Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ο φρικτός θάνατος μιας ατρόμητης ρεπόρτερ


Δύο δυτικοί δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία. Διαβάστε για τη συγκλονιστική ιστορία της Μ. Κολβίν

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, 2012
Η Αμερικανίδα Μαρί Κόλβιν, που εργαζόταν για τη βρετανική εφημερίδα Sunday Times, και ο Γάλλος φωτορεπόρτερ Ρεμί Οσλίκ, σκοτώθηκαν σήμερα στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της πολιορκημένης πόλης Χομς, όταν βομβαρδίσθηκε το σπίτι όπου διέμεναν, σύμφωνα με Σύρους ακτιβιστές και αυτόπτες μάρτυρες.
Αυτόπτης μάρτυρας με τον οποίο ήλθε σε επαφή το πρακτορείο Ρόιτερς από το Αμάν δήλωσε ότι οι δύο δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν από ρουκέτα καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν από το κτίριο που βομβαρδιζόταν.
Και οι δύο ήταν βετεράνοι δημοσιογράφοι με θητεία σε πολέμους στη Μέση Ανατολή και αλλού.
Η Μαρί Κόλβιν ήταν μία ατρόμητη ρεπόρτερ που είχε χάσει το μάτι της από θραύσματα βόμβας σε αποστολή στη Σρι Λάνκα το 2001 και έκτοτε φορούσε μαύρη καλύπτρα.
Ο Ρεμί Οσλίκ γεννήθηκε το 1983 στη Γαλλία και έκανε την πρώτη του αποστολή σε ζώνη συγκρούσεων στην Αϊτή σε ηλικία 20 ετών. Πιο πρόσφατα, κάλυψε φωτογραφικά τις εξεγέρσεις στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη.

Οπτικό υλικό από τη Χομς δείχνει τα σώματά τους ανάμεσα στα ερείπια.
Σύμφωνα με Σύρους ακτιβιστές στη Χομς, τουλάχιστον δύο ακόμη ξένοι δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί. Ο ένας είναι Βρετανός φωτορεπόρτερ που ονομάζεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, Πολ Κόνροϊ και η δεύτερη Αμερικανίδα.
"Υπάρχει και μία ακόμη αμερικανίδα δημοσιογράφος σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Χρειάζεται επείγουσα βοήθεια", είπε ο Ομαρ ακτιβιστής από τη Χομς, προσθέτοντας ότι δέκα ρουκέτες έπληξαν το κτίριο όπου βρίσκονταν οι ξένοι δημοσιογράφοι.
"Μέχρι στιγμής, έχουμε δύο νεκρούς. Παραμένουν κάτω από τα ερείπια διότι δεν έχει σταματήσει ο βομβαρδισμός. Κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει", είπε.
Η Συρία αποτελεί ένα εξαιρετικά επικίνδυνο πεδίο για τους δημοσιογράφους, καθώς οι δυνάμεις της συριακής εξέγερσης είναι κατά κύριο λόγο εγκλωβισμένες σε θύλακες.
Η πόλη Χομς, επίκεντρο της συριακής εξέγερσης, πολιορκείται από τις δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού και σφυροκοπείται ασταμάτητα από τις 3 Φεβρουαρίου.
Την περασμένη εβδομάδα, ο δημοσιογράφος των New York Times Αντονι Σαντίντ πέθανε από κρίση άσθματος στη Χομς.
Πηγή: NEWS 247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου