Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Μπουένος Αϊρες: 49 νεκροί και 600 τραυματίες σε σιδηροδρομικό δυστύχημα

Εν ώρα αιχμής

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, 2012Τουλάχιστον 49 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 600 τραυματίστηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Μπουένος Άιρες, όταν μια αμαξοστοιχία μπήκε με μεγάλη ταχύτητα στον σιδηροδρομικό σταθμό Όνσε και προσέκρουσε στο προστατευτικό πλαίσιο, στο τέρμα της αποβάθρας.
Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Νέστορ Ροντρίγκες ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνεται κι ένας ανήλικος.
Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αλμπέρτο Κρεσέντι, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.
Τέσσερις ώρες μετά το δυστύχημα, οι πυροσβέστες κατέφεραν να απεγκλωβίσουν όλους τους επιβάτες μέσα από τα συντρίμμια του τρένου.
Οι Αρχές στην πρωτεύουσα ανακοίνωσαν ότι το τρένο, το οποίο μετέφερε 800 επιβάτες, παρουσίασε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης.
«Το δυστύχημα είναι πολύ σοβαρό. Τα βαγόνια σφήνωσαν το ένα με το άλλο. Ένα μπήκε σε βάθος έξι μέτρων μέσα στο μπροστινό του. Όλα έχουν καταγραφεί σε βίντεο και θα τα μελετήσουμε», σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών Χουάν Πάμπλο Σκιάβι.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 8 το πρωί στο σταθμό Όνσε, όταν το τρένο μπήκε χωρίς να φρενάρει και χτύπησε με ταχύτητα περίπου 20 χιλιομέτρων στο προστατευτικό πλαίσιο.
Ερασιτεχνικά βίντεο που μεταδόθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια δείχνουν τους επιβάτες εγκλωβισμένους στις λαμαρίνες, να πασχίζουν να βγουν από τα γαλανόλευκα βαγόνια.
Ο μηχανοδηγός του τρένου τραυματίστηκε, αλλά κατάφερε να βγει από τα συντρίμμια με τη βοήθεια των πυροσβεστών.
Περισσότερα από 20 ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή του σταθμού. Πολλοί από τους τραυματίες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ενώ όσοι ήταν πιο σοβαρά μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα της αστυνομίας σε νοσοκομεία.
«Ο θόρυβος ήταν τρομακτικός. Το τρένο δεν φρενάρισε. Είδα ανθρώπους τραυματισμένους στο λαιμό, στα χέρια, στα πόδια», είπε ένας επιβάτης, ο Πέδρο Φουέντες.
Η σιδηροδρομική γραμμή Σαρμιέντο, μήκους σχεδόν 70 χιλιομέτρων, συνδέει το σταθμό Όνσε στο κέντρο της πρωτεύουσας, με τα δυτικά, πυκνοκατοικημένα προάστια του Μπουένος Άιρες. Τα τρένα της γραμμής αυτής μεταφέρουν κάθε χρόνο περίπου 130 εκατομμύρια επιβάτες.
«Ημουν μαζί με τους γιους μου, 6 και 4 ετών. Σε κλάσμα δευτερολέπτου χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Δεν ξέρω πώς βγήκαμε έξω», αφηγήθηκε μια γυναίκα.
Για το δυστύχημα διεξάγεται έρευνα αλλά η Μόνικα Σλοτάουερ, από την Υπηρεσία Συντήρησης του σιδηροδρόμου, δήλωσε σίγουρη ότι «τα φρένα είχαν λασκάρει γιατί δεν γίνονταν επενδύσεις στη γραμμή αυτή». Το τροχαίο υλικό χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου