Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, 2012

  • ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΠΌΚΡΕΑΣ 
  • ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

  • Ένας εμπρηστικός μηχανισμός εντοπίστηκε μέσα σε συρμό του μετρό στον σταθμό Αιγάλεω. Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί για να εξετάσουν τον μηχανισμό, ενώ ο σταθμός παρέμεινε κλειστός για αρκετή ώρα. Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.
  • Υπέρμαχος μιας μεγάλης πατριωτικής και φιλελεύθερης παράταξης, την οποία θα εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, εμφανίζεται ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
  • Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η οικονομία της χώρας θα είχε περισσότερες πιθανότητες να ξαναγίνει ανταγωνιστική. «Δεν μιλώ για αποκλεισμό της Ελλάδας» από την ευρωζώνη, είπε ο Φρίντριχ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Der Spiegel, «αλλά να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κίνητρα αποχώρησης τα οποία δεν θα μπορούσε να τα αρνηθεί» εξήγησε.
  • Άγρια συμπλοκή, μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, με μαχαιρώματα και σοβαρούς τραυματισμούς, σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Παραδείσι της Ρόδου. Δύο Αφγανοί μεταφέρθηκαν μαχαιρωμένοι στο νοσοκομείο και ένας από τους Έλληνες δέχθηκε επίθεση στο πρόσωπο, πιθανόν με μεγάλο μαχαίρι ή μπαλτά.
  • Τη θέση του ότι «δεν φοβάται την χρεοκοπία αλλά την κοινωνική έκρηξη» εκφράζει ο Γ.Καρατζαφέρης, τασσόμενος επίσης κατά της διεξαγωγής εκλογών άμεσα: «Αν γίνουν τώρα, θα γίνουν να ικανοποιηθούν τα καπρίτσια κάποιων», υποστηρίζει. Έντονη κριτική από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ιδαίτερα στο Μ.Βορίδη.

Κόσμος

  • Στο «κόκκινο» βρίσκεται η ένταση στο Αφγανιστάν, όπου η οργή για το κάψιμο του Κορανίου από στρατιώτες του ΝΑΤΟ έχει κατεβάσει για ακόμα μία ημέρα στους δρόμους τους Αφγανούς πολίτες. Στις φλόγες τμήμα εγκαταστάσεων του ΟΗΕ, στην πόλη Κουντούζ, τουλάχιστον επτά νεκροί σε επεισόδια σε ολόκληρη τη χώρα. Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών της Καμπούλ, επίθεση για την οποία την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν λέγοντας πως επρόκειτο για «αντίποινα για το κάψιμο του Κορανίου». Αποσύρεται όλο το ΝΑΤΟϊκό προσωπικό από τα αφγανικά υπουργεία.
  • Η αιματοχυσία στη Συρία δεν έχει τέλος, με το σφυροκόπημα από τον συριακό στρατό στη Χομς να κλείνει σχεδόν ένα μήνα και τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 45 νεκρούς σε όλη τη χώρα από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Άκαρπες ακόμη οι διαπραγματεύσεις Ερυθρού Σταυρού, Ερυθράς ημισελήνου και συριακών αρχών για απομάκρυνση τραυματιών από τη συνοικία Μπάμπα Αμρ στη Χομς. Έντονες αντιδράσεις από τη Δαμασκό για τη «Σύνοδο Εχθρών της Συρίας», όπως την χαρακτηρίζει το καθεστώς, στην Τυνησία.
  • Κοντά στη μεθόριο Πακιστάν και Αφγανιστάν έπεσε αμερικανικό μη επανδρωμένο στρατιωτικό αεροσκάφος, σύμφωνα με τις τοποικές αρχές. Οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν πως κατέρριψαν το αεροσκάφος και πως περισυνέλεξαν τα συντρίμμια του, ενώ η Ουάσινγκτον διαψεύδει πως οι ισλαμιστές αντάρτες κατάφεραν να ρίξουν το αεροσκάφος.
  • Ενδυματολογικές συμβουλές στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δίνει ο γνωστός μόδιστρος Καρλ Λάγκερφελντ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο περιοδικό Focus. «Στο σύνολό τους, οι ενδυματολογικές επιλογές της είναι καλές όμως το κόψιμο θα έπρεπε να ήταν πιο φροντισμένο» αναφέρει ο Γερμανός μόδιστρος.
  • Σταθερή χαρακτηρίζουν οι γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο εισήχθη ο 93χρονος Νέλσον Μαντέλα την κατάσταση του εμβληματικού Νοτιοαφρικανού τέως προέδρου, ο οποίος αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες. Ο Μαντέλα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο παρουσιάζοντας κοιλιακό άλγος.

Οικονομία

  • Στις 13 Μαρτίου, δηλαδή αμέσως μετά την προβλεπόμενη ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, θα συνεδριάσει το Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το δεύτερο πακέτο προς την Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές κοντά στις διαδικασίες. Ανοικτό θεωρείται το ύψος της συμμετοχής του ΔΝΤ, η οποία πιθανολογείται στα 13 δισ. ευρώ επιπλέον των 9,9 δισ. ευρώ του πρώτου πακέτου που δεν έχουν εκταμιευτεί.
  • Η Ευρώπη, η επισφαλής οικονομική κατάστασή της και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν στο Μεξικό. Οι συμμέτοντες έχουν το βλέμμα στραμμένο ιδιαίτερα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την επόμενη Πέμπτη, στην οποία οι ευρωπαϊκές ηγεσίες θα εξετάσουν το ζήτημα της «δύναμης πυρός» των ευρωμηχανισμών στήριξης.
  • Δεν φαίνεται αρκετά πιθανή η λήψη αποφάσεων για ενίσχυση του τείχους προστασίας της Ευρωζώνης στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της 1ης-2ας Μαρτίου, καθώς η γερμανική αντίθεση παραμένει σθεναρή. Οι μη ευρωπαϊκές χώρες της G20 θέτουν ως προϋπόθεση τη λήψη αποφάσεων από την Ευρώπη πριν αποφασίσουν οι ίδιες να ενισχύσουν τα κεφάλαια του ΔΝΤ, ώστε να ενισχυθεί το «δίχτυ» για την Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου