Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, 2012

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, 2012
  • Απεργούν σήμερα, Πέμπτη, οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στη μείωση κατά 17% του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών, όπως προβλέπεται στο νέο Μνημόνιο. Οι γιατροί καταγγέλλουν διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις.
  • Με 168 «ναι», 76 «όχι» και 12 «παρών» υπερψηφίστηκε η πρόταση 111 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία που διαμόρφωσαν το έλλειμμα του 2009. Υπέρ της πρότασης ψήφισε ο ΛΑΟΣ, «παρών» ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη συζήτηση, που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, ο Ευ.Βενιζέλος ανέφερε ότι θα καταθέσει τροπολογία, με την οποία θα παρασχεθεί εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό να υπογράφει ότι η χώρα δεσμεύεται στην τήρηση των στατιστικών στοιχείων με βάση τα πρότυπα της Eurostat και θα διασφαλίζει πλήρως την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ. Πράξη ευθύνης της Βουλής χαρακτήρισε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ο Γ.Παπακωνσταντίνου.
  • Δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό η παραίτηση που είχε υποβάλει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος μετά την ένοπλη ληστεία στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας. Ο κ. Γερουλάνος είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Εν τω μεταξύ, η αστυνομία φέρεται να έχει προχωρήσει στην ταυτοποίηση ενός από τους δράστες της ληστείας που έγινε την περασμένη Παρασκευή χάρη σε οπτικό υλικό που έχει στη διάθεσή της.
  • Κατηγορηματικά αμετακίνητος στο στόχο για αύξηση στο 50% της συνταγογράφησης γενόσημων φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία, από το σημερινό 25%, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην κοινοβουλευτική επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Την έντονη αντίδραση των φαρμακευτικών εταιρειών μετέφερε στην επιτροπή ο εκπρόσωπος του πανελλήνιου φαρμακευτικό συλλόγου, που επανέλαβε πως τα μέτρα «ισοπεδώνουν το επίπεδο φαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών».
  • Την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στους εθνικούς δρόμους και αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας για την διευκόλυνση και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, εν όψει του εορτασμού της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας θέτει η Αστυνομία από την Παρασκευή.

Κόσμος

  • Η Αμερικανίδα πολεμική ανταποκρίτρια των Sunday Times Μαρί Κόλβιν και ο Γάλλος φωτορεπόρτερ του Paris Match Ρεμί Οσλίκ σκοτώθηκαν στη διάρκεια των ανηλεών βομβαρδισμών που δέχεται από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ η «ανυπότακτη» πόλη Χομς. Ο θάνατος των δημοσιογράφων επιβεβαιώθηκε από την κυβέρνηση της Γαλλίας, η οποία καλεί το καθεστώς να τερματίσει άμεσα το σφυροκόπημα της Χομς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλοι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στην συνοικία Μπάμπα Άμρ. «Μια στρατιωτική επέμβαση ίσως είναι η μόνη λύση» λέει το αντικαθεστωτικό Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, απορρίπτει εκ νέου το ενδεχόμενο η Ρωσία που απορρίπτει ακόμα και τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους.
  • Υποχώρηση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι στο ζήτημα της ανοίγματος των αδειών ταξί θεωρείται η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να δεχθεί οι τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται από την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι από ειδική Δημόσια Αρχή που θα υπάγεται στην κεντρική κυβέρνηση.
  • Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν αφέθηκε ελεύθερος την Τετάρτη μετά από κράτηση περισσοτέρων των 24 ωρών από την αστυνομία της Λιλ, όπου κατέθεσε για μια υπόθεση μαστροπείας, στο πλαίσιο της λεγόμενης υπόθεσης Κάρλτον. Στις 28 Μαρτίου θα παρουσιαστεί ενώπιον των δικαστών, για ενδεχόμενη εξέταση και απαγγελία κατηγορίας ή για να τον ακούσουν ως μάρτυρα.
  • Εικόνες, μαρτυρίες και εμπειρίες αποτυπώνουν την καθηµερινότητα στην κατεχόµενη Παλαιστίνη. Το sansimera.gr φιλοξενεί ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στην Παλαιστίνη με το φακό της Γιώτας Κουλοχέρη και συζητά με τον Γιούσεφ Αμάρνε από την Τζενίν, τον Χουσεΐν Ααμάρ από τη Ραμάλα, την Καναδή δημοσιογράφο Νόρα Παρ που εργάστηκε στην Βηθλεέμ και την Σοφία Σταματοπούλου-Ρόμπινς που έζησε την πραγματικότητα της Δυτικής Όχθης. Βιώµατα, σκέψεις, ελπίδες, η άµεση και έµµεση βία...
  • Η νεολαία του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας εγκατέλειψε τα σχέδιά της να διοργανώσει καλοκαιρινή κατασκήνωση στο νησί Ουτόγια, όπου πέρυσι δολοφονήθηκαν 69 άνθρωποι κατά την επίθεση του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ. Στο νησί θα διοργανωθεί μία τελετή μνήμης την πρώτη επέτειο από το συμβάν, ανέφερε ο πρόεδρος της νεολαίας του κόμματος.

Οικονομία

  • Αμφιβολία και στάση αναμονής τηρεί μέρος αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε ό,τι αφορά τις προοπτικές που διαγράφονται μετά τη συμφωνία στο Eurogroup για τη δανειακή σύμβαση του δεύτερου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του ΔΝΤ την Τετάρτη, οι περισσότερες τοποθετήσεις των μελών συνέκλιναν στο γεγονός ότι όλα θα εξαρτηθούν από την «πιστή εφαρμογή» του προγράμματος. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, φαίνεται ότι δεν έκανε καμία νύξη για το ποσό συμμετοχής του ΔΝΤ.
  • Με υποχώρηση σταμάτησαν την πορεία τους οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη την Τετάρτη. Τα μακροοικονομικά στοιχεία και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού έδωσαν αρνητικό τόνο στις χρηματιστηριακές συνεδριάσεις.
  • Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις μειώσεις στα καταβαλλόμενα ποσά συντάξεων στις 22 Φεβρουαρίου (σύνταξη μηνός Μαρτίου) προχώρησε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Όπως ανακοινώθηκε, οι εν λόγω μειώσεις οφείλονται αφενός στην παρακράτηση της μηνιαίας Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου