια προσφορά για το PSI. Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και την Ντόρα Μπακογιάννη.
  • Κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για ένστολους σε ώρα υπηρεσίας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «επίσημη εισαγωγή καθεστώτος ατιμωρησίας την ώρα που οργιθάζει η αστυνομική βία». Πρόκειται για διάταξη στο νομοσχέδιο για την εισαγωγή ένοπλων φρουρών σε εμπορικά πλοία, η οποία προβλέπει εξαίρεση από άρθρα του κώδικα ποινικής δικονομίας αστυνομικών, λιμενικών, ή πυροσβεστών σε υπηρεσία για κατ' έγκληση αδικήματα.
  • Την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στους εθνικούς δρόμους και αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας για τη διευκόλυνση και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, εν όψει του εορτασμού της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας θέτει η Αστυνομία από την Παρασκευή.

Κόσμος

  • Τα επόμενα βήματα για το θέμα της κρίσης της Συρίας αναμένεται να συζητηθούν στη διάσκεψη των «Φίλων της Συρίας» που διοργανώνεται την Παρασκευή στην Τυνησία. Περισσότερες από 70 χώρες θα συμμετέχουν στη διάσκεψη -όχι όμως Ρωσία και Κίνα-, ενώ αναμένεται να υπάρξει διακήρυξη που θα απαιτεί την άμεση κατάπαυση του πυρός και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο από τις επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας.
  • Την διαβεβαίωση ότι θα είναι υποψήφια στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, μόλις αρθεί και ένα τυπικό εμπόδιο, έδωσε σε συνέντευξή της στη γαλλική τηλεόραση η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν. Τάχθηκε υπέρ της εξόδου της Γαλλίας από το ευρώ, λέγοντας ότι οι επιπτώσεις δεν θα είναι πολύ μεγάλες, ενώ δήλωσε ότι αντιτάσσεται στο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).
  • Εικόνες, μαρτυρίες και εμπειρίες αποτυπώνουν την καθηµερινότητα στην κατεχόµενη Παλαιστίνη. Το sansimera.gr φιλοξενεί ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στην Παλαιστίνη με το φακό της Γιώτας Κουλοχέρη και συζητά με τον Γιούσεφ Αμάρνε από την Τζενίν, τον Χουσεΐν Ααμάρ από τη Ραμάλα, την Καναδή δημοσιογράφο Νόρα Παρ που εργάστηκε στην Βηθλεέμ και την Σοφία Σταματοπούλου-Ρόμπινς που έζησε την πραγματικότητα της Δυτικής Όχθης. Βιώµατα, σκέψεις, ελπίδες, η άµεση και έµµεση βία...
  • Ο Μπράντλι Μάνινγκ, ο Αμερικανός στρατιώτης για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι είναι ο πληροφοριοδότης του Wikileaks, εμφανίστηκε την Πέμπτη στο στρατοδικείο όπου απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο στρατοδικείο, το οποίο βρίσκεται στο Φόρτ Μιντ του Μέριλαντ, ο δικαστικός λειτουργός διάβασε το κατηγορητήριο που περιλαμβάνει 22 κατηγορίες, από τις οποίες η πιο σοβαρή είναι «συνωμοσία με τον εχθρό».
  • Οι Γαλλίδες δεν θα είναι υποχρεωμένες εφεξής να αναφέρουν στα επίσημα έγγραφα την οικογενειακή τους κατάσταση, αφού από τα έγγραφα απαλείφεται η λέξη mademoiselle («δεσποινίς») που δηλώνει φυσικά τις ανύπαντρες γυναίκες. Επιπλέον δεν θα είναι υποχρεωμένες να αναφέρουν το πατρικό τους ή το όνομα του πατέρα ή του συζύγου τους.

Οικονομία

  • Στο πράσινο σταμάτησαν την Πέμπτη οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, με ενι΄σχυση και στις τιμές των εμπορευμάτων. Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, υπό την «σκιά» των εκτιμήσεων της Κομισιόν για ήπια ύφεση φέτος στο σύνολο της Ευρωζώνης.
  • «Η πλήρης κηδεμονία είναι η μέγιστη απειλή για τον ελληνικό λαό και όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι και συμβολικό: εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία και εδώ τίθεται υπό απειλή» ήταν τα λόγια αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό του διευθυντή της Humanité και επικεφαλής αντιπροσωπείας ευρωβουλευτών της Αριστεράς που επισκέπτονται την Αθήνα. «Η Ελλάδα έχει γίνει ένα μεγάλο εργαστήρι, όπου ξεκίνησε η εξάρθρωση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων» πρόσθεσε και κάλεσε τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν αλληλεγγύη και να αντιδράσουν, γιατί αλλιώς αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα θα αποτελέσει και το «δικό τους μέλλον».
  • Στα 367,97 δισ. ευρώ ανήλθε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το Δεκέμβριο του 2011, έναντι 360,3 δισ. στο τέλος του Σεπτεμβρίου (2011) σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών. Τα διαθέσιμα φτάνουν τα 3,62 δισ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στους «16» του Europa League, αφού μετά το 1-0 στη Μόσχα, νίκησε με ίδιο σκορ τη Ρούμπιν Καζάν και στο Καραϊσκάκη και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όμως, πέρα από το γρήγορο γκολ του Τζιμπούρ, χρειάστηκε τις σωτήριες επεμβάσεις του Ρόι Κάρολ που διακρίθηκε όχι μόνο για την απόδοσή του, αλλά και για την αυτοθυσία του, αφού από το 70' έπαιζε τραυματίας. Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 3-0 από την Ουντινέζε και μετά το 0-0 στην Ιταλία, αποχαιρέτησε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τβέντε, Ανόβερο, Αϊντχόφεν, Μπιλμπάο, Βαλένθια, Σταντάρ Λιέγης, Μάντσεστερ Γ., Αλκμααρ, Ατλέτικο, Σπόρτινγκ, Σάλκε και Μέταλιστ πήραν επίσης την πρόκριση. Τα ζευγάρια των «16». Όλα τα στοιχεία της διοργάνωσης από την ειδική εφαρμογή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου