Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ομπάμα:«Έχει σημειωθεί πρόοδος στην επίλυση της κρίσης χρέους»

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, 2012

Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στην επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, όμως πρόσθεσε ότι «μένει να γίνει ακόμη πολύ δουλειά». Δήλωσε ακόμη ικανοποιημένος για τη συμφωνία μεταξύ ΔΝΤ, ΕΕ και Ελλάδας. Αντιθέτως, στην Ουάσινγκτον, πάλι ο ισπανός υπουργός Οικονομικών επέκρινε την κυβέρνηση της Ελλάδας για καθυστερήσεις και για έλλειψη φιλόδοξων στόχων.
Ο Ομπάμα συζήτησε το θέμα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη με τη δανή Πρωθυπουργό Χέλε Τόρνινγκ Σμιντ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.
«Συμφωνούμε ότι έχουν σημειωθεί πρόοδοι σε ό,τι αφορά τις συμφωνίες μεταξύ της Ευρωπαϊκης Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ελλάδας» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.
«Η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία, η νέα κυβέρνηση στην Ισπανία και την Πορτογαλία, όλες έχουν κάνει σημαντικές προόδους, όμως (...) πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά», πρόσθεσε.
Ο αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα «να διασφαλιστεί όχι μόνο η οικονομική σταθερότητα, αλλά και η ανάπτυξη στην Ευρώπη, διότι αν υπάρξει ανάπτυξη στην Ευρώπη, αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην αμερικανική οικονομία».
«Η Ευρώπη έχει κάνει πολλές προόδους» για να μειώσει τους κινδύνους μετάδοσης της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει, είχε εκτιμήσει λίγο νωρίτερα ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίνδος δήλωσε χθες από την Ουάσινγκτον ότι διαπιστώνει πως οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση της Ελλάδας πάσχουν από απουσία φιλόδοξων στόχων.
Ο Ισπανός αξιωματούχος, που νωρίτερα είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Κεντρικής τράπεζας (FED) Μπεν Μπερνάνκι με 3 άξονες - την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη, τη διεθνή οικονομία και το ισπανικό αναπτυξιακό οικονομικό πρόγραμμα- έκανε τις ανωτέρω δηλώσεις στο τέλος ομιλίας που εκφώνησε στο ινστιτούτο Brookings.
Όπως ανέφερε ο ντε Γκίνδος, ο κ. Μπερνάνκι τον ενημέρωσε ότι «υφίστανται σαφή σημάδια προς τη σωστή κατεύθυνση» σε ό,τι αφορά την ευρωζώνη, όπου στην αρχή αυτής της εβδομάδας το Eurogroup ενέκρινε δάνειο προς Αθήνα 130 δισ. ευρώ.
«Σε τελευταία ανάλυση, η επιτυχία της Ελλάδας θα μετρηθεί από την ικανότητά της να ξαναβρεί την ανάπτυξη και να ξαναβρεί την πρόσβαση στις χρηματαγορές» επέμεινε ο Ισπανός αξιωματούχος.
Επικρίσεις του Ισπανού υπουργού Οικονομικών για την κυβερνητική πολιτική στην Ελλάδα
Επικριτικός ο ντε Γκίνδος εκτίμησε συγχρόνως ότι «το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα δεν το οδήγησαν στην αποτυχία τα μέτρα της δημοσιονομικής λιτότητας, δεδομένου ότι έγιναν αντιληπτά σπουδαία αποτελέσματα, αλλά τα ίδια τα θέματα των μεταρρυθμίσεων», που επιχειρήθηκαν.
«Κερδήθηκε χρόνος με την απόφαση του Eurogroup περί νέου δανεισμού της Αθήνας όμως, σε τελευταία ανάλυση, η επιτυχία θα κριθεί από την ίδια την πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία όμως, ούτε υλοποιεί αποκρατικοποιήσεις, ούτε μεταρρυθμίζει την αγορά της εργασίας» δήλωσε ο ντε Γκίνδος.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου