Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΈΡΑ, 27 Φεβρουαρίου, 2012
  • Για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών που ψωνίζουν την τελευταία στιγμή για το σαρακοστιανό τραπέζι, η Βαρβάκειος Αγορά στο κέντρο της Αθήνας παραμένει ανοιχτή από τις 10 το βράδυ της Κυριακής μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι την Καθαρά Δευτέρα. Τα αρτοποιεία θα είναι ανοιχτά από το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα.
  • Ο καιρός δεν ευνοεί τη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας. Ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία πέφτει και αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα επεκταθούν και σε περιοχές της κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.Οι άνεμοι την Καθαρά Δευτέρα θα είναι βόρειοι, 7 με 8 μποφόρ, και στο βόρειο Αιγαίο έως και 9 μποφόρ.
  • Την οριστική απομάκρυνσή της από το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει η Λούκα Κατσέλη χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο συμμετοχής της σε νέο κόμμα, καθώς όπως αναφέρει η πόρτα του ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει για την ίδια οριστικά και βρίσκεται σε συζητήσεις με στελέχη όλων των κομμάτων που συμμερίζονται τις θέσεις της. Μιλώντας σε εκπομπή της ΝΕΤ η πρώην υπουργός και ανεξάρτητη βουλευτής πλέον τόνισε ότι δεν βλέπει τη δυνατότητα επανόδου της στο κόμμα.
  • Για εντυπώσεις πανικού κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Τύπος της Κυριακής με τίτλο «λουκέτα στα σχολεία», τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση πως ο αριθμός των εκπαιδευτικών επαρκεί για να μην υπάρχουν κενά σε τάξεις, με τον παιδαγωγικά σωστό αριθμό μαθητών, χωρίς αυξήσεις.
  • Για ατομικά χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 1.554.908,64 ευρώ, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, 45χρονος πρώην ιδιοκτήτης εταιρείας κατασκευής κτιρίων, η οποία έχει πάψει να λειτουργεί.

Κόσμος

  • Ο Ρικ Σαντόρουμ, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, υποστήριξε ότι οι Αφγανοί είναι αυτοί που πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη γιατί «αντέδρασαν υπερβολικά» στο κάψιμο των αντιτύπων του Κορανίου. Σκληρή γραμμή από τον Μιτ Ρόμνεϊ και τον Νιουτ Γκίνγκριτς.
  • Η έναρξη της δίκης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για τον εντοπισμό των υπευθύνων της τεράστιας πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε στον Κόλπο του Μεξικού μετά την έκρηξη στην πλατφόρμα της BP πρόκειται να αναβληθεί κατά μία εβδομάδα μετά από συμφωνία και των δύο πλευρών. Η ΒΡ και οι συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες μπορεί να υποχρεωθούν να καταβάλουν πρόστιμα δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων εάν κριθεί ότι ευθύνονταν για την οικολογική καταστροφή. Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας προετοιμάζει μία υπόθεση που θα τραβήξει σε μάκρος και θα ολοκληρωθεί το 2013 ή το 2014.
  • Οι αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν οριστικά τις απαγωγές πολιτών και μάλιστα ότι απαγορεύουν την πρακτική αυτή στο πλαίσιο της επαναστατικής δράσης τους. Οι FARC δεσμεύτηκαν επίσης ότι θα απελευθερώσουν τους δέκα στρατιωτικούς και αστυνομικούς που κρατούν ακόμη ομήρους σε στρατόπεδα μέσα στη ζούγκλα.
  • Όχι ένα, αλλά πέντε ποτήρια υψηλής ποιότητας μπύρα Koelsch «κατέληξαν» λόγω των αδέξιων χειρισμών ενός σερβιτόρου στο λαιμό και την πλάτη της Άνγκελα Μέρκελ, σε ένα στιγμιότυπο που απαθανατίστηκε από το φακό και τέσσερις ημέρες μετά έχει κάνει θραύση στο Διαδίκτυο. Η Γερμανίδα καγκελάριος αντιμετώπισε το απρόσμενο... ντους σε εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών στο Ντέμιν με εξαιρετική ψυχραιμία και χαμόγελο. Αβέβαιο είναι εάν συνέβη το ίδιο με τον σερβιτόρο...
  • Αιματηρές συγκρούσεις σημειώθηκαν σε περιοχές της Συρίας την Κυριακή την ώρα που οι πολίτες κλήθηκαν να εγκρίνουν δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα που διεξάγει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. Η αντιπολίτευση απείχε από τη διαδικασία. Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 22 πολίτες είχαν σκοτωθεί έως το μεσημέρι της Κυριακής, εκ των οποίων οι 13 στην πολύπαθη πόλη Χομς.

Οικονομία

  • Το Ιράν διέψευσε την πληροφορία ότι δεν εκτέλεσε παραγγελία της Ελλάδας για 500.000 βαρέλια αργού πετρελαίου, παρά το όσα είχε μεταδώσει νωρίτερα την Κυριακή το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Fars. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters: «Τα τάνκερ που έφθασαν για να μεταφέρουν το πετρέλαιο από το Ιράν σε διυλιστήριο της Ελλάδας επέστρεψαν άδεια». Το ρεπορτάζ διαψεύδουν και τα Ελληνικά Πετρέλαια.
  • Η απόφαση για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα ληφθεί εντός του Μαρτίου, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20 στο Μεξικό, επιβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 1η και 2α Μαρτίου, καθώς η γερμανική αντίθεση παραμένει σθεναρή.
  • Τη βεβαιότητά του ότι το γερμανικό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει την Κ.Δευτέρα υπέρ του δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, ύψους 130 δισ. ευρώ, εξέφρασε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Υπέρ τάσσεται και ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Bild, το 63% των Γερμανών πολιτών δεν επιθυμούν την έγκριση του πακέτου στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου