Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Απώλεια για τον Ελληνισμό


Η Ελληνο-Αμερικανίδα Ομοσπονδιακή Γερουσιαστής Olympia Snowe δεν θα θέσει πάλι υποψηφιότητα.


Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, 2012
Η εκ Λακωνίας & Λέσβου καταγόμενη ομοσπονδιακή Γερουσιαστής που εκλέγεται στην κοινοπολιτεία του Μέϊν (Maine) ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα θέσει πάλι υποψηφιότητα για τη θέση της Γερουσιαστή (σημειώνουμε ότι κάθε κοινοπολιτεία, “State” εκλέγει 2 γερουσιαστές, 50 κοινοπολιτείες επί δύο, 100 Γερουσιαστές).
Η Μανιάτισσα Γερουσιαστής εξελέγη με 74% των ψήφων στις τελευταίες εκλογές και η επανεκλογή της ήταν σίγουρη. Παρ' όλα αυτά όμως η ίδια αποφάσισε ότι είναι καιρός να αποχωρήσει από τη θέση αυτή.
Η κ. Σνόου παρ' ότι ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα δεν δίστασε πολλές σε οριακές ψηφοφορίες στην Αμερικάνικη Γερουσία να περάσει τις κομματικές γραμμές και να ψηφίσει με τους Δημοκρατικούς. Η Σνόου είναι μία μετριοπαθής πολιτικός που μαζί με άλλους Γερουσιαστές και από τα δύο κόμματα έκαναν την ομάδα των 14 Γερουσιαστών που ακολούθησαν την “μέση” οδό μεταξύ των δύo κομμάτων, Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.
Η Γερουσιαστής Olympia Snowe και η Γερουσιαστής Susan Collins (και οι δύο από το Μέϊν) θεωρούνται από τους “φιλελεύθερους” ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές. Στο άκουσμα της είδησης ότι η Ολυμπία δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή η Γερουσιαστής Κόλλινς ταράχτηκε γιατί οι δύο πολιτικοί ήσαν συνεργάτες και φίλες. “Είναι αδερφή μου” φαίνεται να είπε η Κόλλινς.
Ενδιαφέρον θα έχουν οι εκλογές για την θέση της Σνόου, μία θέση που η Ελληνο-Αμερικανίδα πολιτικός κατέχει για πάνω από τριάντα χρόνια, όπου μάλλον οι Ρεπουμπλικάνοι θα την χάσουν και θα την κερδίσουν οι Δημοκρατικοί.
Τι σημαίνει όμως για τον Ελληνισμό η αποχώρηση της Ολυμπίας Σνόου από τη θέση της Ομοσπονδιακού Γερουσιαστού; Πολλά, δεδομένου ότι η Σνόου μετά την αποχώρηση του Πωλ Σαρμπάνη ήταν η μόνη Ελληνικής καταγωγής σε αυτό το ανώτερο αξίωμα. Επομένως είναι μία απώλεια για την Ομογένεια και τον Ελληνισμό.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου