Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

H απαγοήτευση από τις επτώσεις φέρνουν... "κλειδώσεις"

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου, 2012

Οι εκπτώσεις τελειώνουν και μένει η απογοήτευση στην τοπική αγορά της Ηλείας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ακόμα και μέσα στις εκπτώσεις η πτώση σε τζίρο και κίνηση ξεπερνά το 50%.

Αν και υπήρξαν ενθαρρυντικές ενδείξεις στην έναρξη των εκπτώσεων η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη. Σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Θανάση Σκορδαλή η πτώση του τζίρου και της κίνησης ξεκίνησε με ένα ποσοστό της τάξης του 30% για να ξεπεράσει το 50%. Και θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πως οι εκπτώσεις ξεκίνησαν με ποσοστά μείωσης τιμών της τάξης του 50% φτάνοντας και το 70%.
Από την άλλη όπως πέρυσι έτσι και φέτος αναμένονται αρκετά λουκέτα στην αγορά αμέσως μετά τις εκπτώσεις. Έχει εκτιμηθεί πως για πολλούς έμπορους οι εκπτώσεις ήταν μια σανίδα σωτηρίας ή μια παράταση ζωής. Όταν και αυτή η ευκαιρία «καταστρέφεται» τα πράγματα δείχνουν πως βρίσκονται σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Οι αρχικές προβλέψεις εκτιμούσαν νέα λουκέτα σε ποσοστό 20%, αλλά η κατάσταση δείχνει πως πιθανότατα το ποσοστό θα είναι μεγαλύτερο.
Και στην Αμαλιάδα το αγοραστικό κοινό δεν φάνηκε να δελεάζεται από τις εκπτώσεις που έφτασαν και το 60%. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση κυριάρχησε η απογοήτευση στους καταστηματάρχες.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Πέτρος Παπαδάτος ανέφερε σε δηλώσεις του πως το εμπόριο στην Ελλάδα δείχνει να βρίσκεται στα πρόθυρα του τέλους του και η περιοχή της Αμαλιάδας δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση. Όπως ο κ. Σκορδαλής έτσι και ο κ. Παπαδάτος στάθηκε στα μαζικά λουκέτα που αναμένονται στην αγορά κάνοντας λόγο χαρακτηριστικά για περίοδο έξαρσης.
Ήδη σε προηγούμενες αναρτήσεις έχουμε αναφέρει τις έρευνες της ΓΣΕΒΕΕ και τις τραγικές προβλέψεις για την ελληνική αγορά γενικότερα, για τον κίνδυνο του λουκέτου αντιμετωπίζουν περίπου 180.000 επιχειρήσεις τους επόμενους μήνες μέσα στο 2012.
Πηγή: ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου