Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Τους 30.000 άγγιξαν οι καρναβαλιστές στην Πάτρα

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΈΡΑ, 27 Φεβρουαρίου, 2012
Η φαντασία, η σάτιρα, το χιούμορ, η ευρηματικότητα και πάνω από όλα η ζωντάνια και το κέφι κυριάρχησαν στην φετινή μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού. Για περισσότερες από τρεις ώρες περίπου 30.000 καρναβαλιστές, με σύμμαχο το καλό καιρό, προσέφεραν σε όσους παρακολούθησαν την παρέλαση ένα μοναδικό θέαμα αποσπώντας το χειροκρότημα για τις ευφάνταστες και πολύχρωμες στολές τους με τις πρωτότυπες καρναβαλικές κατασκευές που τις συνόδευαν.
Η οικονομική κρίση βρέθηκε στο επίκεντρο της καρναβαλικής έμπνευσης και δημιουργίας, που αντιμετωπίστηκε με καυστικό χιούμορ και πολλές φορές με ανατρεπτικό τρόπο.
Η μεγάλη παρέλαση ξεκίνησε με την μπάντα του δήμου για να ακολουθήσει η εμφάνιση του βασιλιά καρνάβαλου πάνω στο εντυπωσιακό του άρμα, ο οποίος συνοδευόταν από την βασίλισσα του καρναβαλιού.
Ακολούθησαν τα σατιρικά και καλλιτεχνικά καρναβαλικά άρματα του δήμου Πατρέων, που ήσαν δημιουργίες των καλλιτεχνών του καρναβαλικού εργαστηρίου. Και στις δημιουργίες των αρμάτων κυριάρχησαν η οικονομική κρίση, οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή, η τρόικα, καθώς και οι φιγούρες ευρωπαίων και Ελλήνων πολιτικών. «Το τέρας της Τρόικα», «Η εξάρτηση της Ελλάδας», «Ταμείο Αποψίλοσης», «Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα», ήταν μερικά από τα άρματα που παρέλασαν, όπως και άρματα από το καρναβάλι των παιδιών. Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση έκλεισε όπως πάντα, με το έθιμο της ρίψης μεγάλων ποσοτήτων σοκολάτας, από τρία διαφορετικά άρματα.
Την παρέλαση παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία σημαντικός ήταν ο αριθμός των επισκεπτών που αποφάσισαν να επισκεφθούν την Πάτρα, για να παρακολουθήσουν την κορύφωση των εκδηλώσεων. Στα ξενοδοχεία της πόλης η πληρότητα ξεπέρασε το 90%, ενώ μεγάλος αριθμός επισκεπτών φιλοξενήθηκε σε συγγενικά και φιλικά σπίτια. Στο μεταξύ από την εξέδρα των επισήμων παρακολούθησαν την παρέλαση εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών, ενώ εμφανής ήταν η απουσία πολιτικών.
Πριν ξεκινήσει η παρέλαση περίπου 100 άτομα έκαναν πορεία στην καρναβαλική διαδρομή κρατώντας πανό και πλακάτ κατά των οικονομικών μέτρων, φωνάζοντας ταυτόχρονα συνθήματα. Πολλοί από τους θεατές μόλις έβλεπαν την πορεία χειροκροτούσαν τους συμμετέχοντες σε αυτή, ενώ η Αστυνομία, που είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν χρειάστηκε να επέμβει, αφού η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε ειρηνικά.
Η αυλαία του πατρινού καρναβαλιού, όπως πάντα, στις 9.00 το βράδυ στο μόλο της Αγίου Νικολάου, με την τελετή λήξης: παρουσίαση από μεγάλες οθόνες ένα δεκαπεντάλεπτο οδοιπορικό με τις καλύτερες στιγμές του φετινού καρναβαλιού και παράδοση στην πυρά του βασιλιά καρνάβαλου, με ταυτόχρονη ρίψη πυροτεχνημάτων, υπό τους ήχους χορευτικής μουσικής.
Πηγή: Καθημερινή, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου