Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Σαμαράς: Ελάτε πίσω όσοι φύγατε

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, 2012

Μήπως η διαγραφή από το κόμμα δεν ήταν τελεσίδικη; Ο Α. Σαμαράς μάλλον αυτό πιστεύει καθώς απεύθυνε πρόσκληση σε στελέχη να επιστρέψουν

Σαν το βοσκό που μαζεύει τα απολωλότα πρόβατα, ο Αντώνης Σαμαράς κοινοποίησε πρόσκληση προς όλα τα στελέχη που έχουν απομακρυνθεί από τη ΝΔ, ακόμη και προς όσους διεγράφησαν την περασμένη εβδομάδα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, είπε χαρακτηριστικά για όσους διεγράφησαν ότι θα χαρεί να ξαναγυρίσουν στο κόμμα, εφόσον έμπρακτα αποδείξουν ότι συστρατεύονται μαζί με τη ΝΔ.
Κάνοντας λόγο για πανστρατιά εν όψει των εκλογών, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως στη μάχη μετά τις εκλογές θα πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι "και όχι σκορποχώρι".
"Κανένας δεν περισσεύει, πρέπει να κλείσουμε κάθε ρωγμή", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έκανε λόγο για τη μεγάλη μάχη της ανάπτυξης που ξεκινά αμέσως μετά τις εκλογές.
"Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται και η Ελλάδα πονάει. Πρέπει να μείνουμε όρθιοι, τώρα αρχίζει η μεγάλη μάχη, η πιο δύσκολη μάχη για την ανάκαμψη" τόνισε.
Για το μνημόνιο, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την εκτίμηση πως η Ελλάδα με την απόφαση του Eurogroup κέρδισε χρόνο και περιθώριο για να βγει από την κρίση, ενώ είπε πως η πρόσφατη απόφαση έχει τρεις μεγάλες διαφορές και μια ομοιότητα με το πρώτο Μνημόνιο.
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, τώρα υπάρχει το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, μειώνεται το επιτόκιο δανεισμού, ενώ η αποπληρωμή του χρέους μετατίθεται σε βάθος χρόνου.
"Από την άλλη, η ομοιότητα είναι η διατήρηση της ίδιας συνταγής, λείπει ο τρίτος πυλώνας, αυτός της ανάπτυξης" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επισήμανε πως πλέον υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μέτρα ανάπτυξης.
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την ανάγκη να εκδοθούν ευρωομόλογα, ενώ επισήμανε πως ήδη στην Ευρώπη πληθαίνουν οι φωνές όσων υποστηρίζουν πως το αντίδοτο στην κρίση είναι τα μέτρα ανάπτυξης. Βασικός πυλώνας που θα μπορεί να στηρίξει την ελληνική οικονομία είναι για τον πρόεδρο της ΝΔ και η αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ, κάτι που, όπως είπε, συζήτησε και κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.
Εκλογές και κοινωνική συνοχή
Ο κ. Σαμαράς συνέχισε επισημαίνοντας την ανάγκη να αποκατασταθεί η πολιτική ομαλότητα στη χώρα και έθεσε ως άμεσους στόχους του την ανάσχεση της ύφεσης και την κοινωνική συνοχή.
Επαναλαμβάνοντας, εξάλλου, τη θέση του πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν μέσα στο άμεσο επόμενο διάστημα, ο κ. Σαμαράς απηύθυνε πρόσκληση σε όλους, κάνοντας λόγο για ρεύμα που θα γίνει πλειοψηφικό στην ελληνική κοινωνία.
"Το κόμμα μας είναι η μόνη σοβαρή και σταθερή πολιτική δύναμη στη χώρα" τόνισε ο κ. Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές που θα γίνουν ως τις πιο καθοριστικές μετά από αυτές του '74.
Πηγή: NEWS 247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου