Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ομπάμα: Ζητώ συγγνώμη για το κάψιμο του Κορανίου


Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου, 2012


Συγγνώμη ζήτησε εγγράφως από τον αφγανό ομόλογό του Χαμίντ Καρζάι, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, για το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε αμερικανική στρατιωτική βάση.
Σύμφωνα με την αφγανική προεδρία, σε επιστολή που απέστειλε ο κ. Ομπάμα γράφει: «Επιθυμώ να εκφράσω ειλικρινά τη λύπη μου για τα συμβάντα. Ζητώ ειλικρινέστατα συγγνώμη από εσάς καθώς και από τον αφγανικό λαό». Επιμένει ωστόσο στο γεγονός ότι «αυτό το σφάλμα διαπράχθηκε από άγνοια».
Στην επιστολή του, ο αμερικανός Πρόεδρος διαβεβαιώνει πως θα ληφθούν μέτρα για να αποφευχθεί η επανάληψη (τέτοιων πράξεων) «πράγμα που σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν».
Η επιστολή επιδόθηκε σήμερα το απόγευμα στον αφγανό Πρόεδρο από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Καμπούλ Ράιαν Κρόκερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αφγανικής προεδρίας.
Στο μεταξύ οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν κάλεσαν σήμερα τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να στρέψουν τα όπλα τους εναντίον των ξένων «άπιστων εισβολέων» - ένα κάλεσμα που ανήρτησε η οργάνωση στον αγγλόφωνο ιστότοπό της, αφού ένας αφγανός στρατιώτης πήρε μέρος στις βίαιες διαμαρτυρίες και πυροβόλησε και σκότωσε δύο στρατιώτες του ΝΑΤΟ.
«Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν καλεί όλους τους νέους που είναι παρόντες στο μηχανισμό ασφαλείας του καθεστώτος της Καμπούλ να επιτελέσουν το θρησκευτικό και εθνικό καθήκον τους ... στρέφοντας τα όπλα τους εναντίον των ξένων άπιστων εισβολέων», αναγράφεται στον ιστότοπο shahamat-english.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου