Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


  • Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά, και θυελλώδεις βοριάδες έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να υπάρξει απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Το απόγευμα, το Super Ferry 2 δυσκολεύτηκε να προσεγγίσει και να δέσει στο λιμάνι της Ραφήνας, λόγω των ισχυρών ανέμων. Λόγω πτώσης δέντρου στις ράγες του ΗΣΑΠ, διακόπηκαν προσωρινά τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού, από Ειρήνη έως Κηφισιά και αντίστροφα. Δεκατέσσερις άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα χιόνια, στο δρόμο μεταξύ του Καρπενησίου και του χιονοδρομικού κέντρου.
  • Aυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα, ήταν η κίνηση των οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας, κατά την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου. Προβλήματα, λόγω των καιρικών συνθηκών, παρατηρούνται στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ απαγορεύτηκε ο απόπλους από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
  • Διεκόπη από τις 3:30 το μεσημέρι η κυκλοφορία στο 203ο χιλιόμετρο της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας - Θεσσαλονίκης, εξαιτίας κατολισθήσεως και εγκλωβισμού κενής επιβατικής αμαξοστοιχίας στο σταθμό του Ασωπού.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια διάσωσης 14 ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα χιόνια, στο δρόμο μεταξύ του Καρπενησίου και του χιονοδρομικού κέντρου. Πρόκειται για τους επιβάτες δύο αυτοκινήτων μεταξύ των οποίων είναι εννέα εκδρομείς και πέντε εργαζόμενοι στο χιονοδρομικό κέντρο οι οποίοι επιχείρησαν να κατέβουν από το χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι αλλά εγκλωβίστηκαν στο δρόμο από τα χιόνια.
  • Επιστολή παραίτησης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη απέστειλε στον πρωθυπουργό ο Χρήστος Παπουτσής την Κ.Δευτέρα. Όπως εξηγεί στην επιστολή του, παραιτείται από την κυβέρνηση προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Με τη δήλωση αυτή του Χρ.Παπουτσή, ουσιαστικά αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο για την διαδοχή στο Κίνημα.

Κόσμος

  • Χάρη στις ψήφους της αντιπολίτευσης υπερψηφίστηκε, έπειτα από έντονη συζητήση στην οποία δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις, στη Μπούντεσταγκ το δεύτερο πακέτο προς την Ελλάδα. Το πακέτο πέρασε με 496 ψήφους υπέρ, 90 κατά και 5 αποχές -με μεγάλες όμως διαρροές για τον κυβερνητικό συνασπισμό. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Άγκελα Μέρκελ κάλεσε τους Γερμανούς βουλευτές να στηρίξουν το πακέτο στήριξης για τη διαφύλαξη της σταθερότητας στην Ευρωζώνη ενώ ο επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών, αφού επιτέθηκε στην «αποτυχημένη στρατηγική του Βερολίνου» στην αντιμετώπιση της κρίσης, τόνισε ότι «υπερψηφίζουμε από αίσθημα πολιτικής ευθύνης για την Ευρώπη».
  • Την απόφαση να δοθεί στη Σερβία το καθεστώς της χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ αναμένεται να πάρουν την Τρίτη οι υπουργοί των «27» αρμόδιοι για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, κίνηση που θα επικυρωθεί από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής 1ης-2ας Μαρτίου. Τα τελευταία απομακρύνθηκαν με την πρόοδο στο διάλογο Βελιγραδίου και Πρίστινας, αλλά οι Ευρωπαίοι υπουργοί επισημαίνουν πως ο δρόμος μέχρι την ένταξη είναι μακρύς.
  • Πυρ στο εστιατόριο λυκείου στο Οχάιο άνοιξε ένοπλος, πιθανώς μαθητής του σχολείου, σκοτώντας έναν ανήλικο και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις. Ο δράστης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, συνελήφθη λίγο αργότερα προσπαθώντας να διαφύγει.
  • Πυρκαγιά σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Costa Allegra ενώ έπλεε Ινδικό ωκεανό, με προορισμό τις Σεϋχέλλες. Εξαιτίας της φωτιάς, ο κινητήρας του πλοίου δεν λειτουργεί. Το κρουαζιερόπλοιο ανήκει στην ίδια εταιρεία που είχε και το Costa Concordia, που προσάραξε σε ύφηλο κοστίζοντας τη ζωή σε 25 άτομα.
  • Η Ελλάδα έχει «μπροστά της έναν δρόμο μακρύ, από τον οποίο δεν λείπει το ρίσκο» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στο Μπούντεσταγκ και ζητώντας την ψήφο των βουλευτών για την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα. «Ακούω τις φωνές που προτείνουν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά πιστεύω πως οι ευκαιρίες αυτού του προγράμματος υπερτερούν των κινδύνων» τόνισε. Ελληνική κατάρρευση, είπε η καγκελάριος, θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για την Ευρωζώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ρόλος μου είναι να αναλαμβάνω ρίσκα, αλλά όχι να λέω "ναι" σε περιπέτειες».

Οικονομία

  • Μακρά τηλεφωνική συνδιάσκεψη με τον Τσαρλς Νταλάρα και το επιτελείο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, από κοινού με τους συνεργάτες του. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της συνδιάσκεψης ήταν σειρά από θέματα που συνδέονται με τη διαδικασία του PSI.
  • «Αν μετά τις εκλογές στην Ελλάδα κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, θα αποχωρήσουμε κι εμείς» προειδοποιεί ο Πρόεδρος του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ο πρόεδρος του Eurogroup δεν αποκλείει η Ελλάδα να χρειαστεί και νέα οικονομική βοήθεια, αναδεικνύει την ανάγκη δομικών μεταρρυθμίσεων, ενώ τονίζει ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί η φυγή μεγάλων κεφαλαίων στο εξωτερικό.
  • Υψηλότερο του 10% θα πρέπει να είναι το όριο της ιδιωτικής συμμετοχής στην κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών, προκειμένου να μην υπάρξουν αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς τους, σύμφωνα με τις διατάξεις για την ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων, που το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε υπό μορφή τροπολογίας στο νομοσχέδιο για τη «ρύθμιση συνταξιοδοτικών θεμάτων». Στην τροπολογία δεν αναφέρεται το ακριβές ποσοστό, το οποίο θα καθορισθεί αργότερα με απόφαση του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου