Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τα κλειδιά της νέας συμφωνίας

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, 2012

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας
Εξασφαλίζεται χρόνος για σταθεροποίηση της οικονομίας

Με μια ιστορική συμφωνία, που επετεύχθη χθες τα ξημερώματα στο Eurogroup, η Ελλάδα εξασφάλισε τη διαγραφή χρέους 107 δισ. ευρώ και ένα νέο πακέτο βοήθειας 130 δισ. Με τη συμφωνία, απομακρύνεται το ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας. Ταυτόχρονα, όμως, και προκειμένου να καταστεί το χρέος βιώσιμο, η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση τις διαρθρωτικές αλλαγές για τις οποίες έχει δεσμευθεί και να επιτύχει φιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους. Προς την κατεύθυνση αυτή η συμφωνία προβλέπει τη συγκρότηση ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, που θα παρακολουθείται από την τρόικα, μέσω του οποίου θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα το δημόσιο χρέος και οι οφειλές του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Στον λογαριασμό αυτό θα κατευθύνονται και δημόσια έσοδα, από το 2013, όταν η χώρα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα.
Χθες, κατετέθη προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του χρέους, που προβλέπει την εισαγωγή ρήτρας υποχρεωτικής συμμετοχής στο «κούρεμα». Από αυτό δεν εξαιρούνται τα φυσικά πρόσωπα, για τα οποία ωστόσο θα υπάρξει τρόπος αποζημίωσης σε μεταγενέστερο χρόνο. Επίσης, κατετέθησαν νομοσχέδιο και συμπληρωματικός προϋπολογισμός, που περιλαμβάνει μεταξύ αλλων τη μείωση των συντάξεων και περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου